HÜKÜMLÜ ANNESİNDEN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI: "OĞLUM YENİDEN YARGILANSIN!"

İstanbul’da 2008 yılında işlenen bazı suçların faili olduğu iddia edilen Hamit Şehirli, hakkında yakalama kararı çıkartılarak Diyarbakır’da yakalandı.

22:53:00 | 2020-08-19

Şehirli, gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra özel yetkili mahkeme tarafından görülen ilk duruşmada 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Oğlunun suçsuz olduğunu ileri süren ve ona bu iftiralardan suçlamaları yapan hakim, polis ve savcıların FETÖ’den ihraç edildiğini belirten Anne Şadiye Şehirli, Cumhurbaşkanına seslenerek oğlunun yeniden yargılanmasını istedi

 

İstanbul’da 2008 yılında işlenen bazı suçların faili olduğu iddia edilen Hamit Şehirli, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır’da yakalanarak gözaltına alınan Şehirli, tutuklandıktan sonra özel yetkili mahkeme tarafından görülen ilk duruşmada 15 Temmuz Darbesinden sonra FETÖ’den dolayı ihraç edilen polis, savcı ve hakimler tarafından hakkında oluşturulan 500 sayfalık iddianameden dolayı 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

YAPILAN BAŞVURULAR SONUÇSUZ KALDI

 

Aile defalarca oğlunun suçsuz olduğunu iddia ederek yeniden yargılanmasını isterken, yapılan başvurular ise sonuçsuz kaldı. Tekirdağ 1. Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hamit Şehirli, ailesini her defasında arayarak suçsuz olduğunu beyan ederken, 13 yıldan bu yana cezaevinde olan Şehirli’nin annesi Şadiye Şehirli, (62) gözyaşları içerisinde yetkililere çağrıda bulundu.

 

 

‘DOSYASI YENİDEN AÇILARAK YARGILANSIN’

 

Gözyaşları içerisinde oğlunun 13 yıldır cezaevinde olduğunu ve kendisini göremediğini belirten anne Şehirli, “Benim oğluma iftira attılar. Küçük bir olayda oğlumun üzerine iftira attılar ve hiç işlemedikleri suçları üzerine atıp 52 yıl ceza verdiler. Oğlum Hamit 13 yıl oldu cezaevindedir. Dönemin FETÖ’cü polis ve hakimleri bir oldu, oğlumun Diyarbakırlı olmasından kaynaklı üzerine iftira attılar. Bu dosyada yer alan hiçbir suçu da oğlum yapmamıştır, oğlum bu suçları işlemişse yeri iyidir ama oğlum yapmamıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Kendilerine bir anne olarak rica ediyorum. Benim oğlum suçsuzdur ve dosyası yeniden açılarak yargılansın” dedi.

 

 

“KARDEŞİME SUÇSUZ YERE 52 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ”

 

Şehirli’nin ablası Fatma Akdemir de kardeşinin haksız yere yıllardır cezaevinde olduğunu iddia ederek; “Kardeşim 13 yıldır cezaevinde. Ben kardeşimin yanına sadece bir iki defa gittim. Çocuklarım küçük olduğu için daha gidemedim. Hamit Şehirli’nin dosyasını FETÖ’cü polis ve hakimler tarafından açıkçası kabartıldı.  Benim kardeşim 52 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tek istediğimiz yeniden yargılanmasıdır” diye konuştu.  

 




ETİKET :  

Tümü