BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI

D.BAKIR/ ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Girişimci ve Yenilikçi Liderler Derneği Başkanı Hüseyin Dirarın, şunları söyledi: ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuruyla İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un,103. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız’.

13:35:24 | 2022-05-19

Tarihin çok önemli kilometre taşlarından biri olan, kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından birisidir’ diyen Girişimci ve Yenilikçi Liderler Derneği Başkanı Hüseyin Dirarın, şöyle devam etti:


‘Geleceğimiz, umudumuz değerli gençlerimiz, Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, aziz milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise bir ibret vesilesidir.


Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı geleceğimiz ve umudumuz olan gençliğe armağan etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençlerimiz başta olmak üzere, hepimizin görev ve sorumluluğudur.


Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet ve saygıyla anıyor, gençlerimiz ve kadirşinas halkımızın bayramını kutluyorum’.




ETİKET :  

Tümü