‘BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN BU HASSASİYETİ GÖSTERELİM’

D.BAKIR/ ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı ve siyasetçi Bedirhan Akyol, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla, bir kutlama mesajı yayınladı.

15:50:49 | 2022-05-13

ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı, Bedirhan Akyol, mesajında duygularını şöyle dile getirdi:


‘Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır.


Dünyanın her toplumunda olduğu gibi ülkemizde de nüfusun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. Unutmayalım ki, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.


Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.


Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Engelliler Haftası'nın, tüm dünya genelinde engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı olan hassasiyetin artarak, bir farkındalık oluşmasına katkıda bulunmasını temenni eder, Yüce Allah’tan, bütün engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu günler dilerim.’




ETİKET :  

Tümü