DESTANSI BİR MÜCADELENİN SONUCU

10:29:58 | 2021-10-29

Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, bugün kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
‘Cumhuriyetin kurulmasıyla, çağdaş bir devlet inşa ederek, tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerimizi tekrar aldığımızı’ belirten Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, şunları söyledi:
‘Milletimize yeni ufuklar açan, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, üstün fedakârlıklar sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir.
Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla, birlik ve beraberlik ile mücadele ederek, Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüşü başlatmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Milli Mücadelesini yürüterek, milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir Meclis'e sahip bir ülke olmanın onurunu her zaman yaşıyoruz.
Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan sevdasından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısını gösteren ülkemiz, her alanda sürekli gelişmekte ve güçlü bir geleceğe doğru emin adımlarla yürümektedir.
Bu duygularla, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimizin, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vefat etmiş gazilerimizi ve Vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, bir kez daha rahmetle anıyorum’.




ETİKET :  

Tümü