Diyarbakır’da Zaza Dil, Kültür ve Tarih Derneği açıldı

Yönetim Kurulu Başkanlığını Muhyettin Ateş’in üstlendiği Diyarbekir Zaza Dil, Kültür ve Tarih Derneği’nin amacı UNESCO’nun kaybolan diller listesinde yer alan Zazaca’nın kaybolmasını önlemek.

18:53:41 | 2021-07-06

Zaza'ların kendi dil ve kültürlerini yaşatmak için örgütlendiklerini belirten Diyarbekir Zaza Dil, Kültür ve Tarih Derneği Başkanı Muhyettin Ateş, “UNESCO tarafından koybolma tehlikesinde olan Zaza dilinin korunup yaşatılması için derneğimizi kurdum ki bu dili bize yüce Allah vermiştir ve bu nedenle dil kutsaldır. Bu dili kültürü  yaşatıp gelecek nesillere taşımaktır amacımız. Bu ülkede yaşayan tüm halklar kardeştir.



Biz Zazalara kimi kan bağıyla bağlı kimi can bağıyla bağlıdır bedenimizde Türkiye Cumhuriyetidir. Bu kardeşlerimize can bağı olmak için Kürt, Türk, Zaza ve Türkiye'de yaşayan tüm kardeşlerimizin katılımı bizi onurlandıracaktır. Dini dili ırkı ne olursa olsun kapımız herkese açıktır.  Amacımız tüm Zazaları dillerine sahip çıkmaları için Diyarbakır Zaza Derneği çatısı altında tutmaktır” dedi.




ETİKET :  

Tümü