DR.AZİZ ALPER BİTEN FİLİSTİN`DE YAŞANAN SALDIRILARI KINADI.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yrd.Dr.Aziz Alper Biten Filistin de yaşanan olayları kınadı.İsrail’in Filistin halkına uyguladığı şiddeti kınayan Dr.Alper Biten,Müslümanların yaşadığı medeniyet ve insanlık dışı katliama Batı'nın sessiz kalmasının da vahim bir durum olduğunu belirtti.

22:21:47 | 2021-05-15

Yaşanılan zulme, Türkiye'den başka bir ülkenin ses çıkarma cesareti göstermediğini vurgulayan Dr. Alper Biten açıklamasında şunları kaydetti, ''Filistin başta olmak üzere Ortadoğuda birçok bölgede insanlığı derin üzüntüye sevk edecek olaylar yaşanıyor. Yapılan orantısızca saldırılarda 2 gün içinde kadın, çocuk ve gençlerin de olduğu 150'ye yakın Müslüman kardeşimiz hayatlarını kaybetmiş ve yüzlerce sivil kardeşlerimizde yaralanmıştır. Müslüman aleminin yaşadığı bu zulmün durdurulması noktasında, dünyada söz sahibi olan kuruluş ve devletlerin ses çıkarmaması üzüntüyü kat kat arttırmaktadır. Demokrasi, insan hak ve hürriyetleri, insanlığın temel hakkı olan yaşama hakkı konusunda akıl verenler ve öneride bulunanlar bu insanlık dışı uygulamaya karşı neden susmaktadırlar.

 

Demokrasi ve insan hayatı konularında kendilerini hep üstün gören Avrupa Birliği (AB) ülkeleri bu zulme sessiz kalmanın yanı sıra, kimi zaman destekler nitelikteki açıklamalar ve faaliyetler yapması ayrı bir üzüntü konusudur. Her zaman belirttiğimiz gibi bu ve bunun gibi zulümlere, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşı çıkabilmektedir ve bu zulmün sonlandırılması için uğraş vermektedir. Müslüman ülkelerin de bu zulme ve katliamlara artık DUR demesi ve tepki göstermesi beklentisi içetisindeyiz.“ Dr.Aziz Alper Biten Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Müslüman alemine de sabır temennisinde bulundu..




ETİKET :  

Tümü