‘BÜTÜN MEDFUNLARIMIZA, YÜCE RABBİM’DEN RAHMET VE MERHAMET NİYAZ EDİYORUZ’

D.BAKIR/ Siyasetçi Barış Akbaba Bartın'daki maden ocağında yaşanan ve 41 madencimizin hayatını kaybettiği facia dolayısıyla, bir taziye mesajı yayınladı.

16:53:54 | 2022-10-16

Mesajında, acı ve gözyaşının rengi, dili ve ırkı olmadığına vurgu yapan Siyasetçi Barış Akbaba , son derece duygu yüklü olduğunu belirterek, hissiyatını şöyle dile getirdi:


SORUMLULAR, HESAP VERMELİ


‘Evvela, hayatını kaybeden bütün emekçi madencilerimize, Yüce Rabbim’den rahmet ve mağfiret, madencilerimizin aileleri ve bütün yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Hepimiz, sarsıldık ve çok üzüldük. Yüreğimiz dağlandı. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Maalesef Soma faciasından sonra, yine bir maden faciası yaşamış bulunmaktayız. Bu konuda sorumluluğu bulunan tüm kişi ve kurumlardan mutlaka, hukuk çerçevesinde hesap sorulmalı.


Adli makamlarımız, ucu kime giderse gitsin, nereye kadar varırsa varsın, titiz bir çalışma ile, sorumluları mutlaka cezalandırmalıdır. Daha bir hafta önce denetlendiği ifade edilen bu maden ocağında, nasıl oluyor da böyle bir felaket yaşanabiliyor?


Ayrıca, bu elim olayda vefat eden 41 emekçi madencimizin ailelerine, gereken destek hükümetimiz ve devletimiz tarafından temin edilmektedir. Maalesef, birçok Avrupa ve dünya ülkesinde, maden kazalarına karşı gerekli tedbirler alınıyor ve teknolojinin en gelişmiş cihazlarıyla, kaza riski minimuma indiriliyorken, 2022 yılında ülkemizde halen böylesi felaketlerin yaşanması, gerçekten üzücü ve bir o kadar da düşündürücüdür.


Bu duygu ve düşüncelerle, elim olay sonrası hayatını kaybeden bütün madencilerimize, bir kez daha, Cenab-ı Allah’tan rahmet ve merhamet niyaz ediyor, bütün yakınları ve akrabalarına sabrı celil niyaz ediyoruz’.




ETİKET :   Siyasetçi Barış Akbaba Barış Akbaba Bartın maden patlaması Bartın Maden Patlaması

Tümü