Erdem, Durna ve Balsak Diyarbakırlı anneleri de unutmadılar

Diyarbakır’da bir araya gelen Araştırmacı Yazar Yakup Erdem, Gurbetçi Canan Durna ve Ramazan Balsak evlat nöbetinde olan Diyarbakırlı Annelerini de unutmadılar.

17:15:05 | 2021-01-01

PKK’ya karşı direnen ve evlatlarını geri almak için aylardır HDP binası önünde eylem yapan annelere destek olmak amacıyla ziyaret eden Erdem, Durna ve Balsak anneleri haklı duruşlarından dolayı tebrik etti.

ANNELERİMİZİN YANINDAYIZ

Annelerin direnişine hayran kaldığını dile getiren ve yürekten kutladığını belirten Araştırmacı Yazar Yakup Erdem, “Diyarbakır’a 3. Gelişim ve Annelerimizin PKK’ya karşı direnişi gerçekten hayran bıraktı beni. Bu hareket PKK’yı çok köşeye sıkıştırmıştır. Öyle ki bitme noktasına getirmiştir. Ve bu böyle devam ettikçe hiç kimsenin kuşkusu olmasın PKK tarihin dibine dibine gömülecektir. Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur.

Kürt Annelerimizin PKK sorunu vardır ve Devletimiz annelerimizin yani hak olan tarafın yanındadır. Tabi ki bu mücadeleyi sonlandırmak için amacından saptırmak için her yolun denendiğinin farkındayım. Annelerimiz de bunun farkında. Asla pes etmeyecekler. Dediğim gibi PKK’yı bitirecek olan annelerimiz olacak Allahın izni ile. Onları bu hak duruşlarından ötürü yürekten kutluyorum” diye konuştu.


ANNELERİMİZE DİK DURUŞLARINDAN DOLAYI MİNNETTARIM


Avrupa’nın Diyarbakır annelerini görmezden geldiğini belirten Gurbetçi Canan Durna ise, “Avrupa’nın terör örgütlerine desteğini görüyoruz. Diyarbakır annelerimizi görmezden geliyorlar. Ben bir anne olarak buradaki anne ve babalarımızın kutlu direnişte yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Diyarbakır insanlık şehridir bu güzel ilimizin değerli makam sahiplerini ziyaret etmek bizim için onurdur.


Terör örgüleri Allah’a nasıl hesap verecekler insanları öldürerek bacılarımızı analarımızı dul ve yetim bırakmak hangi kitapta yazıyor. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Ve bundandır ki; Annelerimizi 3. Kez nöbetlerinde ziyarette bulundum. Gerekirse 300 defa daha geleceğim. Annelerin evlatlarına kavuştuğu gün bu çadırın yıkıldığında burada olacağım. Devletime ve Milletime bu konuda minnettarım. Ayrıca annelerimize terör örgütlerine karşı dik duruşlarından dolayı minnettarım” dedi.

 

Annelerin haklı tepkisinin sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin ve Avrupa’daki sağ duyulu vicdan sahibi insanların haklı tepkisi olduğuna inandığını belirten Ramazan Balsak ise, “Ben bir Diyarbakırlı olarak Memleketimize ziyarete gelen değerli arkadaşlarımdan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Bu tepki sadece Diyarbakır’ın değil tüm Türkiye’nin ve hatta Avrupa'daki sağ duyulu vicdan sahibi insanların haklı tepkisi olduğuna inanıyorum. Bu uğurda tarafını net belli eden vicdan sahiplerini canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü