Jiyan Kadın Pazarı Derneği Başkanlığı’na Nurdan Saltık seçildi

Diyarbakır Bağlar Jiyan Kadın Pazarcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yaptığı genel kurul ile yeni başkanını belirledi. Eski başkanlığını Gızal Tunç’un yaptığı Bağlar Jiyan Kadın Pazarcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yaptığı seçimde bu kez başkanlık koltuğuna Nurdan Saltık’ı oturdu.

21:28:36 | 2021-06-19

Türkiye’de bir ilk olan ve Diyarbakır’da tamamının kadınlardan oluştuğu Bağlar Jiyan Kadın Pazarı’nda seçim rüzgarı esti. 8 yıldır ilçedeki kadınlardan tarafından yönetilen ve 2013 yılında Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde kurulan Jiyan Semt Pazarı, Bağlar Jiyan Kadın Pazarcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adı altında dernekleşmişti. Dernek tarafından yapılan seçimle Bağlar Jiyan Kadın Pazarcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’na Nurdan Saltık getirildi.


Kongre sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında kendisini başkanlığa layık gören kadın pazarcı üyelere sonsuz minnettar olduğunu dile getiren yeni Başkan Nurdan Saltık, “Yaptığımız kongrede kadınlarımız beni başkanlığa layık görerek seçtiler. Oy çokluğuyla ile başkanlığını kazandığım Bağlar Jiyan Kadın Pazarcılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’miz için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Beni bu göreve layık gören tüm pazarcı kadın arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM HALKIMIZ PAZARIMIZA BUYURSUN, GELSİN”

Konuşmasına tüm Diyarbakır halkını Kadınlar Pazarına davet ederek devam eden Başkan Saltık, “Tüm halkımızı kadınlar pazarına davet ediyoruz. Pazarımızda halkımız için en iyi hizmeti yapıyoruz yapmayada devam ediyoruz. Kadın pazarında  bir aile atmosferi havasında çalışıyoruz. Çığırtkanlık yok bağırarak müşteri çekmiyoruz tüm pazarcı kadın esnafımız hiç kimseyi rahatsız etmiyorlar. Ben 27 yıldır Diyarbakır’dayım eşim Diyarbakırlı ben Bartınlıyım eşime aileme katkı vererek  destek oluyorum. Kadın pazarının Güneydoğu’da  örnek bir Pazar olmasını istiyoruz çalışan esnaf kadınlarımızın ailelerine destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.



BAŞKAN BEYOĞLU’NA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun kendilerine destek olduğunu bu sebepten Başkan Beyoğlu’na minnettar olduklarını da belirten Başkan Saltık, “Aynı zamanda Bağlar İlçe Belediye Başkanımız sayın Hüseyin Beyoğlu beyefendinin de derneğimize çok katkıları oldu. Ne sorunumuz olduysa bizlere çok destek oldu. Allah kendisinden binlerce defa razı olsun kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz dernek olarak kendisinden razıyız, Her zaman duacıyız kapısına  her zaman gittiğimizde bizler destek oluyor bundan sonrada başkanımızdan destek bekliyoruz.


Bayanların çalışmaları da istihdama yönelik faydalı olmaktadır. Dini dili ırkı ne olursa olsun tüm kadınlarımızın yanındayız bizde ayırım yok biz insanı severiz yaradandan ötürü. Eski başkanımız Gızal Tunç’a da yaptığı çalışmalar ve emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

 




ETİKET :  

Tümü