HALKIMIZIN DESTANSI MÜCADELESİ, ZAFERLE TAÇLANDI

D.BAKIR/ Turan Teşkilatı Türkiye Gençlik ve Spor kulüpleri Başkanı Günay Yay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında,

10:39:57 | 2022-05-19

‘19 Mayıs 1919’da Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş, birlik ve beraberlik duygularıyla, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen destansı mücadele, zaferle sonuçlanmıştır’ diyen Turan Teşkilatı Türkiye Gençlik ve Spor kulüpleri Başkanı Günay Yay, şöyle devam etti: ‘Gururla kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, öncelikle tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Ecdadımızın attığı kararlı ve ileri görüşlü adımlar, gösterilen olağanüstü çabalar, verilen onurlu mücadeleler ve ödenen bedeller sayesinde bugün ülkemiz güçlü, gelişen ve yükselen bir konumdadır. Ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gücün gençler olduğu bilincinden hareketle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir.


Bütün gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, yüksek ideallere sahip, özgür düşünceli, çalışkan, gayretli, üreten, teknolojiyi iyi kullanan ve yeni buluşlar geliştiren nesiller olmaları en büyük beklentimizdir.
Diğer taraftan devlet ve millet olarak, gençlerimizin geleceğe ilişkin kaygılarının giderilmesi konusunda hassasiyetimizi de en üst seviyeye çıkarmalıyız. Gençlerimizin sorunlarının çözümü, onların beklentilerini karşılamayı, ihtiyaçlarını dikkate almayı, onları anlamayı, görüşlerine değer vermeyi gerektirmektedir. Ülkemizin en önemli potansiyeli olan gençlerimiz, bu bilinçle kendilerini en iyi şekilde yarınlara hazırlamalıdır. Araştırarak, daha çok okuyarak, sorgulayarak, karşılaştırmalar yaparak doğruya ulaşmaya, hep yeni bilgilere ulaşma gayretinde olmalılar. Dünyayı anlamalı, değişimleri ve gelişmeleri yakından takip etmeli ve çağa ayak uydurarak, insanlığa faydalı olacak yeni buluşlar ve yeni icatların peşinde koşmalısınız.


Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve kadirşinas milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı iletiyorum’.




ETİKET :  

Tümü