DİYARBAKIR'DAKİ EMDR TERAPİSİNE YURT DIŞINDAN VE DİĞER ŞEHİRLERİNDEN YOĞUN İLGİ

Psikoterapide yaygın olarak kullanılan ve göz hareketleri ile duyarsızlaştırma diye tabir edilen EMDR terapisine yoğun bir ilgi Diyarbakır'da Uzm. Psikolog Meki Deniz tarafından yıllardır hizmete sunulan bu terapi yöntemi bir çok bozukluğu tedavi etmektedir.

23:20:43 | 2022-05-01

Uzm. Klinik Psikolog Meki Deniz'in Diyarbakır'a kazandırdığı EMDR cihazı ile uygulanabilecek bu yöntemle uygun kriterleri taşıyan danışanlar EMDR terapisi alırken, yurtdışından ve diğer şehirlerden talep olduğu için yoğunluk yaşanıyor.

YURTDIŞINDAN VE DİĞER ŞEHİRLERDEN YOĞUN ONLİNE TERAPİYE TALEP VAR

EMDR terapisi ve uygulama yöntemleri ile sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Meki Deniz, EMDR cihazını kullanmak ve bu terapiyi gerçekleştirmek için gerekli eğitimlerin alınması ve terapinin uzman eller tarafından uygulanması gerektiğini belirterek, “Yurtdışından ve bir çok yakın illerden artık online terapi yöntemiyle ağır travma çalışıyoruz. Diyarbakır'dan yurtdışına online olarak gece 03:00 kadar terapi ihtiyaç duyuluyor. Yoğunluğun ve beni tercih etmelerinin sebebi kullandığım terapi yöntemlerinin dışında her danışan benim için özeldir ve her danışanın çözemediği bir düğümün olduğunu inanıyorum  benim görevim o düğümü bulup ona destek çıkıp birlikte o düğümü çözmek o yüzden her danışana herkes gibi davranılmaması ve onun için uygun olan terapi yöntemi ile ona inandığı yolda yolculuk etmek olduğuna inanıyorum


"ÇOCUKLARDA DAHA ÇOK DİKKAT BOZUKLUĞU VE SINAV KAYGISI"

Yoğun olarak bozukluklar, yetişkinlikte kaygı ve obsesif kompulsif bozukluk olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz, "En yoğun aldığımız bozukluklar yetişkinlikte Kaygı, ve obsesif kompulsif bozukluk olurken çocuklarda daha çok Dikkat Bozukluğu, hiperaktivite ve Sınav kaygısını yoğun yaşamaktadırlar. Bunun dışında ilişkilerde karşı tarafı kaybetme korkusu yaşayan onsuz yapamam diyen ilişki bağımlılığı yaşayan gençlerimizi ve  Kumar, Bahis Bağımlılığın yoğunlaştığını boşanmalar kadar vardığını dile getirdi Obsesif kompulsif bozukluğun veya anksiyete bozukluğunun yarattığı çaresizliği çok yoğun yaşandığı için olağan hayatlarına tekrar dönüş sağlayabileceğine inanamıyorlar.

 

Bunun için bir çok alternatif terapi yöntemi uyguluyorum bilişsel davranışçı terapi tek değil yeri geliyor Emdr terapisi yeri geliyor Şema veya Nlp  bazen hipnozdan bile beslendiğim oluyor. Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli güncellemesi gerektiğini ve herkese herkes gibi davranılmaması gerektiğine inanıyorum her danışan özel olduğundan ona uygun bir karma terapilerle yaklaşmak gerektiğini inanıyorum" diye konuştu.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü