İŞGALCİ İSRAİL'İN FİLİSTİN HALKINA KARŞI YAPMIŞ OLDUĞU KATLİAM BİR AN EVVEL DURDURULMALIDIR!

08:07:50 | 2021-05-12

Diyarbakır Selamet Uluslararası Yardım Derneği İl Temsilcisi Nurullah Yiğit, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları ve Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalmasını kınadı.

Mescid-i Aksa'da yaşananların, sadece temel inanç ve özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmediğini dile getiren Diyarbakır Selamet Uluslararası Yardım Derneği İl Temsilcisi Nurullah Yiğit açıklamalarda bulundu.

Kudüs’ün tarihsel anlamda bizler için büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Yiğit, “Kudüs, tarihsel anlamda bizim için büyük bir anlam ifade etmektedir. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Kudüs'ü, ve Mescid-i Aksa'yı 'mübarek kıldığımız topraklar' diye tavsif ediyor.

Aynı zamanda bir çok peygamberin bizlere emaneti, Hz. İbrahim'den başlayarak birçok peygamberin uğrak yeri, yaşadığı bölge Kudüs. Hz. Ömer'in büyük bir barış içerisinde fethettiği, ardından Haçlı vahşetinden sonra Selahattin Eyyubi'nin ikinci fethi gerçekleştirdiği ve Müslümanların emanetine bıraktığı bir bölgedir Kudüs. Filistin, bize “Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz” diyen Abdülhamit Han’ın hatırasıdır” dedi.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN İSTİKLALİ VE İSTİKBALİDİR!

Kudüs’ün Müslümanların istiklali ve istikbali olduğunu da sözlerine ekleyen Yiğit, “İşgalci konumdaki İsrail ve ABD Ortadoğu’da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle  terör estirerek soykırım yapmışlardır ve de yapmaya devam etmektedir. Batı’nın yaptırım içermeyen göstermelik açıklamalarının İsrail vahşetini durdurmaktan öteye daha da cesaretlendirerek azdırdığı görülmektedir.

 İsrail, bir süre ara verdiği vahşetine geçtiğimiz günlerde yeniden başlamış, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere saldırmış, çocuk genç yaşlı demeden çok sayıda Filistinliyi katletmiştir. İslam alemi barışa ve huzura hasrettir.

Bu hasrete bir an evvel son verilmelidir. Siyonist İsrail'in yapmış olduğu vahşet ve soykırıma karşı içi boş laflardan ziyade, fiili eylem gerekmektedir. İsrail ile olan tüm ticari ilişkiler askıya alınmalı, İncirlik üssü kapatılmalı, büyükelçi sınırdışı edilmelidir.

Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin öncülüğünde barış gücü kurulmalı, Filistin'e asker gönderilmelidir. Şunu kesinlikle bilmeliyiz ki, Filistin'de adaleti sağlamak tüm dünyada adaleti sağlamak demektir. Haçlı zihniyeti içinde yürütülen bu katliamın faillerini ve ortaklarını şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Hain saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu. 




ETİKET :  

Tümü