ELİF HANIM YASEMİN HANIM REHABİLİTASYON MERKEZİNİN BÜYÜK BAŞARISI

D.BAKIR- Diyarbakır’da 2007 yılından itibaren başladığı eğitici-öğretici çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yoğun talep üzerine 2015 yılında hizmet startını veren Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi, gerek bulaşıcı pandemi süreci ve gerekse genel anlamda sunduğu eğitim-öğretim çalışmalarıyla, sektörünün öncü kuruluşu olurken, vatandaşların da, haklı takdirini kazandı.

21:33:46 | 2021-01-02

Sektörünün köklü eğitim-öğretim kurumlarından olan Elif Hanım ve Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezleri, her geçen yıl hizmet çıtasını biraz daha yukarı taşıyarak, çalışmalarına çok yönlü olarak devam ediyor.

Açıklamalarda bulunan Elif Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Timur, kurumsal olarak yaptıkları eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra, bulaşıcı pandemi ile mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.




Kurumunda temizlik ve hijyene azami oranda dikkat ettiklerini belirten Timur; "Hizmet startını verdiğimiz ilk günden bu yana, tüm eğitmen kadromuzla, öğrencilerimizin eğitim ve öğretimleri konusunda mesai kavramı gözetmeksizin, bütün çalışanlarımızla beraber özel bir çaba ve gayret gösterdik. Eğitim-öğretim alanındaki başarılarımızın yanı sıra, öğrencilerimizin sağlığına yönelik çalışmaları da periyodik olarak gerçekleştirerek, bu konuda son derece hassas bir duruş sergiledik.




Dünyayı etkisi altına alan bulaşıcı pandemi (COVİD-19) ile mücadele kapsamında daha hastalık belirtileri ülkemizde görülmeden çok yönlü, hijyen, dezenfektan ve ilaçlama çalışmalarına başlamıştık. Gerek çocuklarımız gerekse eğitimcilerimiz ve tüm personellerimizin olabildiğince virüslerden uzak, temiz ve hijyenik ortamlarda, rahat ve huzurlu bir şekilde eğitim-öğretimlerine devam edebilecekler. Okulumuzu ziyarete gelen velilerimizin rahat ve hijyenik bir ortamda olabilmeleri noktasında koruyucu hijyen çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz" dedi.

 

OKULUMUZU PERİYODİK OLARAK TEMİZLİYORUZ

Eğitim-öğretim dönemine başladığı ilk günden itibaren, gerek mevsim şartlarından dolayı, yaygın hastalık mikroplarını dikkate alarak ve gerekse dünya genelinde yayılmaya başlayan bulaşıcı pandemi ile mücadele kapsamında, okulumuzda geniş kapsamlı bir temizlik ve dezenfekte çalışması yaptıklarını aktaran Timur; "Eğitim kuruluşumuzun bütün alanlarını dezenfekte ederek, çocuklarımızın sağlığını olası olumsuz durumlardan korumaktayız. Faaliyete girdiğimiz ilk günden bu yana, temiz ve sağlıklı ürünlerden yaptığımız kaliteli yemeklerimizle, öğrencilerimizin beslenmelerine hep özel bir önem veriyoruz. Temizlik ve hijyene gösterdiğimiz özenin yanı sıra, mutfağımızda yaptığımız yemeklerle, öğrencilerimizin yeterli kalori miktarını almalarını temin


ediyoruz. Diyarbakır’da senelerden bu yana, deneyimli Eğitmenler ve personeliyle, engelli çocuklar için hizmet sunan Elif Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi olarak sektörün tüm yeniliklerini de kurum bünyesine katıp teknolojinin sağladığı en son gelişmelerden, çocukların faydalanmasını sağladık. Bu kapsamda fizik tedavi ünitesinde uzay terapi, elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi son teknolojik yöntemler kullanılıyor. Çocuklarımızın adeta ikinci evleri gibi gördükleri Eğitim yuvalarımızda, hizmete sunmuş olduğumuz hidroterapi (kapalı yüzme havuzu) merkezi ve hippoterapi üniteleri ile de, çocuklara yönelik hizmet ağını giderek genişletiyoruz. Öğrencilerin evden servisle, hostesler eşliğinde alınarak, kurum bünyesinde eğitim programlarına alındığı bu eğitim-öğretim yuvasında öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği öğretmenler eşliğinde veriliyor.


Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Villalarında bulunan kurumumuz bünyesinde fizik tedavi hizmetleri, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü, Türkçe ve matematik dersleri, down sendromlu bireylerin eğitimi, işitme engelli bireylerin eğitimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, aile eğitimi ve danışmanlık hizmetleri, branşında uzman öğretmenler, fizyoterapistler ve psikologlar eşliğinde veriliyor. Havuzlu tedavi ile beyin felci olan çocukları rehabilite ediyoruz. Serabral palsi (beyin felci) hem pediatrik lokomat, hem de havuz tedavisi (hidroterapi) pediatrik lokomat ve havuz tedavisi ile rehabilite ediyoruz" diye konuştu.


 

EĞİTİM BİR SEVDA İŞİDİR, FEDÂKARLIK İSTER

Suyun kaldırma kuvvetinden faydalanılarak hareketlerin daha kolay yapılabilmesinin sağlandığını belirten Timur, kas ve eklemlerin sertliklerine engel olacak hareketler yapıldığını dile getirerek, şöyle devam etti; "Su içi rehabilitasyonun yanında bir yandan pediatrik lokomat tedavisi, bir yandan da klasik fizik tedavi uyguluyoruz. Otizm, zihinsel, işitme, fiziksel engelli bireyler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti, aile eğitimi ve psikolojik destek ve fizyoterapi hizmeti sunuyoruz.



Okul olarak, zihinsel, işitme ve fiziksel engelli çocuklarımızın yanı sıra, öğrenme güçlüğü olan çocuklarımızı bağrımıza basıp, branşının uzmanı Eğitimcilerle onlara eğitimi verdiğimiz gibi, ailelerine de rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sağlıyoruz. Sektörümüzde birçok yeniliklerin öncüsü olduk. Fizik tedavi ünitesinde Uzay terapi, Elektroterapi cihazları ve kişisel yürüme robotu gibi en son çıkan teknolojik yöntemleri kullanarak, çocuklarımızı eğitirken, eğlendiriyoruz.


 Uzman öğretici, rehber öğretmenler, psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde eğitim sunan kadromuz var. Eğitim işi, gönül işidir, sevda işidir. Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara en üst düzeyde faydalar sağlayabilmek için, kendimizi de devamlı eğitiyor ve geliştiriyoruz. Hijyen ve temizlik bizim olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Çalışmalarımızı yerinde görmek isteyen velilerimizi, Kayapınar Diclekent Villaları 257. Sokak Numara 12 olan adresimize bekliyoruz.

 


 Dileyen velilerimiz, 0412 252 52 72 kurum telefonu veya 0533 136 71 84 GSM numarasından bize ulaşabilirler. Çalışmalarımıza ilişkin olarak ‘www.elifhanimterapi.com’ ve ‘www.yaseminhanimterapi.com’ Web Sitemizden de bilgi alabilecekleri gibi, elifhanimterapi@gmail.com, E-mail adresimize öneri veya fikirlerini de paylaşabilirler. Adanmışlık ruhuyla çıktığımız bu yolculukta, deneyimli Eğitmen kadromuzla, çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim sağlamaya çalışıyoruz."

 

SOSYAL MESAFE, TEMAS VE TEMİZLİK ÜÇGENİ

Her iki okulunun binalarını, iç ve dış olmak üzere komple boyattıklarını ifade eden Timur; "Bunun yanı sıra, iki binamızı yine iç ve dış tamamen dezenfekte ettik. Servis Araçlarımızı ise, yetkili firmaya dezenfekte ettirdik. Okulumuzun hem giriş bölümüne, hem de her katta olmak üzere, dezenfektan bırakıldı. Tüm dersliklerimiz, her ders sonrasında dezenfekte edilerek, bir sonraki derse hazırlanıyor.

 

Bu işlem gün boyunca devam ediyor. Ayrıca, bütün sınıflarımız devamlı havalandırılarak, sirkülasyon yapılıyor. Servis şoförlerimiz ve hosteslerimiz, öğrencilerimizi eldiven, siperlik ve maske ile karşılayıp, servislerle okula getiriyorlar. Öncelikli olarak okula girişte kesinlikle, kimseyi maskesiz kimseyi almıyoruz. Maskesi olmayan veya kullanılacak durumda olmayanlara biz temin ediyoruz. Tüm öğrenci ve velilerimize, serviste maske dağıtıyoruz. Serviste gelirken de, oturma düzenini, sosyal mesafeye uygun şekilde yapıyoruz.


 

Çocuklarımız servisten indikten sonra, servis araçları tekrar dezenfekte edilerek, diğer öğrenci gruplarına hizmete hazır hale getiriliyor. Böylelikle hastalığın bulaş riskini olabildiğince aza indirmiş oluyoruz. Okulda ilgili yerlere, bilgilendirme ve yönlendirme fiş ve tabelaları yerleştirerek hem öğrenci ve ailelerimizi yönlendirip hem de sosyal mesafeyi korumalarını sağlıyoruz. Eğitmenlerimiz, derslere maske ve siperliklerle katılıyorlar. Fizik tedavi ünitesinde tek kullanımlık sedye örtüleri, maske, siperlik, eldiven kullanılarak, pandemi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tüm personelimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize çay, su gibi hizmetlerde tek kullanımlık bardak ve malzemeler kullanmaktayız" şeklinde konuştu.

 

SOSYAL HAYATA KATILIMLARI, NİHAİ HEDEFLERİMİZDEN BİRİ

Çocuklara kişisel bakım konusunda da eğitim verdiklerini belirten Timur; "Bedensel engelli bireyler, yapılan tedavi sonrasında fiziki olarak kendilerine yetebilecek seviyede getirebilmekte. Bu bireylerimizin yapılan eğitimler sonucu sosyal hayata katılımları sağlanıyor. Sabah ilk iş olarak kahvaltılarını veriyoruz. Öğlen ise yemeklerini yediriyoruz. Beslenme konusu çok önemli. Hepsiyle uyum içinde, aile gibiyiz. Çocuklarımıza gereken öz bakım ihtiyaçları konusunda, öğretmenlerimiz yardımcı olarak karşılıyorlar.


 

Böylece velilerimizin bizlere karşı olan güvenleri bir kere daha kanıtlanmış oluyor. Engelli kardeşlerimize hizmet etmek, bizim için onurdur. Disiplinli bir şekilde, hijyene dikkat ederek, tecrübeli personelimiz ile Kurumumuzda zihinsel engelli, işitme engelli, fiziksel engelli ve öğrenme güçlüğü olan çocuklara eğitim vermekle beraber, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktayız.

 

 Kurumlarımız bünyesinde zihinsel engelliler öğretmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman öğretici, rehber öğretmenler, psikolog ve Fizyoterapistler eşliğinde kaliteli bir eğitim veren tecrübeli eğitim kadromuz ile hizmet sunmaktayız. Eğitmen Kadromuzun yanı sıra eğitimli şoförlerimiz, Servis hosteslerimiz ve yardımcı personellerimiz dâhil olmak üzere iki okulumuzda, kendisini işine adamış çalışanlarımızla bu hizmet yolculuğuna devam etmekteyiz.



Çocuklarımıza olabildiğince faydalı olmak, onlara eğitim ve öğretim olanaklarını sunabilmek ve hoşça vakit geçirebilmek hedefiyle, tüm Eğitimci kadromuzla gayret gösteriyoruz. Çocuklarımızın mutlu ve huzurlu olması demek, bizim mutlu ve huzurlu olmamız demek" sözlerini sarf etti.

 

ONLARIN MUTLULUĞU, BİZİM MUTLULUĞUMUZ DEMEK

Salgın döneminde tüm personelle birlikte hijyen kurallarına dikkat ettiklerini aktaran Yasemin Timur; "Eğitim-öğretime başlayan kurumlarımızda görev yapan tüm personellerimiz, öğrenci ve kurumlarımıza giriş yapan veliler veya misafirlerimiz, tıbbı maske takmakta ve hijyen kurallarına riayet ediyorlar.


Öğrenci veya kursiyerler arasında en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde sınıflarımızı yeniden dizayn ettik. Her sabah, öğrencilerimiz henüz gelmeden, sınıflar dezenfekte ediliyor. Okula girişte, gün içinde 4 Saatte bir ve Eğitim tamamlanıp, çocuklarımız binadan ayrılmadan önce, çocuklarımızın ateşini ölçüp, elde ettiğimiz değerleri kayıt altına alıyoruz. Eğitim işi, gönül işidir, sevda işidir.

 


Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çalışıyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara en üst düzeyde faydalar sağlayabilmek için, kendimizi de devamlı eğitiyor ve geliştiriyoruz. Amacımız bu zorlu süreçte, tüm öğretmen, personel, veli ve öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün insanların sağlık ve sıhhatini koruyarak, Eğitim hizmetlerimizi de kesintisiz olarak devam ettirebilmek’.


 

FARKLI TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR

 

Timur, açıklamasının devamında şunları söyledi; "Rehabilitasyon merkezinde uygulanan farklı tedavi yöntemleriyle engelli çocuklar hayata bağlanıyor. Fizyoterapistler eşliğinde çeşitli tedavi yöntemleriyle ve farklı tedavi metotlarıyla engellilere ulaşmaya, engelleri aşmaya çalışan merkezde, bir hayli olumlu sonuçlar elde ediliyor. Yapılan egzersizlerden oluşan terapiyle çocuklarda nörolojik, ortopedik ve fiziksel bozuklukların tedavisinde daha kısa sürede ve daha hızlı ilerleme kaydediliyor. Fiziksel engelli ya da farklı engel durumu olan hastalar, tedavi seanslarını hem eğlenerek hem de verimli şekilde tamamlıyor.

 

 Kurumumuzda maske, mesafe ve temizlik kurallarını tam olarak uygulamaktayız. Pandemi döneminde öğrencilerimiz ve ailelerimizin psikolojik durumlarını da dikkate alarak, sosyal faaliyetlerimiz devam etmekteyiz. Maske ve mesafe kurallarına uygun olarak yaptığımız eğlence programlarını ileri tarihlerde de yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLAR, SANKİ EVLERİNDEYMİŞ GİBİ HİSSEDİYORLAR

 

Elif Hanım ve Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezleri Sorumlu Koordinatörü Yasin Çelebi ise şunları söyledi; "Engelli kardeşlerimiz, sanki kendi evlerindeymiş gibi hissediyorlar. Her türlü ihtiyaca binaen fizik tedaviyi, branşının deneyimli fizyoterapistlerimizle eşliğinde, engelli bireylere uygulamaktayız. Engelli bireylerimize, tedavi ile sevgiyi aşılamakta, onlar için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

 

 

Araçlarımızda öğrencilerimiz sosyal mesafeye uygun olarak okula getirilmekte ve servisimiz, devamlı olarak dezenfekte edilmekte. Okulda her dersten sonra, sınıflarımız dezenfekte ediliyor. Öğrenciler okula gelirken ateş ölçer ile kontrol ediliyorlar, girişte, salonlarda, sınıflarda ve lavabo girişlerinde el dezenfektanı her köşede bulundurmak suretiyle, istifadelerine sunmaktayız. Engelli çocuklarımız, her hafta müzik ve palyaçolar eşliğinde, aileleri ile eğleniyorlar."





 

VELİLER, BİR HAYLİ MEMNUNLAR

 

Öte yandan görüşlerini dile getiren öğrenci velileri ise, eğitim merkezlerinin çalışmalarından bir hayli memnun olduklarını dile getirdiler. Esma Bedir isimli öğrenci velisi, duygularını şöyle dile getirdi; "İki çocuk annesiyim. 5 yaşındaki çocuğumu, 3 yıldır Elif Hanım Yasemin Hanım rehabilitasyon merkezine getirmekteyim. Çocuğumun hastalığı doğduktan sonra başladı. Halamın kızı, bizlere bu rehabilitasyon


merkezini anlattı. Biz de eşimle bir hayli araştırma yaptıktan sonra, en uygun burasının olduğuna kanaat getirdik. Üç yıldan bu yana, çocuğuma fizik tedavi uygulanmakta, son derece olumlu sonuçlar almaktayız. Kendi çocukları gibi, engelli çocuklarımıza sahip çıkmaktalar, bu insani hizmetler bizleri bir hayli memnun ediyor, tüm çalışanlara ve eğitici hocalarımıza, en kalbi duygularımızla teşekkür ederim."



"ALLAH, KENDİLERİNDEN RAZI OLSUN."

 

Veli Güler Altunhan, '6 yaşında, 2,5 yıldır doğum sendromu hastalığı nedeniyle, çocuğumu bu merkeze tavsiye üzerine geldik ve çok memnun kaldık’ diyerek, şu açıklamayı yaptı; "Allah razı olsun, bütün çalışan personellerden ve eğitici hocalarımızdan, çocuklarımıza ilgiyi fazlası ile yapmaktadırlar. Çocuğum, fizik ve zihinsel engelli, disiplinli olmasının yanı sıra, temizlik hijyene çok dikkat ediyorlar.



2,5 yıldan buyana hiçbir sorun yaşamadık, gayet memnunuz, anlatılmayacak kadar ilgileniyorlar, en ufak ayrıntıya kadar inceliyorlar. Çocuğum da uyum içinde tedavi görmekte. Böyle profesyonel hizmet sunan Eğitim Merkezlerinin olması çok iyi. Bizim gibi ailelerin, az da olsa acılarını hafifliyor. Düzenli olarak, fizik hareketleri yapılmakta. Çocuklarımızın gelişimi açıdan mucizevi sonuçlar ortaya çıkıyor. Fizyoterapistler, işini severek yapan ehil kimseler. Zaman zaman gelerek, çalışmaları izliyoruz. Bizlere de, bu konuda fizik hareketlerini göstererek, çalışmalar hakkında bilgi veriyorlar. Bizler de evimizde bu öğrendiğimiz hareketleri yapmaktayız. Gösterdikleri çaba ve ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah, devletimizden razı olsun, bu tür rehabilitasyon merkezlerini açıp engelli çocuklarımıza sahip çıkmaktalar."

 

 

Anne Elif Başeğmez ise, çocuğunun ayaklarının doğuştan tutmadığını söyledi. Başeğmez; "İki yaşındaki çocuğumu üç aydan bu yana fizik tedaviye getirmekteyim. Hem supine hem de Pef hastalığı var. Kızım Mihriban Ece için, daha önce, birçok hastane gezdik. Tavsiye üzerine, bu Merkeze geldik, sağ olsun çok ilgi gösterdiler. Bizler de derslere katılarak, yapılan fizik hareketlerini izleyerek, kısa zaman zarfında öğrendik. Çocuğumuz hiç sıkılmadan Fizik hareketlerini yapmakta.



Geriye dönüşler son derece olumlu, aileler olarak, bütün personeller, idareciler ve eğitmenlerden memnunuz. Örnek bir rehabilitasyon merkezi gerçekten. Engelli çocuklarımızın aileleri, yapılan hizmetlerden çok memnunlar. Diğer arkadaşlarla beraber bahçede otururken, son derece güzel bir çalışma yapıldığına tanık oluyoruz. Çocuklarımıza birçok farklı yönden, faydalar sağlamaya çalışılıyor. Engelli çocuklarımız ve ailelerimiz adına, kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

özel Haber:Yılmaz ACU

 




ETİKET :  

Tümü