Atlı’dan “AŞI OLUN” çağrısı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda aşılama oranının artırılması için bir çağrı da Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı’dan geldi.

15:26:04 | 2021-07-28

Atlı, iletişim sektörü çalışanları başta olmak üzere tüm Diyarbakır halkının bir an önce aşı olması gerektiğini belirtti.

Toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşı çalışmalarının devam ettiği bölge illerinde aşı sırası gelen ancak yaptırmayan vatandaşların bilgilendirilmesi için oluşturulan sağlık ekipleri, ön yargıları yıkıp, vatandaşları ikna edebilmek için yoğun çaba harcıyor. Bu çabalara toplumun her kesiminden  de destek geldi. Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri  İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahman Atlı’da “Aşı olun” çağrısında bulundu.



Pandemiden kurtulmanın en kısa ve pratik yolunun aşı olmaktan geçtiğini belirten Atlı, “Evet sevgili dostlar, değerli çalışma arkadaşlarım ve vatandaşlarım! Bu karanlık Pandemi döneminde insanların karantinadan, işsiz kalmaktan, hastalanmaktan ve ölmekten korumak bizim elimizde. Bunların hepsini bize bir arada sunan, en kolay, en hızlı, en ucuz ve en az hasarlı, karlı yol basit ve bedava olan AŞIDIR! Gelişmiş ülkelerdeki aşı oranları çok yüksek bir oranda şuan.


Eskiden 10 binlerce ölüm bildiren İtalya, İngiltere, Amerika ve Almanya gibi ülkelerde ölümler 15-20 civarına düşmüş bulunmakta! Şunu da asla unutmayalım, aşı bizi hastalıktan korumaz, bizi hastalığın şiddetinden ve olumsuz etkilerinin azaltılmasında yardımcı olacaktır. En basit hali ile COVİD aşılı bir hasta ayakta geçirirken aşısız bir diğeri ise maalesef solunum yetmezliği başta olmak üzere çok ağır zatürre ile geçirmekte ki ölümler burdan kaynaklanıyor. Şuan ki güncel veriler Amerika'daki ölümler incelendiğinde büyük çoğunluğunu aşısız olanların oluşturduğunu gözler önüne seriyor” dedi.



Açıklamasında dünya geneli analiz haberlerin verilerine de yer veren Atlı, “Euronews 25 Haziran tarihli analiz  haberi verileri dünyaya şöyle aktarıyor; 'ABD Sağlık Bakanlığı verilerine göre mayıs ayından bu yana yaklaşık 2 aylık dönemde 853 bin kişinin koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırıldığı, bunlardan sadece 0.1'inin (1200 hasta) aşı yaptıran kişiler olduğu kaydedildi.


Bunun yanı sıra mayıs ayında ABD'de 18 bin kişinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği, bu kişilerden sadece 150'sinin aşılı olduğu ifade edildi. Bu rakam, salgın kaynaklı ölen kişilerin yüzde 0.8'ine tekabül ediyor.  Evet gerçekler bunlar. Tekrar belirtmek lazım ki aşı; kısırlık yapmaz! Böyle bir etkisi asla kanıtlanmamıştır . Tamamen aşı karşıtlarının bir anti-propagandasıdır.




Ama her aşıda olduğu gibi kolda ağrı, hafif ateş, göğüste ağrı, iştahsızlık gibi etkileri olacaktır. Elbetteki her aşının bazı istenilmeyen yan etkileri olacaktır fakat şuan ki veriler bu oranları milyonda bir olarak veriyor. Bu da aşı için ihmal edilecek çok iyi bir orandır.  Bu karanlık tünelden çıkmanın yolu şuan aşıya bağlı. Eğer tekrar haftalarca eve kapanıp işsiz kalmak istemiyorsak, eğer çocuklarımızın okullarına devam etmesini istiyorsak, eğer yakınlarımızı basit bir viral enfeksiyondan kaybetmeyi istemiyorsak lütfen aşılarımızı olalım” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü