İmamlara yangın eğitimi verildi

11:34:07 | 2021-09-18

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’nde 120 din görevlisine Temel Yanma Yangın Eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verildi. Çermik İlçe Müftüsü Burhan Kızılarslan’ın talebi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürü Nedim Erıg tarafından verilen eğitim bir camide gerçekleşti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürü Nedim Erıg tarafından din görevlilerine verilen yangın eğitiminde olası yangınları önleme, yangın anında doğru davranışları kazandırma, yangıla mücadele, söndürme ve kurtarma becerilerini kazandırma gibi eğitimler verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve bu tarz eğitimlerin önemine değinen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit, “Çermik İlçe Müftümüz Burhan Kızılarslan’ın talebi üzerine Çermik’te görev yapan 120 din görevlimize yangınlar Temel Yanma Yangın Eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verildi. Bu tarz eğitimler çok önemlidir, çıkan yangınların çoğu dikkatsizlik, ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bilinçli vatandaşlar bu yangınlara karşı mücadele yolunu bilir bizlerde bu tarz eğitimlerle yangınlar konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü