BADIKAN AŞİRETİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURULDU

Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, henüz yeni kurulmuş olmasına rağmen, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimiz başta olmak üzere, ülkemiz genelinde yoğun ilgi görmekte. Açıklamalarda bulunan Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demir, şunları söyledi: ‘Kısa Adı (BAD-DER) olan Diyarbakır İlimizde kurulan Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz, kurulduktan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, Türkiye’nin tüm bölgelerinde yaşayan kişiler tarafından yoğun ilgi gördü.

15:46:41 | 2020-02-24

Bu sebeple, henüz yeni kurulmuş olmamıza rağmen, oldukça yoğun bir performans sergiliyoruz. Bizler Derneğimizin üstlendiği, misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı her geçen gün daha geniş bir yelpazede sürdürüyoruz. Derneğimiz, yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimizin, gerek çalışma ve sosyal hayatlarında sahip oldukları değerlerin farkına varmaları ve gerekse de gelişimlerine katkı sağlayabilme noktasında, çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz.



 MANEVİ TAHRİBATA DİKKAT


Manevi tahribatın yoğun bir şekilde hissedildiği, tertemiz dimağların her türlü kitle iletişim araçlarıyla, gün geçtikçe değerlerimizden uzaklaştırıldığı bu zaman diliminde, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi hatırlatma adına elimizden gelen gayreti gösterdiğimize inanıyoruz. Derneğimizi, gençlerimiz ve ileri gelenlerimizin, birbirleriyle kaynaşmalarını, yardımlaşma ve dayanışma duygularının artmasını sağlamak amacıyla kurduk. Bu hedefler doğrultusunda, üyelerimizin Eğitim, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel hayatlarını ileri seviyeye taşımalarına yardımcı olabilmeyi umuyoruz. Dernek üyelerimiz, Badıkan Aşiretine mensup üyelerdir. Badıkan Aşireti, hem Türkiye’deki ve hem de komşu ülkelerdeki en büyük ve güçlü aşiretlerden biridir. Aşiretimizin nüfusunun iki milyonu bulduğu tahmin edilmektedir. Diyarbakır İlimizin yanı sıra, Muş, Bingöl, Batman ve Bitlis başta olmak üzere Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinde Badıkan Aşiretinden gelen bireyler bulunmaktadır. Badıkan Aşireti esasında 12 aşiretin bir araya gelmesinden müteşekkildir.



Bunlar Xweşıka, Reşıka, Aqıaka, Araşka, Nasırka, Welika, Şerefka, Mala Xerza, Kerra, Kanıka, Memıka ve Cımıka’dır. Badıkan Aşireti üyeleri, Milli ve Manevi kazanımlara bağlı, değerlerine düşkün, birlik ve beraberliğe önem veren, şerefli ve haysiyetli kişilerdir. Aşiret mensubu kişiler içerisinde geçimini tarım ve hayvancılık ile yapanlar bulunmakla beraber, ülkemizin seçkin üniversitelerinde okuyup kariyerine farklı bir yön verenler de bulunmaktadır. Aynı zamanda zanaatkâr ve esnaf olanlar da bulunmaktadır. Bu haliyle, her türlü meslek grubuna mensup üyelerimizin farklı ve olabildiğince zengin bilgi ve birikimleriyle her geçen gün biraz daha büyümekteyiz.



Badıkan Aşireti Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini kurarak aşiretimizin saygıdeğer bireylerine ulaşmak, ortak kültür değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek, atalarımızın tecrübe, bilgi ve birikimlerinden yararlanabilmek, günümüz dünyasıyla uyumlu çağdaş, teknolojinin olanaklarından yararlanabilen ve değişime açık bir toplum oluşturmaya destek sunmak istedik. Birlik ve beraberlik içinde yarınlara ulaşmak istiyoruz. Bu yolda ilerlerken bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, kapımızın bütün kadirşinas Diyarbakır halkına açık olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum. Yolu sevgiden herkesle, bir gün mutlaka buluşmak dileğiyle’.




ETİKET :  

Tümü