İş Kadını Melike Balkın Karakaya 54 Afrika ülkesinin bir araya geldiği ATİK toplantısına katıldı

Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Konseyi (ATİK) 11-12 Haziran tarihlerinde 54 Afrika Ülkesi Dünya ile İstanbul'da buluşuyor" toplantıları düzenlendi. Avrupa'dan 9 ülke ve 32 iş insanı ile Türkiye'den 300 iş insanı ATİK Afrika İş Formu'na Diyarbakır’da başarılı Girişimci ve İşKadını Melike Balkın Karakaya katıldı.

15:16:25 | 2021-06-13

Türkiye’nin ekonomi politikasının yeni yöneliminden yola çıkarak, yeni ekonomik vizyonun gerçekleşmesine kendi yöntemiyle mütevazı bir katkı sağlamayı hedefleyen ATİK, 11-12 Haziran 2021 tarihleri arasında İstanbul Pulman Otel Kongre Merkezi'nde Afrika ülkelerinden çok sayıda iş insanının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 


Toplantıya Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Diyarbakır’dan;  başarılı Girişimci ve İş Kadını Melike Balkın Karakaya katıldı. İş dünyasında son zamanlarda gösterdiği başarılı performans grafiği ile gözleri üzerinde toplayan İş Kadını Karakaya’nın böylesi büyük bir toplantıya katılması iş dünyası tarafından da övgüyle karşılandı.



Afrika’dan 23 ülke 220 kişi, Avrupa’dan 9 ülke 32 kişi ve Türkiye’den 300 İş insanının katıldığı “Afrika İş Formu”, 2021 yılı içerisinde ülkemizde gerçekleştirilen uluslararası toplantılar arasında en büyüğü olma özelliği taşıyor. Ülkemiz girişimcilerini, 54 Afrika Ülkesi başta olmak üzere, dünyanın bir çok ülkelerinden gelen Cumhurbaşkanı yardımcıları , Kraliçeler, Başkanlar , devlet adamları, bürokrasi ve çeşitli sektörlerin iş adamları ile buluşturmak suretiyle, ülkemiz ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştır.



ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Gümüşkaya’nın koordinasyonun da gerçekleştirilen “Afrika İş Formu” etkinliğine, başta ATİK grubu üyeleri olmak üzere, Afrika Ülkeleri Ticaret Kuruluşları katılmıştır.
Afrika iş Forum programına ayrıca ; AWorldPress , Haxsa Group, Afrika Ülkeleri İşKadınları Dernekleri ile birlikte; İstanbul’dan Aktif İş Kadınları Dernek Başkanı ve İş Kadını Dr. Gülten Erdem Ünlü ve Diyarbakır’dan başarılı Girişimci ve İş Kadını Melike Balkın Karakaya ile CICP Genel Başkanı Freddy Zanga, Perform Group Türkiye CEO Menşure Akyol, Gambia Tarım Bakanı Han Amne Fabureh, Gambia Sağlık Bakanı  Dr. Ahmed Lamin davetli olarak katıldı.



BALKIN: BİR ÇOK DÜNYA ÜLKESİNDEN İŞ İNSANLARIYLA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Böylesi güçlü ve büyük bir toplantıya katılmanın kendisi için onur verici bölge için büyük bir güç olduğunu söyleyen Girişimci ve İş Kadını Melike Balkın, “2021 yılı içerisinde ülkemizde gerçekleştirilen Uluslararası toplantıların en büyüğü olan böylesi bir toplantıya katılmak benim için onur oldu. Afrika’dan 23 ülke 220 kişi, Avrupa’dan 9 ülke 32 kişi ve Türkiye’den 300 İş insanının katıldığı “Afrika İş Formu” ülkemiz için çok faydalı bir toplantı oldu. Toplantı esnasında dünyanın bir çok ülkesinden gelen değerli iş insanları Cumhurbaşkanı yardımcıları, kraliçeler, başkanlar, devlet adamları ve bürokratlar ile sohbet ederek fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.



Söz konusu uluslararası etkinliğin önemi hakkında açıklamada bulunan ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ; “Dünya’daki doğal kaynakların %20’sinden fazlasına sahip olan Afrika kıtasında; 54 ülkenin bulunduğu, 2000’in üzerinde farklı dil ve lehçenin konuşulduğu, yaklaşık 1.3 milyarlık nüfusuyla dünya nüfusunun %16.9’una tekabül eden coğrafyanın Türk İş İnsanları adına önemli bir potansiyel olduğunu kaydetti.



Dünya doğalgaz rezervinin %8’ine, petrol rezervinin %10’una sahip olan Afrika’da son beş yılda dünya genelinde keşfedilen hidrokarbon kaynaklarının %30’unun bulunduğunu, Dünyanın en büyük uranyum, kobalt, elmas rezervlerine sahip olan kıtanın küresel altın üretiminin de %22’sini gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek ;
Afrika ülkelerinin Türkiye’den beklentilerinin bulunduğunu ve Türkiye’nin bu ülkelere karşı mevcut politikaları arasındaki eşgüdümün sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti.



Afrikalıların Türkiye’den beklentilerinin, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesi, Türkiye’nin sahip olduğu teknoloji ve tecrübesini paylaşması noktasında Afrika ülkelerine yol gösterebileceğini hatırlattı.




ETİKET :   İş Kadını Melike Balkın Karakaya 54 Afrika ülkesinin bir araya geldiği ATİK toplantısına katıldı

Tümü