Diyarbakır’da koronaya karşı bitkisel tedavi yöntemi

Fitoterapi Uzmanı Sinan Akbalık, koah hastalarının tedavisi için yurt dışından getirttiği bitkisel ürünlerle hazırladığı ilacın koronavirüs salgınına karşı çok etkili olduğunu savundu. Korona testi pozitif olan birinin, söz konusu bitkisel ilacı kullanmasıyla testinin negatife döndüğünü öne süren Akbalık, fitoterapi yöntemiyle birçok hastalığı da tedavi ettiğini söyledi.

18:03:50 | 2021-04-06

Fitoterapi Uzmanı Sinan Akbalık, koah (öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalık) hastalarının tedavisi için yıllar önce yurt dışından getirttiği bitkisel ürünlerle hazırladığı ilacın koronavirüs salgınına karşı çok etkili olduğunu savundu.  Korona testi pozitif olan birinin, söz konusu bitkisel ilacı kullanmasıyla 7-10 gün içinde testinin negatife döndüğünü öne süren Akbalık,  fitoterapi (bitkisel tedavi) yöntemiyle göğüs kanseri olmak üzere birçok hastalığı tedavi ettiklerini söyledi.

 

Koronavirüse karşı bitkisel tedavi yöntemleriyle öksürük ve nefes darlığında rahatlama ve miktarın azaldığını söyleyen Akbalık, Covid-19 hastalıklarıyla ilgili talepler oldukça fazla geldiğini gördüm bana yıllar önce koah hastalarına yapmış olduğum ilacı bu tür hastalıkta yakın çevreme kullanmayı uygun gördüm. İlacı verdikten sonra hastalarım beni aradılar “inanılmaz derecede öksürük gitti rahatladık oksijen miktarımız azaldı” tabi ki bu hastalar ev karantinasında olan hastalar. Sonuç pozitif 1 hafta 10 gün sonra gördüm ki tahlil sonuçlarını yaptırdıktan sonra “hocam biz negatif olduk”  bende şaşırırdım yani bu tür insanları mutlu edince bende mutlu oldum.” Dedi.

 

 

Fitoterapi uzmanı Sinan Akbalık, dünyanın birçok ülkesinde etkili olan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği korona virüs salgınına karşı bitkisel tedavi yöntemiyleiyileştiğini söyledi. Bitkisel tedavi yöntemi ile vücudun çok daha dirençli hale geleceğini ve mikroplardan temizlenebileceğini kaydeden Akbalık,Avrupa ülkelerinde yaygın olan Fitoterapi (bitkisel tedavi) yönteminin Türkiye’de Sağlık bakanlığı tarafından 2014’te kanun yükümlüğünde bir kararname çıkarttığını ve bu kararname sonrası 27 Ekim 2017’de yasalaştığını söyledi.

 

“İLACI VERDİĞİM HASTA “HOCAM BİZ NEGATİF OLDUK”  DEYİNCEBENDE ŞAŞIRDIM”

Koronavirüs hastalarına bitkisel tedavi yöntemiyle iyileştiğini söyleyen Akbalık, “Özellikle medikal tıp’ta çare bulamayanlar Fitoterapiye başvuruyorlar. Bir takım bitkisel droplar hazırlayarak hastalarıma verdim. Şükürler olsun hastalarım iyileşti düzeldiler.Özellikle günümüzün en acımasız olan Covid-19 hatalıklarıyla ilgili talepler oldukça fazla geldiğini gördüm bana yıllar önce koah hastalarına yapmış olduğum ilacı bu tür hastalıkta yakın çevreme kullanmayı uygun gördüm.İlacı verdikten sonra hastalarım beni aradılar “inanılmaz derecede öksürük gitti rahatladık oksijen miktarımız azaldı” tabi ki bu hastalar ev karantinasında olan hastalar. Sonuç pozitif 1 hafta 10 gün sonra gördüm ki tahlil sonuçlarını yaptırdıktan sonra “hocam biz negatif olduk”  bende şaşırırdım yani bu tür insanları mutlu edince bende mutlu oldum.Ağırlıklı olarak tıbbı bitkiler kullanıyorum. Bitkisel ve tıbbı bitkisel ürünlerin dışında herhangi bir şey kullanmıyorum.” Dedi.

 

Fitoterapi hakkında bilgi veren Akbalık, “Fito’nun açılımı kısaca bitkisel tedavidir. Sağlık Bakanlığı 2014’te kanun yükümlüğünde bir kararname çıkarttı. Bu kararname sonrası sanırım 27 Ekim 2017’de yasalaştı. Şu an da hastanelerde uygulanmaya başladı. Fitoterapi (bitkisel tedavi) yöntemi, diğer yandan kupa sülük tedavi yöntemleri, mezoterapi yöntemleri, ozon tedavi yöntemleri ve api tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. En son almış olduğum bilgiler doğrultusunda Dicle Üniversitesi’nde sadece sülük tedavisinin başladığını duydum ben hacamat ve sülük tedavisi onun dışında bir şey göremedim. Avrupa ülkelerinde ağırlıklı olarak fitoterapi varken bizde şuana kadar herhangi bir adım atılmış değil geniş kapsamlı bir şey yok yani. Türkiye’nin büyük kentlerinde var tabi ki belli Vakıf Üniversitelerinde var yani yok değil devletinde belli birimlerinde var ama geniş kapsamlı değil.Prostat erkeklerin korkulu rüyası olan fitoterapi ile bir takım ürünler hazırlıyorum özellikle kadınlardaki göğüs kanseri 1. ve 2. Evresindeki vakalara da el attık onlarında kısa sürede tümörlerinin küçüldüğünü gördük. Diyabet şekerle ilgili şekerin şu an stabil tedavisi yok dünya da ben sadece stabil olarak dengeliyorum. Egzama, sedef, sivilce ve akne tedavilerinde sinüzit, migren gibi hastalıklarda da bir takım ürünler hazırlayarak hastaları tedavi etmekteyim.” Diye konuştu.

 


“DİYARBAKIR’DA YAYGIN OLARAK KULLANILAN BİTKİLERİM DE VAR”

Bitkilerini genellikle yurt dışından getiren Akbalık, “Genel de ürünlerimi yurt dışından getirmekteyim örneğin arı sütünü Kanada’dan getiriyorum Birçok ürünü Azerbaycan’dan getiriyorum, Gürcistan’dan getiriyorum. Türkiye’den ise bazen İstanbul, Adana, Mersin, Hatay ve Diyarbakır’dan temin ediyorum. Diyarbakır’da genel de halk arasında yaygın olarak kullanılan bitkilerim de var.Örneğin zerdeçal, zencefil, melisa, oğulotu bu tür bitkileri Diyarbakır’dan temin etme imkânım oluyor.” Dedi.

 

FİTOTERAPİ NEDİR?

Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelmektedir. Terim ilk olarak Fransız hekim HenriLenclerc tarafından La PresceMedical adlı tıp dergisinde kullanılmıştır. Hastalıkları tedavi etmek için insanoğlu çok eski çağlardan beri bitkilerden fayda ummuş ve karşılığını da almıştır.

Kronik Obstrüktif Akciğer

 

HASTALIĞI (KOAH) NEDİR

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı kelimelerinin baş harfleri ile adlandırılan Koah hastalığı, akciğerlerde bulunan ve bronş adı verilen hava keseciklerinin tıkanması sonucu; solunum güçlüğü, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalıktır. Nefes alma ile birlikte akciğerlere dolan temiz hava bronşlar tarafından emilir ve temiz hava içerisinde yer alan oksijen, kan ile dokulara ulaştırılır. Koah hastalığının oluştuğunda bronşlar tıkanarak akciğer kapasitesinin büyük oranda azalmasına neden olur. Bu durumda alınan temiz hava akciğerlerden yeteri kadar emilemez, dolayısıyla kan ile dokulara yeterli oksijen iletimi sağlanamaz.

 

KOAH BELİRTİLERİ NELERDİR?

Başlangıç evresinde hızlı yürüme, merdiven çıkma ya da koşma gibi aktiviteler sonucunda ortaya çıkan nefes darlığı problemi, hastalığın ilerleyen evrelerinde uyku sırasında dahi gözlenebilen bir problem halini alır. Öksürük ve balgam problemi ise yine başlangıç evrelerinde yalnızca sabah saatlerinde ortaya çıkan birer belirti olarak görülse de hastalığın ilerlemesi ile birlikte şiddetli öksürük ve yoğun balgam gibi Koah belirtileri gözlenir. 

 

KOAH NEDENLERİ NELERDİR?

Koah hastalığının ortaya çıkışındaki en büyük risk faktörünün sigara ve benzeri tütün ürünlerinin tüketilmesi olduğu ve bu ürünlerin dumanına maruz kalan kişilerde de hastalığın görülme sıklığının büyük oranda arttığı bilinir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar, Koah hastalığının ortaya çıkmasında kirli hava koşullarının da büyük oranda etkili olduğunu ortaya koyar. İş yerlerindeki; toz, duman ve kimyasal maddeler ile ev ortamlarında kullanılan odun ve tezek gibi organik yakıtlara bağlı gelişen hava kirliliğinin bronşlarda tıkanmaya neden olduğu ve akciğer kapasitesinin büyük oranda azaldığı gözlenir.

 

KOAH TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Hastalık, belirtilerin şiddetine göre hafif, orta, ağır ve çok ağır Koah olmak üzere 4 farklı evre ile adlandırılır. Koah tedavisi genellikle hastalığın ortadan kaldırılmasına yönelik değil, belirti ve rahatsızlıkların şiddetinin azaltılmasına yönelik girişimler içerir. Bu noktada tedavi için uygulanacak ilk adım, eğer kullanılıyorsa sigaranın bırakılması ve hava kirliliği bulunan ortamlardan uzaklaşılması olmalıdır. Sigaranın bırakılması ile birlikte bronşlardaki tıkanıklık şiddeti bir nebze hafifler ve kişinin nefes darlığı şikayeti büyük oranda azalır.

 

En sık uygulanan tedavi yöntemleri arasında oksijen tedavisi, bronkodilatör ilaç tedavisi ve solunum egzersizleri sayılabilir. Düzenli kontrol gerektiren ve tedavi edilmediği takdirde hızlı şekilde ilerleyen Koah, yaşam kalitesini büyük oranda düşüren hastalıkların başında gelir. Sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürdürebilmek için çok geç olmadan sigara bırakma konusunda Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden profesyonel destek alabilir ve düzenli akciğer kontrolleri ile Koah hastalığını önleyebilirsiniz.

KAYNAK: MÜCADELE GAZETESİ




ETİKET :  

Tümü