Diyarbakır’da emanetçi kuyumcudan trilyonluk vurgun

Diyarbakır’da, aralarında eski Vali, Başsavcı ve onlarca esnafın altınlarını emanet ettiği kuyumcu kayıplara karıştı Kaynak: Diyarbakır’da emanetçi kuyumcudan trilyonluk vurgun

00:25:09 | 2020-06-24

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir kuyumcu, aralarında eski Vali, Başsavcı, polis ve onlarca kuyumcu esnafını dolandırarak kayıplara karıştı. Yaklaşık 50 kişi Savcılığa başvurarak mağdur edildiklerini söyledi. 

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti. Diyarbakır’da yıllardır bürokratların, iş insanlarının ve kuyumcu esnafının emanetlerini verdiği Zerya Nuzar Gold'un sahibi Z.O'dan iki gündür haber alınamıyor. Polisin yaptığı araştırmada kuyumcunun kayıplara karıştığı belirlendi.  Kentte bilinen ve birçok esnafın yanı sıra önemli kademelerde görev yapan kişilerin altın ve parasını emanet ettiği kuyumcu yaklaşık 200 trilyon para ile ortadan kayboldu. Onlarca kuyumcu esnafı Savcılığa başvurarak, dolandırıldıklarını bildirdi. Polis, Savcılığın talimatıyla kuyumcunun yakalanması için operasyon başlattı.

Öte yandan aralarında eski Vali, Başsavcı ve önemli kurumlarda görev yapan bazı müdürler ve kuyumcu esnafının altın ve paralarını söz konusu kuyumcuya emanet ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kuyumcular Odası Başkanı Yunus Öner, çok sayıda esnafın kendilerine başvurarak dolandırıldığını söyledi. (Haber Merkezi)

Kaynak: Tigris Haber




ETİKET :  

Tümü