COŞKUN KAYA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MERSİN/Yaklaşık on yıldır, başta Otomotiv olmak üzere ticari birçok sektörde Mersin'de faaliyet gösteren Kayacars Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kaya, hayır hasenat çalışmalarına, olanakları ölçüsünde devam ediyor.

13:33:39 | 2020-10-30

Mersin’in saygın ve sevilen iş adamlarından, Coşkun Kaya, senelerden beridir yaptığı yardım çalışmalarını, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde daha da artırarak, örnek bir duruş sergiliyor. Ekonomik durumu elverişli olmayan, herhangi bir geliri bulunmayan, evi kira olup, çoğu zaman su ve elektrik faturalarını bile ödeyemeyen birçok aile bulunduğunu belirten hayırsever iş adamı Coşkun Kaya, daha önceden sosyal durumları tespit edilen dair gelirli ailelere yönelik iki yüz erzak kolisinden oluşan yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

 

HAYIR DUALARI ALABİLMEK, TARİFSİZ BİR MUTLULUK VERİYOR

Dünyayı ve ülkemizi etkisine alan bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, birçok insanın zor günler geçirdiği bu süreçte, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik muhtelif defalar yardımlar yapan Kayacars Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Kaya, bir kez daha gönülleri fethetti. Bir gün herkesin zor duruma düşebileceğini, bu nedenle yardımlaşma ve dayanışmanın bir toplumda ‘Olmasa Olmazlar’ arasında olduğuna dikkati çeken hayırsever iş adamı Coşkun Kaya, dar gelirli ailelere iki yüz koli erzak yardımı yaptı. Gençlik yıllarının başında atıldığı ticari hayatında, hep helal dairede kazanarak, olanaklar dahilinde insanların sorunlarıyla hemhal olmaya çalıştığını belirten Coşkun Kaya, acılar ve sıkıntıların paylaşarak azalacağını, güç ve gönül birlikteliği yaparak, yaralara merhem olunabileceğini, sevinç ve güzelliklerin de yine paylaşarak çoğalacağını belirtti. Açıklamalarda bulunan Coşkun Kaya, şunları söyledi: ‘Bizler bu memlekette ticaret yaparak, bize sunulan nimetler ile hem kazanıyor, hem de paylaşarak manevi hazzı hep beraber alıyoruz. Çevremde ekonomik durumu zayıf olan birçok aile var. Onların durumlarını görünce, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Olanaklarımız dâhilinde yetimin, öksüzün yanında olmaya gayret ediyoruz. Yardımlaşma duygusunun daha da yoğun yaşanması ve insanların birbirine, önceki süreçlere göre, daha çok destek vermesi gerektiği hepimizin malumu. Bu nedenle, gerek ülkemiz ve gerekse yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Pandemi sürecini de yardımlaşma duygusunu daha içten yaşamaya gayret edip, duyarsız kalmıyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz haftalarda devletimizin ve milletimizi temsilen Afrika’da bulunan yardım kuruluşları aracılığı ile yüz adet Kurban bağışında bulunduk. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da elimizden geleni yapamaya devam edeceğiz’.

 

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTE

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun toplumda yaygınlaşması durumunda, birçok insana daha ulaşılabileceğine dikkati çeken Coşkun Kaya, şöyle devam etti: ‘Ekonomik durumu uygun olan aileler, kişi ve kuruluşlar, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olabilirse, birçok ailenin derdine derman olabiliriz. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek, insanların yüzünü güldürüp, hayır duaları alabilmek, gerçekten tarifi imkânsız bir mutluluk veriyor insana. Yardımlarımızı yaparken kimseyi rencide etmeden ve gerçek manada ihtiyacı olan ailelere ulaşabilirsek, ne mutlu bize. Zaten, yardımın küçüğü, büyüğü olmaz. Bazen bir ayakkabı, kıyafet, kırtasiye malzemeleri, bir çocuğun veya bir ailenin hayatını değiştirmeye yeter. Unutmamak gerekir ki, okyanusu oluşturan, küçük su damlacıklarıdır. Onun için, hepimiz güç ve gönül birlikteliği yaparak, daha fazla sayıda aileye ulaşabilir ve hayatlarına pozitif dokunuşlar yaparak, hayır dualarını alabiliriz’.




ETİKET :  

Tümü