CHP SİLVAN İLÇE TEŞKİLATINDAN, GENİŞ KATILIMLI İFTAR YEMEĞİ

D.BAKIR/ Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Diyarbakır İl Yönetimi, Silvan ilçesinde halkla buluştu. CHP Silvan İlçe başkanlığının verdiği iftar yemeğine, CHP Diyarbakır İl başkanı Abdullah Atik de katıldı.

21:24:11 | 2023-04-16

CHP Diyarbakır İl kadın kolları başkanı Arzu Özdoğan, CHP Silvan İlçe başkanı İhsan Kızılkan, Demokrasi ve Atılım partisi (DEVA) İlçe başkanı Cemil Bilmez, Gelecek parti İlçe başkanı Mehmet Nezir Anlamış, İyi parti ilçe başkanı Hayrettin Örücü, Halkların Demokrasi partisi (HDP) İlçe başkanı Nazmi Ezer, İlçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Muhittin Kan, iftar yemeğine katılanlar arasındaydı.

Ayrıca, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) Temsilcileri, muhtelif meslek gruplarına mensup yöneticiler, basın yayın kuruluşlarının mensupları ile kalabalık bir davetli topluluğu da iftar yemeğinde hazır bulundu.



SORUNLAR GİDEREK KATMERLEŞİYOR

İftar yemeği sonrası, açıklamalarda bulunan CHP Silvan İlçe başkanı CHP Silvan İlçe başkanı İhsan Kızılkan, Silvan’da işsizlik ve istihdam sorununun her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, ‘İşe alımlarda maalesef liyakat esasına göre hareket edilmiyor. Bu durum, birçok haksızlıkları beraberinde getiriyor. Köylümüz tohum alamaz, toprağını ekemez halde. Sürekli artan maliyetler nedeniyle, hayvancılık ve tarım bitme noktasına geldi. Hayvanlarına yem bile alamaz duruma gelen vatandaşlarımız, çareyi hayvanlarını satmak veya kesmekte buluyor’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

15 MAYIS PAZARTESİ SABAHI, YENİ BİR GELECEĞE UYANACAĞIZ

Ardından söz alan CHP Diyarbakır İl başkanı Abdullah Atik ise şunları söyledi:

’14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ülkemiz yeni bir geleceğe uyanacak. 21 senedir hükümette olan kadroların ülkemizi getirdiği nokta ortada.

Yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, emeklilerimiz, öğrencilerimiz, üzerine her yıl yeni yığınlar eklenen milyonlarca işsiz insanımız, emekçilerimiz, memurlarımız, esnaflarımız, ticaret erbabımız, kısacası toplumun A’dan Z’ye tüm katmanları, perişan bir durumda.

BÜTÜN İKTİSADİ VERİLER ‘S.O.S’ VERİYOR

Üzülerek görmekteyiz ki, her geçen gün zorlaşan hayat koşulları nedeniyle ocaklar sönmekte, yuvalar dağılmaktadır. Ekonomik sorunlar, insanlarımızın hayatını olumsuz etkilemekte. Geliri enflasyon karşısında sürekli eriyen, alım gücü her geçen gün azalan insanlarımızın durumunu gayet iyi biliyoruz.

Özellikle son dönemde, para birimimizin Dolar ve Euro karşısında sürekli değer kaybetmesi, sonrasında yaşanan ve maalesef hep geniş halk kitlelerinin zararına olan, sadece hükümete yakın küçük bir azınlık grubu daha da zengin eden akıl almayacak spekülasyonlar nedeniyle, ulus olarak Cumhuriyet tarihinin en zorlu sürecini hep beraber yaşamaktayız. Eğitim konusu adeta ‘yaz-boz’ tahtasına döndürüldü, Sağlıkta sorunlar çözülmek bir yana, giderek kangrenleşen bir hal almaya başladı.

Enflasyon ateşi giderek yükselirken, geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımız, eğitim hayatlarını bile sürdüremez bir noktaya gelmişken, iktidar partisi kadrolarının ise, sorunları çözmek bir yana, sonu ‘cek-cak’ ile biten demeçler vermekten öteye gidemediklerini görüyoruz. Ülke olarak, adeta karanlık bir dehlizden geçiyoruz. Kifayetsiz muhterisler, hiçbir planı, programı olmayan iktidar kadrolar nedeniyle, ülkemizin ekonomik dengeleri yerle bir edildi. Dev boyutlu ekonomik krizler, memurumuz, İşçimiz, emeklimiz, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor. Mutlu bir azınlık, imtiyazlı bir zümre, senelerden beridir lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Ülke nüfusunun yarısı, Afrika şartlarında, Somali, Sudan seviyesinde yaşamaya çalışırken, bu imtiyazlı azınlık, Avrupa şartlarında, Belçika, Norveç seviyesinde lüks içinde yaşıyor.

Ancak, kesinlikle umutsuz değiliz. Bu kâbustan uyanacağız. Paramızın, pula dönmesine son vereceğiz. Bu halkın sinesinden çıkmış insanlar olarak, çoğu zaman evine ekmek götürmekte bile zorlanan insanlarımızın derdine derman olmaya geliyoruz. Halkımızla bütünleşip, ortak aklı kullanarak, hep beraber sorunlarımızı köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturmak şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, CHP ve Millet İttifakı olarak, emin adımlarla yolumuza devam etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Mübarek Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla kutluyor, Yüce Rabbim’den, bütün vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler geçirmelerini diliyorum’.




HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :   (CHP) Diyarbakır İl Yönetimi Silvan Ilçesinde Halkla Buluştu. CHP

Tümü