Kaplan’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Kaplan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

18:52:08 | 2024-03-07

Hikmet Kaplan, kutlama mesajında, duygularını şöyle dile getirdi: ‘8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Tarih boyunca kurduğumuz Medeniyetlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır. Aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaya başlamıştır.
Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez.

Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur’ diyerek kadınlarımıza, sosyal ve kültürel alanlar, eğitim, iş dünyası, aile içi, çalışma hayatı, toplumsal yaşam ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlığın ve özverinin timsali olan tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım’.




ETİKET :   Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Kaplan

Tümü