EMFADER’den anlamlı imza kampanyası

21:52:13 | 2021-06-13

Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği (EMFADER) anlamlı bir imza kampanyası başlattı. Kurucu başkanlığını Taha Eyyüp Siyahhan’ın yaptığı Empati Toplumsal Duyarlılık ve Farkındalık Derneği 2 Eylül’ün Dünya Empati Günü olması için imza kampanyası başlattı.

Bir milyon imza hedeflediklerini belirten EMFADER Kurucu Başkanı Taha Eyyüp Siyahhan yaptığı açıklamada, “Dernek olarak 2 Eylül günü Bodrum’da dünya empati gününü ilan edeceğiz ve topladığımız 1 milyon imzayı Birleşmiş Milletlere sunacağız” dedi.

AYLAN BEBEKTEN İLHAM ALINDI

2 Eylül günü Suriye savaşından kaçan ve cansız bedeni bodrum kıyılarına vuran Aylan bebekin öyküsünden ilhan alarak bu günün Dünya Empati Günü olması kararını aldıklarını belirten Siyahhan “Tüm dünyayı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Dünya empati günleri kapsamında Bodrum ve Antalya’da empati ve insanlık zirvesi empati oyunları engelli başarı zirvesi ve son olarak empati ödülleri verilecek Diyarbakır da 8 kişinin ödül alacağı etkinlik 4 eylülde antalya da yapılacak. Dünyamızda var olan savaşlar, açlık, mülteci sorunları, kadın ve çocuk hakları, daha yaşanılabilir çevre ve doğa, hayvan hakları, temel insan haklarından yoksunluk ve ötekileştirme gibi sorunların tamamen empati eksikliğinden kaynaklandığını savunuyoruz. 2 Eylül günü Bodrum sahilinde kıyıya vuran Aylan Bebeğin öyküsü bize insanlığımızın da kıyıya vurduğunu hatırlattı. Bu öyküden yola çıkarak; 2 Eylül'ün Dünya Empati Günü olması için 1 milyon cesur, 1 milyon iyi ve 1 milyon Empati Gönüllüsünü imzaya davet ediyoruz” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü