İYİ PARTİ’DEN GÖRKEMLİ KONGRE

D.BAKIR- İYİ parti Diyarbakır 1. Olağan İl Kongremiz 26 Temmuz 2020 Pazar günü saat 15.30’da Elazığ yolu üzeri Altındağ Dinlenme Tesisleri Yenişehir/Diyarbakır adresinde yapıldı.

19:38:20 | 2020-07-27

Oldukça geniş bir katılımla gerçekleşen kongreye, Delegeler, üyeler, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri, muhtelif Meslek Kuruluşlarına Mensup Yöneticiler, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


Açılış ve yoklamanın ardından, başlayan seçim öncesinde, bir konuşma yapan İYİ parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, kongrelerin tamamlanmasıyla beraber, iktidar yürüyüşünün startını vereceklerini söyledi. Genel Başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İYİ parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, toplumun birçok kesiminden İyi partiye teveccüh olduğunu belirterek, şunları söyledi:



‘Öncelikle, bütün il ve ilçe kongrelerimizin akabinde yapılacak olan büyük kongremizin, partimize, ülkemize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bilindiği üzere, dünyayı etkisine alan, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın yoğun bakım tedavi ünitelerinde tedavi görmekte olduğu, son derece zorlu bir süreci yaşamaktayız.



Ülkemizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşları, ellerinden geldiğince bu mücadeleye destek vermekteler. Dünya genelinde etkili olan bulaşıcı pandemi nedeniyle, bütün alışkanlıklarımızı, kurallarımızı bir kenara bıraktık veya değiştirmek zorunda kaldık. Sosyal mesafe kuralları adı altında yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaya çalışıyoruz.

Ayrıca, ilimiz açısından da çok tehlikeli bir süreçten geçmekteyiz. Vaka sayısı bakımından ülkemizde, ilk beşte olduğumuz için, hepimiz sosyal mesafe, temas ve azami oranda temizliğe dikkat etmeliyiz. Kadirşinas Diyarbakır halkımızdan ricamız, bilim insanlarımız, ilgili kurumlar, Sağlık kuruluşlarının yetkilileri ve Sayın Valimizin sık sık gündeme getirdikleri pandemi tedbirlerine gereken hassasiyeti göstererek, kurallara uyalım.




Bulaşıcı pandemi dolayısıyla, hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Cenabı Allah’tan rahmet ve mağfiret, tedavisi devam etmekte olan bütün hastalarımıza şifalar niyaz ediyoruz. Aslında biz, kongremizi nisan ayında, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de katılımıyla, bir şölen havasında yapmayı planlıyorduk. Ancak bulaşıcı pandemi dolayısıyla, hepsini iptal ettik. Kongreler, siyasi partiler için bir bayram ve bir şölen havasında yapılır. Ama pandemi kuralları çerçevesinde, istediğimiz ve hayal ettiğimiz gibi yapamadık. Önceliğimiz halkımız ve siz sizlerin sağlığı olduğu için, kongremizi bu açık alanda, az sayıda katılımla yapmak zorunda kaldık. Değerli katılımcılar, bildiğiniz üzere, partimizin kuruluş aşamalarında, bazı kesimler tarafından hareketimizin kurulmasını engellemek için türlü türlü oyunlar oynandı. Tüm çabalara rağmen, siyasi partimizin kuruluşu ve yükselişine mani olamadılar.



Baktılar ki olmuyor, bu defa da seçimde saf dışı bırakmak için, baskın seçim kararı aldılar. Ancak bunun olabileceğini öngören Sayın Genel Başkanımız ve kurmay kadrolarının aldığı tedbirler ve Cumhuriyet Halk Partisinin de (CHP) desteğiyle, seçimlere girmemizi engelleyemediler. Seçim sırasında yine, önümüzü kesmek için, siyasette sözde kendilerini duayen olarak görenler, başarısız olmamız için Sayın Genel Başkanımız ve partimize türlü iftiralarda bulundular.

Yerel siyaset yapan birbirinden değerli arkadaşlarımızı tabii ki tenzih ediyoruz. Bizim aramızda bu tür sorunlar hiçbir zaman gündem olmadı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, partimizi FETÖ ve PKK ile ilişkilendiren zihniyet, Doğu vilayetlerimizde de, partimizi sözde ırkçılık yapmakla itham ederek, önümüzü kesmek istediler.



Güneş balçıkla sıvanır mı? Elbette bu kirli propagandalar, iftiralar, başarıya ulaşmadı. Fakat yaşanan olağanüstü süreç, halkımıza bir korku saldı ve bu korkunun bir kısmı sandığa yansıdı. En azından kendi bölgemizde biz bunu yaşadık. Medya kuruluşları, seçim boyunca bu oyunlara çanak tutarak, sadece partimiz aleyhine olan söylemlere yer verdi. Biz ise, bir yandan siyasi parti çalışmalarımızı devam ettirirken, diğer yandan, atılan bu iftiraları, bertaraf etmeye çalıştık. Yapılan bütün engellemelere ve baskılara rağmen, toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık.
Her türlü engellemelere rağmen, yeni kurulmuş ve henüz sekizinci ayına yeni girmiş olan hareketimiz, seçimlerde yüzde on gibi bir oy olarak, 43 Milletvekilini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndermesi, tarihi bir başarıdır. Böylesine zorlu ve karalama kampanyasıyla geçen bir seçim sathında, Sayın Genel Başkanımızın teveccühleri ile, Diyarbakır İl Başkanlığı görevi şahsıma tevdi edildi.



Bir taraftan seçim hazırlıkları yaparken, öte taraftan teşkilatlarımızı kurmamız gerekiyordu. Kurucu İl Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit ve değerli arkadaşlarımızla beraber, hiç zaman kaybetmeden kollarımızı sıvayıp çalışmalarımıza start verdik. İvedi bir şekilde, parti binamızın tadilatını yaparak, hizmete hazır hale getirdik. Davamıza inanan, cesur yürekli arkadaşlarımız, hiçbir baskıya aldırış etmeden, iradelerini ortaya koyarak, yanımızda yer aldılar. Siz değerli dava arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz cesaret, demokratik duruşunuz ve ortaya koyduğunuz iradeniz nedeniyle, kutluyorum.
Alınan seçim kararı nedeniyle, teşkilatlarımızı bile tam anlamıyla oluşturamadan, 2018 seçim çalışmalarına başladık.



Ayrıca, ilimiz ve bölgemiz genelinde güçlü olan iki büyük parti arasında seçime girdik. Sürpriz bir kararla, Diyarbakır Adayımız olarak bize tecrübesiyle yol gösteren, birikimleriyle heyecan katan, eski bakanımız ve partimizin Siyasi İşler Başkanı Sayın Salim Ensarioğlu başta olmak üzere, diğer milletvekili adaylarımızla beraber, sahur vakitlerine kadar çalıştık. Yaklaşık 25 bin oy olarak, Diyarbakır’da, iki büyük partinin ardından üçüncü olduk.

Altı yüz oyla, milletvekilliğini kaybettik. Aslında kaybettik demek, doğru olmaz. Sandıkta kazandık. Ancak seçime girmemizi engellemeye çalışan kimi güçler, seçim kurulunda da oylarımızı çalarak, kazanmamızı engellediler. Biz bunu, tutanaklarla tespit ederek, itirazlarımızı yaptık. Fakat ne yazık ki, bazı engelleri aşamadık. Anladık ki, haklı olmak yetmiyor, öylesine olağan üstü bir süreçten geçiyoruz ki, haklının değil, maalesef güçlünün egemen olduğu bir düzende yaşıyoruz. Bu engellemeler bizi yıldırmadı, tam tersine daha güçlü bir şekilde çalışmalarımızı hız verdik.



Allah'a çok şükür, 17 ilçemizden 14'ünde teşkilatlanmamızı tamamladık, üye sayımız beş binlere dayandı. Tam beş bin cesur yürek, bizimle beraber. Hepsini buradan kutluyor ve kucaklıyorum.
Bundan sonraki süreçte, ilk yapılacak genel seçim sonucunda, iktidara yürüyeceğiz inşallah.
Refahı ve sosyal adaleti, toplumun geneline yaymak için yola çıkmış olan İYİ parti hareketi, halkımıza ve bölgemize her alanda en üst düzeyde hizmetler sunabilmek, sorunlarımıza kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek amacıyla kurulmuştur.

Her geçen gün güçlenmekte ve milletimizin umudu olma noktasında emin adımlarla ilerlemektedir. Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in de sık sık belirttiği gibi, milletimiz zor zamanları, her daim demokratik siyaset ile aşmıştır. Bugün, ülkemiz kritik bir süreçten geçmekte ve büyük sorunlar yaşamaktadır. Ancak şu da bir gerçektir ki, ülkemizin yaşadığı ciddi sorunları aşacak gücü ve kapasitesi vardır. Unutmamak gerekir ki, misyonu olmayanın, vizyonu da olmaz. Sağduyu, kararlılık, sabır ve cesaretle sorunlarımızın üzerine giderek, ortak akıl ile aşacağız inşallah.

Hukukun üstünlüğünü ön planda tutan, istikrarlı ve öngörülebilir bir ekonomiye sahip, milleti ile barışık bir Türkiye için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim iktidarımız da adalet olacak, güçlünün değil, Haklı’nın hukuku korunacak, her şey şeffaf olacak. Medya tarafsız olacak. Bizler, kimseye iftira atılması ve hakaret edilmesine müsaade etmeyeceğiz. İşçi, memur ve emeklilerimiz rahat nefes alacak. Çiftçimiz ve esnafımız kazanacak. Çiftçimiz demişken, aramızda çiftçi kardeşlerimiz var. Bölgemizin en büyük temel geçim kaynağı çiftçiliktir. Çiftçi kardeşlerimizin sorunlarına değinmeden geçebilmemiz mümkün değil. Çiftçilerimizin en temel sorunu, sürekli yükselen maliyetlerden dolayı zarar etmeleridir. Hatta bazen ektiklerini tarlada bırakmak zorunda kalıyorlar. İktidar, çiftçilerimize karşı o kadar duyarsız ki, çiftçilerimiz sesini duyurabilmek için yol kapatma eylemine başladılar.

Baktığınız zaman girdiler 5, hatta 6 kat artmışken, kazançları hızla erimektedir. Bir kilogram buğday ile dört litre mazot alınırken, bugün dört kilogram buğday ile bir litre mazot alınmaktadır. Elektrik ve gübre fiyatları ha keza öyle. Bu da yetmezmiş gibi, iktidarın sık sık övündüğü gübre ve mazot desteklemeleri de, Tarım Bakanlığı eliyle çiftçilerimizin eline geçmeden özel teşebbüs olan elektrik kuruluşları tarafından bankadan borçlarına karşılık haczedilmektedir. Bunun yasal dayanağı var mıdır? Ne verdiniz ki ne alıyorsunuz? 2018 yılında zirve yapan ekonomik kriz pandemi tedbirleri nedeniyle had safhaya ulaşmıştır. İktidar en az 4 milyon aileye 1000 lira destek yardımı yaptığını söyleyerek aslında ekonomik krizde gelinen noktayı kendisi itiraf etmiştir. Yani şu anda ülkemizde 4 milyon aile yardıma muhtaç hale getirilmiştir. Bu 4 milyon aile kimler biliyor musunuz? İşten çıkarılan vatandaşlarımızdan bahsetmiyorum. Onlara pandemi tedbirleri kapsamında hükümet ayrıca bir ödeme yaptı ve yapıyor. Zaten onlar yardım değil haklarını aldılar. Bu bahsedilen 4 milyon aile, fertlerinin hiçbir geliri ve sosyal güvencesi olmayan ailelerdir.



Böylesi beceriksizlik nedeniyle ekonomik krizin en büyük etkilerini bizim bölgemiz ve en çok da Diyarbakır ilimiz çekmektedir. Bölgemizde genç işsiz oranı yüzde 35-40'larda, neredeyse Türkiye ortalamasının iki katı. Devlet olarak buna çare bulunmazsa yarın çok geç olabilir. Bu gençlerimizin elimizde tutmak istiyorsak bir an önce yeni istihdam alanları oluşturmamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçe ve il kongrelerimizi her geçen gün artan katılımlar ve coşkuyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Genel kongremizi de tamamladıktan sonra, iyi parti iktidarında, ülkemizi kalkındıracak bir dizi projelerle mutlu bir geleceği, halkımızla beraber inşa edeceğiz inşallah.
Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ilimiz, partimiz ve bütün ülkemize hayırlara vesile olmasını, Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum’.
Daha sonra yapılan kongrede, il başkanı Vejdin Ensarioğlu, güven tazelerken, İl Yönetim Kurulu (Asil ve Yedek), Disiplin Kurulu, Üst Kurul şu isimlerden oluştu:


ASİL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Abdülkadir Çelebi, Abdullah Kırkıl, Abdulselam Kızıl, Abdurrahman Balta, Adil Toprak, Ahmet Tura, Askeri Gülen, Cevdet Demir, Erdal Belindir, Erkan Yılmaz, Fahri Gündüz, Ferhat Altındağ, Gürkan Diler, Halil Cağer, Hasan Basri Daban, Haşim Turan, Hidayet Akgül, Hüseyin Güran, M.Sadık Turan, Mehmet Boncuk, Mehmet Dilek, Meşedin Tekeş, Mevlüt Özoğul, Mustafa Yalçın, Nazım Kaya, Ömer Tuncay, Özgür Karakuş, Salih Yıldız, Selahattin Akarsu, Serab Tekin, Seyfülislam Ensarioğlu, Songül Akgün, Süheyla Tarhan, Yakup Özkaya.
YEDEK YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ:
Abdurrahman Kaymak, Erkan Balta, Abdülkerim Yalçın, Ahmet Çavdar, Murat Çelebi, Abdülkadir Güran, Ömer Sönmez, Muhittin Gülen, Mehmet Özoğul, Abdurrahman Balkan, M.Sıddık Gönen, Ahmet Bayram, Mustafa Ecer, Mustafa Kapçak, Nevzat Bahtiyar, Ramazan Özoğul, Sedat Balkan, Ali Özoğul, İbrahim Halil Güran, İbrahim Tay, Kahraman Yalçın, Mehmet Emin Kaynak, Mehmet Emin Özoğul, Mehmet Kaynak, Mustafa Ayman, Siraç Tanrıverdi, Ahmet Kapçak.

İL DİSİPLİN KURULU ADAY LİSTESİ:
ASİL ÜYELER:
Abdulselam Cengiz, Ahmet Ayman, Faysal Kasımoğlu, Fuat Ay, Hüseyin Balkan, Mahmut Yalçın, M.Bayram Ecer, Yusuf Akalp, Zülküf Cengiz.
YEDEK ÜYELER:
M.Buhar Kapçak, Abdulcebbar Baydemir, Ensari Yoldaş, Sait Tanin, Mehmet İlir.

ÜST KURUL DELEGE ADAY LİSTESİ:
Vecdin Ensarioğlu, Abdulaziz Ensarioığlu, Ahmet Yiğit, Fethullah Akduman, Abdurrahman Kaymak, İhsan Demirel.

HABER: YILMAZ ACU





ETİKET :  

Tümü