Deterjan kutularında satılan yoğurtlar tehlike saçıyor

21:07:45 | 2021-09-20

Diyarbakır’da nerede ve hangi koşullarda üretildiği belli olmayan açıkta deterjan kutularda satılan yoğurtlar kontrolsüz evlere giriyor. 'Hastalık satan' ve 'Merdiven Altı Üretim' diye tarif edilen bu yoğurtlara, halkın satın alma gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşların talebi arttı.

Sokakta, bakkallarda veya pazarlarda açık olarak satılan yoğurtlarda son zamanlarda bir yaygınlık gözleniyor. Çoğunlukla kontrolü yapılamayan özellikle deterjan kutularında satılan yoğurtlar bir sağlık tartışması başlattı. Sağlıksız koşullarda üretilen bu yoğurtlar yaklaşık 100 kadar hastalığa davetiye çıkartırken toplum sağlığımız ciddi bir tehdit altında görünüyor. Zehirlenmelere, tüberküloza ve uzun vadede kansere bile yol açan sağlıksız yoğurtlar konusunda tüketicileri uyaran uzmanlar, bu ürünlerin hamile kadınlarda ve çocuklarda ölüme kadar uzanan sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor.

Genellikle şarküteri veya marketlerden yoğurt aldıklarını bunlarında belirli kovalarda olduğunu belirten vatandaşlardan Zekeriya Acar, “Eski zamanlarda stıl diye tabir ettiğimiz metal kovalarda satılan yoğurtları alıyorduk. Şimdi onları bulmak epey zor bizlerde şarküteri veya marketlerde özel üretim olarak tabir edilen plastik kovalardan yoğurt alıyoruz. Şarküteri veya büyük marketler dışında bakkalarda satılan yoğurtlara itibar etmiyoruz. Çünkü onlar sizinde dediğiniz gibi deterjan kutuları veya boya kutularında yoğurt üretiyorlar. Bunun ne kadar sağlıklı olabileceği konusunda kararsız kalıyoruz bu sebeple bu tarz yerlerden yoğurt almamayı tercih ediyoruz” dedi.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü