AZİM VE KARARLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDUĞUMUZ MİHENK TAŞI

D.BAKIR/ Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİSİDER) Başkanı Adnan Öktüren, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Aziz Milletimizin bağımsızlık yürüyüşünü başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. Yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs, ulusumuzun istiklâlini kurtarmak yönünde, azim ve kararını ortaya koyduğu varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır’ dedi.

09:09:35 | 2023-05-19

DİSİDER Başkanı Adnan Öktüren şöyle devam etti: ‘19 Mayıs, aynı zamanda dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, hürriyetinden vazgeçmeyen, düşmana asla boyun eğmeyen ulusumuzun tarihinde bir büyük geleceğin ve inkılâbın başlangıcı olmuştur.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mili mücadelemizin dönüm noktalarından olan bu anlamlı günü Cumhuriyetimizin güvencesi ve gurur kaynağımız olan gençliğimize, bir bayram olarak armağan ederek, gençliğe verdiği değeri ve güveni ortaya koymuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin onların omuzlarında yükseleceğini ifade etmiştir. Ülkemizin geleceği, vatanımız, bayrağımız, bağımsızlık bilinciyle yetişen gençlerimize emanettir. Güçlü ve büyük bir Türkiye idealini yaşatmak için, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak ülkemize değer katmak hususunda, gereken gayreti göstereceklerine olan güvenimiz tamdır.

 

Bu minval üzere, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, tüm vatandaşlarıma, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.




ETİKET :   Diyarbakır Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİSİDER) Başkanı Adnan Öktüren

Tümü