DİYARBAKIR’IN BAĞRINDAN ÇIKAN BAŞARILI İŞ ADAMI VE SİYASETÇİ: BEDİRHAN AKYOL

D.BAKIR- Diyarbakırlı İş Adamı ve siyasetçi, Bedirhan Akyol, uzun senelerden beri Diyarbakır’da siyaset ve spor dünyasında aktif olarak görev yapmış, bu Mukaddes kente unutulmaz hizmetler vermiştir.

02:54:49 | 2020-08-08

ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra eden, uzun yıllar Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Bedirhan Akyol, bunun yanı sıra, kentimizin sporunda da özel bir yere sahip.
Diyarbekirspor ve Diyarbakırspor 1968 Kulüpleri’nin de aralarında yer aldığı 3 Spor Kulübü’nün kurucusu olan, 1990 yılından bu yana, yani yaklaşık 30 yıldır futbolun içinde olan, bu süre zarfında senelerce kulüp başkanlığı ve yöneticilik yapan Bedirhan Akyol, tüm bilgi birikiminin yanı sıra, maddi anlamda da kulüplerimize destek olarak, unutulmaz hizmetlerde bulundu.


İş Adamı, siyasetçi ve aynı zamanda İlimizin tanınan ve saygı duyulan kanaat önderlerinden biri olan Akyol, tecrübesi ve bilgi birikimiyle, İlimizin faydasına olacak bir çok projeye öncülük etti.




Hem kent ekonomisine ve hem de istihdama katkı sağlayan Bedirhan Akyol, taziyelere katılarak, insanların acılı ve zor günlerinde yanlarında oldu. Bunun yanısıra, hastaları ve yaşlıları ziyaret ederek, ekonomik durumları elverişli olmayan ailelere yaptığı yardımlar ile, hayır duaları aldı. Çalışkanlığı ve mütevaziliğinin yanı sıra, bugüne kadar bir çok husumetli aileyi barıştırarak kan davalarının sona ermesi noktasında, büyük çabalar sarf eden Bedirhan Akyol, ‘Yüce Rabbim’e şükürler olsun, mukaddes kentimize ve kadirşinas insanlarımıza çok yönlü faydalar sağlama imkânlarını bahşetti. Bundan sonra da elimizden gelen bütün çabayı sarf ederek, hayır duaları alma yolunda mücadelemize devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

Üç spor kulübünün kurucusu olan ve yaklaşık 30 yıllık kulüp başkanlığı ile yöneticilik geçmişi olan Bedirhan Akyol, 1990 yılından bugüne kadar, kent sporunun gelişmesi, yetenekli sporcuların keşfedilerek yetiştirilmeleri ve Diyarbakır’ın sportif arenada en iyi şekilde temsil edebilmesi noktasında, gecesini gündüzüne katarak çalıştı.



KENT SPORUNA VE GENÇ SPORCULARA KATKI SAĞLADI

Görev yaptığı süre zarfında, sporun barış ve kardeşlik olduğunu, mesafeleri ortadan kaldırdığını, kulüpler ve kentler arasında yeni kardeşlik köprüleri ve dostluklar inşa edilmesine zemin hazırladığını belirten Bedirhan Akyol, ‘Sporun içinde kesinlikle şiddet yer yoktur, olmamalıdır. Bizim görev yaptığımız süre zarfında, zaman zaman hakemlerin kötü niyetli ve aleyhimize yönettiği maçlarda bile, hiçbir zaman duruşumuzu bozmadık, hakkımızı hukuki yollardan aradık’ diyerek sporun ve sportif karşılaşmaların kaynaştırıcı ve birleştirici unsurlarından azami ölçüde faydalanılması gerektiğine dikkat çekti.
Ayrıca, her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına spor malzemesi yardımlarında bulunan ve gönülleri fetheden Akyol, Kick Boks Dünya İkinciliğine kadar yükselen sporcunun yetişmesini sağladı. Atletizmde ise Avrupa üçüncüsü olan sporcunun yetişmesinde büyük emekler vererek, Diyarbakır tarihine unutulmayacak bir dizi sportif başarının elde edilmesinde en büyük pay sahibi oldu. Diyarbakır da ilk kez bir Amatör spor kulübünün açılış maçı için, Bulgaristan’dan Süper Lig takımını getirerek, tarihe geçen Bedirhan Akyol, enerjisini, mesaisini ve maddi olanaklarını, kentimiz insanı ve sporcuları için seferber etti.



Avrupa üçüncüsü sporcunun yetişmesinde de unutulmayacak çabaları ve emekleri olan, İlimizin sporunun gelişmesi ve ilerlemesi yönünde unutulmaz katkılar sağlayan ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, Yeni Diyarbakırspor Kulübünün ismini ‘Diyarbekirspor’ olarak değiştirip, bu kulübün kurucu başkanı olarak uzun seneler başarıyla görev yaptı. Diyarbekirspor, onun döneminde çok başarılı maçlar çıkarırken, 3. Lige yükselme başarısı da gösterdi. Bu arada bir çok sporcu, Diyarbekirspor Altyapısından yetişti.


FETÖCÜLERİN KUMPASINDA, YALNIZ BIRAKILDI

Diyarbakır’a unutulmayacak hizmetler veren ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, 2019 yılında, hayatını alt üst eden ve ticari hayatını bitiren bir olayda, yalnız bırakıldı.

Olayın şokunu unutamadığını ve bu olay nedeniyle, çok zor günler geçirdiğini belirten Bedirhan Akyol, şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıl, Jandarma Komutanlığı’ndan arayarak, Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığına çağrıldım. İfade vermem isteniyordu. Hemen gittim. İlçe Jandarma Komutanı, terörle bağlantılı gerekçesiyle ZANA İnşaat Firması hakkında soruşturma başlattıklarını söyledi. Ben de kendilerine Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım firmanın ZANA Yapı olduğunu, dolayısıyla söz konusu firma ile herhangi bir ilişiğimin olmadığını beyan ettim. Şirketimle ilgili bütün evrakları ibraz ederek, resmi olarak belgeledim.


Ak parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Muhammed Akar da, benimle beraber gelmişti. İlçe Jandarma Komutanı, tanzim ettiğimiz tüm evrakları birer birer inceledi. Doğal olarak, sözü edilen firma ile ilgili en ufak bir ilişiğimizin olmadığı ortaya çıkanca, ‘Kusura bakmayın, isim benzerliği var’ diyerek, bizim konuyla ilgimizin olmadığının anlaşıldığını belirttiler ve bizi uğurladılar.

Ne kadar ilginçtir ki, yaklaşık yirmi gün sonra tekrar Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığına çağrıldım. Bunun üzerine Muhammed Akar beyle yine beraber gittik. Benzer sorular yine soruldu. ZANA İnşaat ile ilgili konu olduğu için, ben yine kendilerine, ZANA Yapı Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı olduğumu ve bahse konu olan firma ile ilişiğimin olmadığını deklare ettim. İşin ilginç tarafı, üç gün boyunca göz altında kaldım. Tam o dönemde gerek vatandaşlarımız, gerekse Ak parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Delegasyon Heyetimiz ve üyelerimiz, benim İl Başkanı olmamı istiyorlardı.




Ak parti Genel Merkezi de bunları biliyordu. Teşkilatın içinden gelen, senelerce Diyarbakır’da ticaret yapmış, üç kulüp başkanlığı görevimde sayısız başarılar elde ettiğimi, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşları, sık sık dile getiriyordu.
Tam üç gün boyunca, göz altında kaldıktan sonra mahkemeye çıkardılar ve daha ne olup bittiğini anlayamadan, aleyhime herhangi bir şahit veya belge yokken, tutuklanarak cezaevine gönderildim. Resmen bir komplo ile karşı karşıya kaldım. Benim İl Başkanı olmamı istemeyen Fetöcüler, daha önce bu kumpası hazırlayarak, cezaevine atılmamı sağladılar.


Adı geçen ZANA İnşaat Firmasının sahibini de bıraktılar. Fetöcülerin kumpası sonrası, ticari hayatım bitti, çeklerim kaşelendi, bu yetmezmiş gibi siyasi hayatımı da bitirdiler. İl Başkanlığı ve Milletvekili olarak, Mukaddes Diyarbakır’a, üst düzeyde hizmetler sunabilirdim.

İşin acı tarafı, Ak partiden herhangi bir yetkili çıkıp da benimle ilgilenmedi, yardımcı olmadı. Ne İl Başkanı, ne de Milletvekilleri, en azından ‘Bizim İl Başkan Yardımcılığımızı yapmış, uzun seneler hareketimize hizmet etmiş bu dava arkadaşımız niçin alındı, günlerce göz altında tutulup, cezaevine atıldı?’ diye sormadılar bile. Halbuki ben bu siyasi hareket için canımı, malımı, zamanımı, emeğimi verdim.

Karşılığı bu mu olmalıydı? Bir ay cezaevinde kaldım.
Allah, razı olsun, dürüst hâkimler ve savcılar dosyamı incelediler ve benim beraat edilmeme karar verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere, cezaevinde mektup yazdım. Kendisine iletildi mi, iletilmedi mi bilemiyorum.




Benİm siyasete girmemin sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Senelerce yapmış olduğum hizmetler, kendisine helali hoş olsun. Fakat en azından İl Teşkilatı olarak, konuyu enine boyuna araştırmaları gerekirdi. Komploya uğradığım gün gibi ortadayken, ne konuyu araştırdılar, ne de bir ay boyunca cezaevinde arayıp sormadılar. Avukat Muhammed Akar ve Avukat Aydın Altaç’a çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar, hep yanımda oldular. Onlar gibi, bir çok vatandaşımız da suçumun olmadığını ve önümün kesilmek istendiği için, böyle bir Feto kumpasına uğradığımı biliyorlardı’.

İş Adamı, kanaat önderi, Spor Kulübü Başkanı gibi çok yönlü meziyetleri olan Bedirhan Akyol’un, tam da Ak parti Diyarbakır İl Başkanlığı için ismi geçerken, böyle bir komplo ile karşılaşması, gerçekten manidar bulunmuş ve geniş yankı uyandırmıştı. Bu göreve getirilmesi halinde, iş hayatı ve sportif sahadaki başarılarını siyasete de taşıyacağı, Diyarbakır’ı ‘2021 Vizyonuna’ taşıma noktasında, birbiri ardına projeleri gerçekleştirip, şehrin kalkınması ve gelişmesi yönünde önemli hamlelerin startını vereceği belirtilen Akyıl, kirli bir kumpasla, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE HEP MEYDANLARDAYDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen sonrasında, sergilediği cesur tavırla meydanlara inerek, örnek bir duruş sergileyen Akyol, bu tavrıyla da, Diyarbakır halkından tam not aldı. Senelerdir iş dünyası içinde ve hem de sporun içinden gelen biri olarak, Diyarbakır’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerin yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla da, vatandaşların takdirini kazanmış durumda.
Gerek kendi firmasının olanakları ve gerekse Ak parti İl Başkan Yardımcısı sıfatıyla, senelerdir birçok aileye yardımlar temin eden, taziye ve hasta ziyaretleri yaparak, insanların zor ve acı günlerinde yanlarında olan ve hayır dualarını alan Akyol, sinesinden çıktığı Diyarbakır’a hizmet vermenin onur verici olduğunu belirtiyor. Kapısına gelenler için, elinden geleni yapan ve boş göndermeyen, hayırsever bir insan olan Bedirhan Akyol, uzun yıllar bir siyasetçi olarak da memleketine hizmet verdi.




SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİR DÜNYA LİDERİDİR

Ak parti saflarında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yaptığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bedirhan Akyol, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bir dünya lideridir. Ak parti İl Başkan Yardımcılığı, Kayapınar Belediye Başkan Adaylığım ve Milletvekili Aday Adaylığım süreçlerinde gerek Ankara ve gerekse Diyarbakır’da kendisiyle sık sık bir araya gelme olanağı buldum.

Ak partinin iktidara geldiği 2002 yılından, bugünlere baktığımızda, ülkemizin gerçekten köklü bir değişim geçirdiğini ve çağ atladığını görebiliyoruz.
Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık ifade ettiği gibi, 2002 seçimlerinin hemen ardından 'Bismillah' diyerek kolları sıvadılar ve ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözünün startını verdiler. Eğitim, Sağlık, Adalet ve Emniyet’. Yaklaşık 18 yıldır bu dört ana konu üzerinde yapılagelen çalışmalar, gerçekten dünya tarihine geçecek türde çalışmalardır. Yani ‘Halka Hizmet Hareketi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tarihimizde görülmemiş hizmetlere imza atarak, gönülleri fethetti. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeline geçtikten sonra ise, bürokraside yaşanan zaman kaybı asgariye indi ve ülkemiz daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe doğru yöneldi.

Ak parti kadroları, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, ülkemizi çok daha aydınlık geleceğe taşımak için var gücüyle çalışmaya ve üretmeye devam ediyorlar’.



DİYARBAKIR’A SAYISIZ KONUT VE TESİS KAZANDIRDI

ZANA Yapı olarak uzun yıllardır Diyarbakır’da inşaat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Bedirhan Akyol, şunları söyledi: ‘İnşaat sektörünün deneyimli ve güvenilir isimleri tarafından hizmete sunduğumuz ZANA Yapı, bugün itibariyle sektörün en hızlı büyüyen ve kendini geliştiren firmaları arasında yer almaktadır. Hizmete sunduğumuz projelerde her zaman için ‘Kalite ‘Olmazsa olmazlarımızın başında gelir’ şiarıyla hareket ettik.


Ayrıca, sosyal ve nitelikli yaşam alanları sunarak, hem insanlarımıza istihdam alanları sağladık, hem de kentimizin ekonomisine katma değer katmış olduk. Modern mimariye özgün çözümler ve kalitesi esas alan anlayışımızla, güvenilir konutlar zincirine sürekli yeni halkalar ekledik. Modern yaşamın gereksinimlerinin yanı sıra, insana ve doğaya saygılı, çağdaş yaşam merkezleri ve sosyal yaşam alanları oluşturarak, insanlarımızın özlemini duyduğu huzurlu, güvenli ve keyifli yaşam alanları oluşturduk.

Sanayi Yapıları, Sosyal ve Ticari Yapılar ve Konutlarda, İnşaat sektörünün farklı alanlarında, tecrübeli ve uzman kadromuz ve teknolojinin en gelişmiş olanaklarıyla, yaşamı hep daha iyiye götürmeyi hedefleyen kurumsal birikimimizle, çok yönlü çalışmalarımıza devam ederek, halkımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz’.


HÜSEYİN BEYOĞLU VE EKİBİ, ALKIŞI HAK EDİYOR

Öte yandan ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun, göreve geleli birinci yılını yeni doldurmuş olmasına rağmen, sergilediği performanslarla tarih yazdığını belirtti.
Açıklamasında Hüseyin Beyoğlu ve ekibinin ‘Vatandaş Odaklı’ yaptığı çalışmaların semeresini daha şimdiden almaya başladığına vurgu yapan ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, şöyle devam etti: ‘Sorunları ertelemeden, pansuman tedbirlerle değil, tam tersine neşter vuran Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve ekibini kutlamak gerekiyor. Beyoğlu, görevinde ikinci yıla adım atarken, yaptığı hizmetler ve gerçekleştirdiği projelerle, takdire şayan bir duruş sergiledi. Senelerdir kaderine terk edilmiş metruk binaların yıkılıp, park yapımı için tahsis edilmesi, Bağlar İlçemize ayrı bir güzellik katacak.



Ekonomik durumu elverişli olmayan aileler ve bu ailelerin öğrencilerine Eğitim dönemi başında yaptığı yardımlar ve okullara sağladığı kırtasiye destekleriyle, Eğitime ciddi destekler verildi. Modern temizlik araçlarıyla, İlçemiz bir uçtan diğer uca temizlenerek, dezenfekte ediliyor. Sokak ve caddeler, sabah erken saatlerinde başlatılan titiz çalışmalarla, pırıl pırıl oluyor. Birçok farklı noktada uygulanacak olan organik meyve sebze alanları uygulaması da, önemli kazanımlardan biri olacak. İnsana hizmeti esas alan, tüm kadroları ve ekipmanlarıyla, Bağlar Belediye Başkanımız Beyoğlu ve ekibi çalışıyor, Bağlar’ın çehresi güzelleşiyor. Asfalt üretiminde yaptığı çalışmalarla, ülkemiz genelinde örnek teşkil edecek bir projeyi gerçekleştiren, bazalt taşından kendi tesislerinde asfalt üreten Bağlar Belediyesi, böylelikle Bölgemiz genelinde bir ilki de gerçekleştirdi.

Daha geniş kapsamlı projelerin startını vermeyi hedefleyen Beyoğlu, Bağlar'ın yeni ve modern yüzü olarak kabul edilen Bağcılar bölgemizde yaklaşık yüz bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi Projesini hayata geçirerek, burada yeşil alanlar ve modern dinlenme alanları oluşturup, insanlarımızı rahat ve temiz bir ortama kavuşturacak. Ayrıca, ilçemizin ticaretteki önemli noktalarından birini oluşturan Sakarya Caddesi ile ilgili de projesi hazır. Bu alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vereceği destek, İlimiz Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu ile yenileyerek modern bir alış veriş bölgesi oluşturacak. Bağlar’da yapılmasını hedeflediği projeler arasında ‘Yeni Sanayi Sitesi’ yer alıyor.

Allah’ın izniyle, bütün bu devası projelerin hepsini gerçekleştirerek, ilçemizin vizyonuna vizyon katacaklar. Bakanlıklarımız ve devletimizin diğer kurumlarıyla uyum içinde çalışan Hüseyin Beyoğlu, ekibiyle beraber gece gündüz demeden çalışıyor ve koşuşturuyor. Elazığ depremi sonrası yaptığı çalışmalar da cabası. Bulaşıcı pandemi ile mücadele sürecinde Bağlar Belediye Başkanlığı Ekiplerinin sergilediği son derece başarılı performans, vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmakta. İlçedeki tüm kurum ve kuruluşları periyodik olarak dezenfekte eden Bağlar Belediyesi Ekipleri, bunun yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yaptıkları yardımlarla da, çağdaş belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Kendisini ve onun şahsında tüm kadrolarını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz’.

BEDİRHAN AKYOL’U TANIYALIM

1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Akyol, ilkokulu Kayapınar’da okudu. Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamlayan Akyol, 1986 yılında Tarımspor kulübüne başkan oldu. 1993 yılında sonra hem futbol, kelimenin tam anlamıyla hayatı oldu ve uzun seneler kulüp başkanlığı yaptı.
1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okuyan Akyol, 1997 yılında Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi’ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır’da müteahhitlik yapan Akyol, 1998 yılında Beşyüzevlerspor Kulübü’nün başkanlığı ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı yaptı.
Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkanlığı bünyesinde, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ve Mali İşler Başkanlığı görevlerini yürüttü. Aynı zamanda Doğu Güneydoğu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Akyol, 2009 yılında AK Parti Kayapınar Belediye Başkan aday adayı olarak seçimlere katıldı. Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor Kulubü ismini değiştirerek, Yeni Diyarbakırspor Kulübü yaptı. Ak parti Mali İşler Başkanlığı olarak 3 yıl görev yapan, Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini de uzun yıllar başarıyla yürüttü.




ETİKET :  

Tümü