Kaval’dan 24 Temmuz Gazeteciler Günü Mesajı

Hurdacılar, Buzdolabı Tamircileri Tüpgaz Esnaf Sanatkârlar Odalar Başkanı Şeyhmus Kaval, yazılı bir mesaj yayınlayarak, ‘24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı nedeniyle yazılı bir kutlama mesaj yayımladı.

24 Temmuz ‘Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nın, basınımızda sansürün kaldırılışının 113. yılı ve aynı zamanda Basın Bayramı olduğuna dikkati çeken Hurdacılar, Buzdolabı Tamircileri Tüpgaz Esnaf Sanatkârlar Odalar Başkanı Şeyhmus Kaval, gazeteciliğin özel bir meslek olduğuna dikkat çekti.
Basın mensuplarının, son derece zor koşullarında, hatta bazen savaşların yaşandığı ortamlarda bile görevlerini başarıyla icra ettiklerini ve sık sık ölümle burun buruna geldiklerini belirten Başkan Şeyhmus Kaval, mesajında şu görüşleri dile getirdi:


‘İletişimin temel taşlarından ve demokrasimizin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından birinin basın olduğu hepimizin malumu.
Bu vesileyle basınımızda sansürün kaldırılışının 113. yılı ve Basın Bayramı dolayısıyla bütün gazeteci arkadaşlarımızın günlerini canı gönülden kutluyorum.
Bu vesileyle, bir kez daha 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, bütün basın emekçisi kardeşlerime sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım’.