Başkan Arslan’dan ‘Aşı olun’ çağrısı

Diyarbakır’da artan Covid-19 vakaları ve aşılama oranının ülke genelinde en az aşılamanın yapıldığı 5 ilden biri olmasından dolayı Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği MİSİAD Kayapınar İlçe Başkanı Hasan Arslan tüm Diyarbakırlıları aşılamaya çağırdı.

22:50:17 | 2021-08-23

Aşının toplumsal bir sorumluluk olduğuna değinen Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği MİSİAD Kayapınar İlçe Başkanı Hasan Arslan bütün vatandaşların aşı ile ilgili kulaktan dolma bilgilere itibar etmemesi gerektiğini ve aşılarını bir an önce olmalarını söyledi.

 

Korona virüsü yenmenin en kolay yolunun herkesin aşı yapmasından geçtiğini Başkan Arslan, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimiz Diyarbakır’da pandemi salgını henüz kontrol altında değil, ne yazık ki artarak devam ediyor. Herhangi bir bilimsel veriye dayanmayan, toplumu endişeye sevk eden kulaktan dolma bilgiler salgın ile mücadele başarısını olumsuz etkilemektedir. Endişe verici varyantların olduğu bir ortamda aşı oranının düşük olması bütün toplum sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Diyarbakır’daki hastanelerimiz de korona virüs hastalarıyla dolup taşmış durumda. Hastanelerde yatan hastaların büyük bir bölümünün aşısız olduğu belirtiliyor. Bu sebeple aşı yapmayan vatandaşlarımız lütfen aşılarını yapsınlar” diye konuştu.

Pandemi döneminde hemen hemen herkesimin canla başla mücadele ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Arslan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Sayın Valimiz Münir Karaloğlu başta olmak üzere, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, D.Ü. Hastaneleri Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Velat Şen, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Yenal Karakoç, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Nuri Özer, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Uz. Dr.  Semih Canpolat Diyarbakır Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi Ek Bina Koordinatörü Başhekim Yardımcısı Dr. Sevda Yeleç, Diyarbakır Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekim Dt. Bülent İnceoğlu, İlimizde görev yapan doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar ve tüm sağlık çalışanlarımızın var güçleriyle mücadele ettiklerini görüyor ve kendilerini kutluyoruz. Cenab-ı Allah; aziz vatanımız için hizmet eden herkesten razı olsun ve bütün insanlık âlemini derinden sarsan öldürücü pandemi tehlikesinden kurtararak, yeniden eski huzurlu ve sağlıklı huzurlu günlerimize kavuşmamızı nasip eylesin” diye konuştu.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü