İleri'den ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özcan İleri, kutlama mesajında, hissiyatını şöyle dile getirdi:

12:34:13 | 2022-05-19

‘İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve saygıdeğer milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 102. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.


Samsunda yakılan bu meşale, tarih boyunca esareti asla kabul etmeyen, vatanına, istiklaline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere karşı canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen halkımızın, azim ve kararlılığı ile birleşerek, 23 Nisan 1920’de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923’te de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden en önemli adım olmuştur.


Bağımsızlık mücadelemizde seve seve canlarını feda eden kahraman ecdadımızın, destansı mücadelesi sonucu kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin, gençliğimizin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman ve en çok güvendiği gençliğimize vermiştir. Bu duygu ve inançla, gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.


Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraber çarpıştığı silah arkadaşları başta olmak üzere bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum’.




ETİKET :  

Tümü