‘HER ZAMAN İÇİN YANLARINDAYIZ’

D.BAKIR- Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Yaşar Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayarak, Öğretmenler Günü’nü kutladı.

21:45:40 | 2021-11-23

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Yaşar Aslan, şunları söyledi: ‘Millet mekteplerinin açıldığı bu anlamlı günde, ilim, irfan ve bilgi hazinelerini cömertçe paylaşıp, zengin kültür düzeyine sahip nesillerin oluşması için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını benimseyen kültürümüzde, öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir.
Biz, ‘bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar’ öğretmenlerimize, eğitimcilerimize kıymet vermiş, müstesna bir Din’e, öğretmenliği Peygamber Mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin'in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbni Kemal'in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir.

Öğretmenlerin yetiştirdiği her insanın, bu topraklara ekilen bir fidan gibidir

Milli ve manevi değerlerimizi maziden atiye taşıyan öğretmenlerimiz, gurur kaynağımızdır. Manevi hasletler ve dinamiklerle yetişerek hayata atılacak olan evlatlarımız, sizlerin elinde yetişecek, milletimizin istikbali, siz değerli öğretmenlerimizle yön bulacaktır. Bu vesileyle, ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor; Cenab-ı Allah’tan, bütün öğretmenlerimize vazifelerinde üstün başarılar ve sevdikleriyle beraber, sağlıklı, mutlu ömürler yaşamalarını niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü