Dermanbaba aracı oldu Elif Hanım rehabilitasyon merkezi gönülleri kazandı

Diyarbakır’da yaklaşık 15 yıl önce kurulan ve hizmetlerine tüm hızıyla devam eden Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yaptığı yeniliklerle engelli bireylere umut olurken, ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor. Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Bağlar ilçesinde ikamet eden ve Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu’dan yardım talebinde bulunan 5 çocuklu ailenin isteğini yerine getirerek evlerine güneş enerjisi taktırdı.

21:02:14 | 2021-09-12

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yaşayan 5 çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi bir aile yüksek gelen elektrik faturalarına çare bulmak adına yaptığı yardımlarla lakabı Dermanbaba olarak bilinen Yılmaz Acu’dan yardım talebinde bulundu. Evlerinde güneş enerji sistemi olması halinde elektrik faturalarının asgari seviyeye düşeceğini belirten aile bu konuda Dermanbaba’dan destek istedi. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu durumu Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Yasemin Timur’a iletti. 15 yıldan bu yana Diyarbakır’da başarılı bir şekilde hizmet veren Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Yasemin Timur Dermanbaba’nın bu isteğini geri çevirmedi ve ailenin evinin çatısına Güneş Enerji Sistemi kurdu.




DERMANBABA KÖPRÜ VAZİFESİ ÜSTLENDİ

Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırseverler arasında köprü kurduğunu dile getiren ve Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yardımlar konusunda örnek bir kurum olduğunu söyleyen Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu, “Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü iş kadını Yasemin Timur hanımefendiyi yaklaşık 15 yıldır tanıyorum. Kendileri gerek maddi gerekse manevi olarak her zaman ihtiyaç sahibi insanların yanındadırlar. Bende kendilerine fakir fukaranın ne talepleri olsa götürdüğümde her zaman yardımcı oluyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Remzi Eken. 5 çocuk babası olan  vatandaş benden yardım istedi. Elektrik faturalarının yüksek geldiğini ve güneş enerji sistemi için yardım talebinde bulundu. Bende daha önce  defalarca ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olan iş kadını Yasemin Timur hanımefendiye bilgi götürdüm sağolsun Allah razı olsun beni kırmadı kabul etti. Ailenin güneş enerji sistemine ihtiyacı olduğunu söyledim ailenin durumunu anlattım babanın işsiz bir vatandaş olduğunu söyledim kendiside tereddütsüz kabul etti. Aynı gün aileye güneş enerji sisteminin siparişini vererek  adrese aynı gün içerisinde. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.




“YARDIM ETMEK İNSANLIK GÖREVİDİR”

Dermanbaba’nın ihtiyaç sahibi vatandaşları bildiğini ve bu yüzden hiçbir yardım talebini geri çevirmediklerini dile getiren Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Yasemin Timur ise, “Yardım etmek insanlık görevidir. Yıllardır fakir fukaranın yardımına koşan Dermanbaba lakaplı Yılmaz Acu beyefendinin bizden bugüne kadar ne yardım talebi olmuşsa yardımcı olduk çünkü çok iyi biliyoruz ki kendisi için bir talebi yoktur hep fakir fukaraya yardımcı olur fakir ailelerin taleplerini bize getirir bizde imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Allah’ın yanında hiçbir şey kaybolmaz. Ailemizin derdine derman olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Bu hayra bizleri de vesile ettiği için Dermanbaba Yılmaz Acu beyefendiye sonsuz teşekkür ederiz” dedi.





HIZIR GİBİ YETİŞTİLER

Yapılan yardımdan duydukları memnuniyeti dile getiren Remzi Eken ise, Yasemin Timur ve Yılmaz Acu’nun kendilerine hızır gibi yetiştiğini belirterek, “Öncelikle Dermanbaba Yılmaz Acu abimize ve Elif Hanım Özel Yasemin Hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Tumir’a ne kadar teşekkür etsek azdır bize Hızır gibi yetiştiler. Çok zor durumdaydık elektrik parası çok geliyordu. Çevremdeki arkadaşlarım bana güneş enerji sistemini tavsiye etti ve Yılmaz Acu’ya ulaşırsam talebimin karşılıksız kalmayacağını ne gerekiyorsa yardımcı olacağını söylediler.



Bizde kendisine ulaştık hayalimiz gerçekleşti. Hayatta alamazdık hatta güneş enerji sisteminin fiyatını sorduk 5,500 TL söylediler  bu para bizim için bir servettir. Biz kendi karnımızı zor doyuruyoruz. Bize yardımcı olduğu için Elif Hanım Özel yasemin hanım Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, müdürü İş Kadını Yasemin Timur Hanımefendiyede sonsuz teşekkür ediyorum. Kendilerinin sayesinde çocuklarımız evde bayram yaptılar ailemin sevinçleri beni duygulandırdı. Çok mutluyuz Allah razı olsun bizleri sevindirdiklerinden dolayı ne kadar dua etsek azdır” diye konuştu.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü