Barış Akbaba’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

D.BAKIR/ Siyasetçi Barış Akbaba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

17:14:06 | 2022-10-28

Tarihin dönüm noktalarından biri olan, Kurtuluş Savaşımızın dillere destan kahramanlık öyküleriyle dolu olduğunu ve bu haklı mücadelemizin sonunda Cumhuriyet’i kurduğumuzu belirten Siyasetçi Barış Akbaba, mesajında şu görüşlere yer verdi:


‘Cumhuriyete giden yolun kaldırım taşlarını döşemek çok meşakkatliydi. Nice bedeller ödendi bu uğurda. Şehitlerimizin mübarek örtüsü ay yıldızlı al bayrağımız için, ekmeğini yediğimiz, suyunu kana kana içtiğimiz, ruhumuzu besleyen, bizi büyüten Vatanımız için, bağımsızlık mücadelemiz üzerine kurulan devasa hayalleri gerçeğe dönüştürmek için gösterilen fedakârlık ve sergilenen mücadele eşsizdi. İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan, Sayısız düşmana diz çöktürüp, içimizdeki hainleri bertaraf etmek hiç kolay olmadı. Yalın ayaktılar, boğazlarından geçecek lokmaları, sırtlarına giyecek hırkaları dahi yoktu, buna rağmen özveriliydiler, gözü pektiler.


Öyle büyük bir bağımsızlık ateşi yanıyordu ki içlerinde, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ağır cephaneleri ya sırtlarında ya da tekerleklerin güç bela döndüğü yerlerde kağnı arabalarını çekerek taşıdılar. Antep’te, Maraş’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, İzmir’de kısaca vatanımızın her karışında düşmana karşı ‘amasız, fakatsız’ bir savaş vardı. Milli mücadele öylesine kıymetliydi ki, teslimiyete yer yoktu. Esareti yok etmek için, hepsi and içmişlerdi. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı, birlik ve beraberlik ruhuyla, gücünün son damlasına kadar mücadele etti, yılmadı. Savaş ve taktik stratejisini iyi bilen, siyasi yönden güçlü birikime sahip, Mustafa Kemal kumandanlığındaki ulusumuz, alın teriyle savundu vatanını ve ‘geldikleri gibi geri gönderdi’ düşmanları.


Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, saygıdeğer Diyarbakırlı vatandaşlarımız ve bütün halkımızı saygı ve sevgilerimle selamlıyorum’.




ETİKET :   Siyasetçi Barış Akbaba 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Barış Akbaba Siyasetçi Barış Akbaba

Tümü