Diyarbakır Tanıtım ve Yatırım Platformu kuruldu

Diyarbakır’da bir araya gelen Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Başkanı Fırat Özmen, MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (MARİMDER) Genel Başkanı Başkanı M. Zeki Gedikoğlu ve Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği (TASCA) Derneği Genel Başkanı Doktor Muhammed Adil bir araya gelerek Diyarbakır Tanıtım ve Yatırım Platformu kurdu.

19:41:03 | 2021-08-29

Diyarbakır’ı uluslararası arenada tanıtmak ve yatırımcı çekmek adına 3 dernek tarafından kurulan Diyarbakır Tanıtım ve Yatırım Platformu kentte iş dünyası açısından heyecan yarattı. Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Başkanı Fırat Özmen, MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Genel Başkanı Başkanı M. Zeki Gedikoğlu ve Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği Derneği Genel Başkanı Doktor Muhammed Adil’in bir araya gelerek kurdukları platformun amacı Diyarbakır’ı uluslararası arenada tanıtım kente yabancı yatırım çekmek ve bölge insanının istihdamını sağlamak amaçlanıyor. Toplantıda Başkan Fırat Özmen, Başkan M.Zeki Gedikoğlu ve  Başkan Doktor Muhammed Adil yanı sıra MARİMDER Genel Sekreteri Neval Karakuş, MARİMDER Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Mehmet Ali Can,MİSİAD Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Çınar ,MİSİAD Kayapınar İlçe Başkanı Hasan Arslan,Misiad Bağlar İlçe Başkanı Aydın Selçukhatun, Misiad Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Barış Kılıç da hazır bulundu.

Platformu oluşturmak için kente gelen MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Genel Başkanı Başkanı M. Zeki Gedikoğlu ve Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği Derneği Genel Başkanı Doktor Muhammed Adil, MİSİAD Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Başkanı Fırat Özmen’i makamında ziyaret ederek ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

BAŞKAN ÖZMEN: KENTİMİZ İÇİN ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özmen, “Kentimiz gelişmesi Uluslararası arenada tanıtımının yapılması Diyarbakırımıza yabancı yatırımcının gelmesi adına bir araya gelerek bu platformu oluşturduk. MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Genel Başkanı Başkanı M. Zeki Gedikoğlu ve Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği Derneği Genel Başkanı Doktor Muhammed Adil’e ziyaretlerinden ve platformu oluşturmamızda yardımcı olmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler ülkemizin menfaatleri için işbirliğine hazırız. Kentimiz ve ülkemiz için çok güzel işler başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizi kalkındırmak adına çok güzel çalışmalar yapacağız. Platformumuza katılmak isteyen herkesime kapımız ardına kadar açıktır” diye konuştu.


BAŞKAN GEDİKOĞLU: TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENECEK

Kurdukları platformun Türkiye’nin tek vücut olup kalkınmasında önemli bir rol üstleneceğini belirten MARİMDER Başkanı M. Zeki Gedikoğlu ise, “Arz edildiği gibi, üyeleri arasında iş deneyimi ve teknik kapasitesiyle ülkemizi temsil edebilecek donanıma sahip birey ve sirketler topluluğudur bu faaliyetler arasında birçok dernekli çözüm ortaklarımız vardır bunların en başında Türk-Arap İşbirliği Kısadır Taska Dediğimiz Dernek ve Genel Başkanı Sayın Dr. Muhammed Adil Bey ile birlikte birçok birçok projeye müşterek karar vererek bu halka zincirine kıymetli Hemşerilermiz iş adamlarımızdan oluşan MİSİAD  Güneydoğu Bölge Başkanı Fırat Özmen beyi ziyaret ederek çok olumlu bir görüşmeler elde etmiş olduk bu görüşmeler neticesinde ilerleyen zamanlarda hem dostluklarımızı pekiştirmek hem de ticari anlamda kapasite artırımına gitmek için ortak çalışmalarımız prensip anlaşmalarımız doğrultusunda başlamış olup doğusundan batısına kadar Türkiye'nin tekvücut olup kalkınmasında önemli bir rol üstlenecektir bu fırsatı veren misiad güneydoğu bölge başkanı  Fırat Özmen ve çok değerli üyelerine şükran duygularımı arz ediyorum çalışmalarında başarılar diliyorum. En içten ve derin saygılarımızı arz ederiz” dedi.

Bir çok ülkede ortak forumlar düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Gedikoğlu, “Derneğimiz vasıtasıyla, bugüne kadar gerek davet edildiğimiz ve gerekse kendi düzenlediğimiz çeşitli forumlarla Kuzey Afrika ülkeleri Fas, Tunus Cezayir ve Libya, Türki ve Orta Asya ülkelerinden Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Gürcistan, Avrupa’nın bāzı ülkeleri ile yakın ve batı sınır komşularımız olan Karadağ, Romanya, Bulgaristan gibi pek çok ülkenin iş insanlarıyla bir araya  gelinerek sanayi ve ticaret sahalarında temaslarımız ve işbirliklerimiz olmuştur. Bizleri ağırlayarak ilgi alakadarlarından dolayı MİSİAD Güneydoğu Bölge Başkanı Fırat Özmen’e sonsuz teşekkür ederiz” diye konuştu.


BAŞKAN ADİL: DİYARBAKIR MEDENİYETLER MERKEZİ

Diyarbakır’ın kadim bir şehir olduğunu insanlarının kalkınmayı hak ettiğini belirten Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği (TASCA) Derneği Genel Başkanı Doktor Muhammed Adil ise, “Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)  Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Başkanı Fırat Özmen ve MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği Genel Başkanı Başkanı M.Zeki Gedikoğlu ile bir araya geldik kendilerini gerçek manada çok samimi bulduk.

Kendileri memleketi seven, ümmeti seven, insanı seven değerli insanlardır. Buraya gelmemiz için Zeki  Gedikoğlu Başkandan teklif geldi. Diyarbakır’da zaten benim için çok değerli bir şehir çok özel bir şehir, daha önce birkaç girişimim oldu ancak başaramadım. Belki bu faydalı olur o nedenle geldik. MİSİAD)  Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Başkanı Fırat Özmen ve ekibi çok iyi insanlar, niyetleri de çok iyi bundan hiç şüphemiz olmadı. Şimdi ben Allah’ın izniyle böyle bir şey teklif  Şimdi bizim ana hedefimiz nedir? Diyarbakır çok kadim ve medeniyetlerin merkezi bir şehirdir. Bu bölge insanı ve Diyarbakır artık uluslararası arenada tanıtılması gerekiyor. Artık sadece terör yüzüyle olmaması gerekiyor.



Diyarbakır artık medeniyet merkezi olarak, bir yatırım merkezi olarak, bir turizm merkezi olarak yani hem Diyarbakır insanı için çok faydalı olacak hemde bölgemiz için ülkemiz için Türkiyemiz için çok faydalı olacak. İşte Uluslararası arenada tanıtım yapmak çok önemli ve çok değerli olacaktır. Böylesi bir çalışmanın profesyonel olması da gerekiyor. Şimdi bir yere direk yatırımcı gelmez, bunu tecrübemden biliyorum. Yani öyle farklı ülkelerden yatırımcı getirmek hiçte kolay değil. Çok zorlu bir süreç gerekiyor, ikna etmek gerekiyor, o yatırımcının gelmesi gerekiyor yani bir tatmin edici çalışmalar yapılması gerekiyor” dedi.

“TOPLUMUN HER KESİMİNİN ÇALIŞMASI GEREKİYOR”

Diyarbakır’ın imajı adına da çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Adil, “Belki kişisel olarak birisi gelebilir ve onun dostları var güvendiği insanlar olabilir bu vesileyle gelmiş olabilir. Ama Diyarbakır gibi bir şehirde maalesef hem iç hem dış mihraklar bu dezenformasyonlar yani imaj yapmak için çok çok çalışmamız gerekiyor. Bunu sadece STK’lar ile değil, STK’ların yanında devlet ve başka kurumlar, özel sektör ve herkesin çalışması gerekiyor. Gerçekten, Diyarbakır çok sakin bir şehir, tarih kısmını zaten görüyoruz bu şehir çok güzel bir şehir, potansiyelli bir şehir ve bunun yanı sıra artık güvenli bir şehir. Bunu görmek lazım ben geldim ve bunu gördüm. İşte bunu doğru anlatmak geliyor insanlara özellikle de yabancılara. Bunun için ne yapmamız gerekiyor o zaman, bunu tabiki yatırımcıyı ikna etmek için artık bir Diyarbakır tanıtım hamlesi olması gerekiyor.



Biz Allah’ın izniyle Fırat Başkan ve Zeki Başkan ile birlikte üç dernek olarak yani bizim derneğimiz Türk Arap Afrika Ekonomi Strateji İşbirliği Derneği, MARMARA Uluslararas Mütahit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği ve Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği ile böyle bir ortak fikrimiz oldu.  Artık Diyarbakır Tanıtım Ve Yatırım Platformu kurmak istedik. Tabi bu platform üç dernek ile başlayacak ama açık kalacak, herkes kim Diyarbakır’ın tanıtımı için uluslararası arenada yatırımcıları ikna etmek için buraya gelmelerini sağlamak için bu platform dahiline girmek isterse, üye olmak isterse ve aktif çalışmak isterse kapımız her zaman açık kalacaktır. Bizim için tek hedef ideolojikten uzak sadece Diyarbakırımızı Uluslararası arenada tanıtmak.



Peki Diyarbakırımızı niye tanıtıyoruz, daha fazla turist için, daha fazla yatırım yapılması için ve yatırımcıyı çekmek istiyoruz hedefimiz bu. Bu platform çalışması başlayacak. Tanıtım nasıl olacak, nasıl olması gerekiyor nereden başlayacağız, ne gibi çalışmalar yapacağız, daha sonraki görüşmelerimizde bunları açıklayacağız. Bu ziyarette ki somut bir projemiz söylediğim gibi Allah’ın izniyle Diyarbakır Tanıtım ve Yatırım Platformunu oluşturmaktı. Hedefimiz Uluslararası Arenada bu güzel ve kadim şehir olan Diyarbakır’ı doğru tanıtalım zaten doğru tanıtımı yapmayı başarırsak turistte gelir yatırıcıda. Böylelikle güçle bir Diyarbakır olur. Buradaki insanların refahı için de çok iyi olacaktır” diye konuştu.




Öte yandan MARİMDER Derneği Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu, ziyaret sonrası MİSİAD Güneydoğu Anadolu  Bölge Başkanı Fırat Özmen'e Çini işlemeli plaket hediye etti.



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü