Ensarioğlu:Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırmasını kınadı

08:02:37 | 2021-05-12

Mübarek Ramazan ayında, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya ve müslümanlara İsrail devleti tarafından yapılan saldırıları kabul etmemiz mümkün olmadığını dile getiren İyi Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu açıklamalarda bulundu.

Yapılan eylemin insanlık dışı olduğunu belirten Başkan Ensarioğlu, “Mübarek Ramazan ayında, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya ve müslümanlara İsrail devleti tarafından yapılan saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu insanlık dışı eylemi lanetliyorum. Tüm İslam alemi olarak; çocukları acımasızca katleden katil İsrail devleti karşısında susmayıp, Filistinli kardeşlerimizin direnişine destek vermek boynumuzun borcudur.

İsrail Ortadoğu'da bir terör devleti olarak durmaktadır. Tüm dinlerin kutsal kabul ettiği Kudüs'teki bu zulme tüm semavi dinlerin temsilcileri karşı çıkmalıdır. Bu gidişat hayra alamet değil,  bu zulüm durmazsa Müslüman-Yahudi çatışmasına dönebilir.

Artık Türkiye'nin de gelişen olaylar karşısında sadece kınamakla, lanetlemekle kalmayıp, yaptırım uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Allah Filistinli kardeşlerimizin Yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.




ETİKET :  

Tümü