Haşim Merdoğlu: “İtibar suikastına maruz kaldık”

Özel Maarif Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Merdoğlu, sosyal medya ve basında kendisinin yüzlerce aileden kayıt parası aldıktan sonra kayıplara karıştığı yönündeki iddialara sert tepki gösterdi.

01:57:01 | 2020-07-11

Merdoğlu, Sosyal medyadaki paylaşımlarda kullanılan “Vurgun” ve “Kaçma” kelimesi özellikle seçildiğini ifade ederek, “Sosyal medya yoluyla yapılan bu çirkin operasyonu, Diyarbakır halkı ve eğitim camiası nezdinde, aleyhime ve dahi okulumuza kalıcı bir algının oluşması cabası gütmektedir. Çok ciddi emek ve yıllarımızı verdiğimiz eğitim neferi olma gayretimiz acımasızca hedef alınmıştır” dedi.

“AHLAK DIŞI BİR OLAYDIR”

Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun abisi olduğunu ifade eden Merdoğlu, iddiaları şöyle yanıtladı:

“Ancak kendisiyle ne geçmişte ne de şimdilik hiçbir ticari ilişkim bulunmamaktadır. Abimin üzerinden beni ya da benim üzerimden abimi karalamak, itibarsızlaştırmak tamamen ahlak dışı bir olaydır. Zira ibadet de suç da bireyseldir ve sadece kişiyi bağlar. Evet, ortaklarım var okulda; Dr. Abdulkadir Özel, Müteahhit Hasan Özak, Serbest Meslek Soner Çakar, Öğretmen Mustafa Tabıer, Mali Müşavir Cebrail Sular şahsımın da yüzde 27,5, yüzde 10, yüzde 5, yüzde 5, yüzde 2,5, yüzde 50 hissesi mevcuttur. Bu kadar ortaklı bir yapıda şahsımın ortaklıktan ayrılma kararının bu şekilde yansıtılması ve Belediye Başkanı kardeşi olarak benim ve eşimin hedef alınması elbette ki iyi niyetli bir tutum değildir.

“OKULUN KAPANDIĞI SÖYLEMLERİ GERÇEK DIŞIDIR”

Okulun kapandığı söylemleri tamamen gerçek dışıdır. Zira ben ortaklıktan ayrılmış olsam da okulun diğer ortakları ve idarecileri işlerinin başındadır ve gördüğünüz üzere okul açıktır.

“KURUMUMUZUN TÜM PARA GİRİŞ ÇIKIŞLARI RESMİDİR”

Kurumumuzun tüm para giriş çıkışları resmidir ve bankalar üzerinden gerçekleşir. Yapılan tüm ödemeler banka yoluyla fatura karşılığı yapılır. Altı yıldır bu kurumda ne şahsım ve aileme nede herhangi bir ortağıma paracık yapılmamıştır. Bütün muhasebe hareketlerimiz ilgili kişilere açıktır”

“PANDEMİ SÜRECİNDE 4 KİRA BORCUMUZA KARŞILIK İCRA GELMİŞTİR”

Merdoğlu, okula haciz geldiği iddialarına da açıklık getirerek, “Durumu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Okulumuzun mülk sahibi ASİL İNŞ. LTD.ŞTİ.’dir. Kendileri ile yaptığımız kira anlaşması 21.650.000 TL’dir. Bunun 7.500.000 TL’Sİ resmi, 14.150.000 TL’si gayrı resmidir. Resmi olmayan kısım için kurum olarak kendilerine senet vermiş durumdayız. Pandemi döneminde toplam geciken 4 kiramız mevcuttur, toplam 86.600.000 TL kira borcumuza karşılık okula icra memurları gelmiş taşınır mallarımıza tedbir koyulmuştur. Buna tanıklık eden personeller ve velilerimiz endişeye kapılmıştır” dedi.

VELİLERE SESLENDİ: “LÜTFEN OKULUMUZUN YANINDA OLUN”

Haşim Merdoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdi buradan herkese sesleniyorum. Bu kuruma 250.000,000 TL yatırım yapan ve bu kurumu ayakta tutmak için tüm mal varlığını satan, kirada oturan ve altındaki arabaya kadar satıp bu okula koyan ben mi dolandırıcıyım? Yoksa 4 kira için şahsi ve aile fertlerimi tehdit eden mülk sahibi mi? (Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur. Ben de bütün bunlardan yıldığım için ve ekonomik olarak da tükendiğim için okulun ortaklığından ayrıldım. Ancak okul devam ediyor ve tüm velilerimizden istirhamımdır, lütfen okulumuzun yanında olun. Bir kez daha rantın kazanmasına, emeğin yok olmasına izin vermeyin”




ETİKET :  

Tümü