KENDİSİNİ HASTALARINA ADAMIŞ, BİR HİZMET GÖNÜLLÜSÜ

Diyarbakır İlimiz, bilindiği gibi, özellikle on yıllarda yaşanan yoğun göçle beraber, hem nüfus hem de yerleşim sahası olarak bir hayli büyüdü ve gelişti. Bu gelişme ve büyüme, kuşkusuz bir çok sorunları da beraberinde getirdi. Başta İstihdam olmak üzere, Eğitim ve Sağlık sorunlarında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

20:37:03 | 2019-04-28

Ancak şurası da bir gerçek ki, bazı insanlar öylesine fedakârca hizmetler sunuyor ki, hayran olmamak ve şapka çıkarmamak mümkün değil doğrusu. Adanmışlık ruhuyla görevlerini yapan,hiçbir çıkar ve menfaat gözetmeden vazifesini en iyi şekilde yaparak, insanların haklı takdirine mazhar olanlardan birisi de Doç. Dr. Bahri Çakabay. Mesai kavramı gözetmeksizin, olabildiğince insanlara hizmet eden bu sağlık gönüllüsü, örnek doktor Doç. Dr. Bahri Çakabay, gerçekten alkışı hak ediyor.  
 
 
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Cerrahı, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay, gerek başhekimlik yaptığı sürede, gerekse sonraki dönemlerde hastalarının hayır dualarını alan büyük bir değerdir. Gerek beyefendiliği, hastaların olan sıcak ve müşfik tavırları ve gerekse cerrahi alanında gösterdiği üstün başarıları ve gerçekleştirdiği seri ameliyatlarıyla, hastalarının ve hasta yakınlarının moral ve motivasyon kaynağı olan Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay, genç meslektaşlarına da örnek teşkil eden bir Öğretim Görevlisi. Doç. Dr. Çakabay, hiçbir hastasını Diyarbakır’ın uzağındaki merkezlere göndermeyip, tetkik ve tedavilerini en iyi şekilde yapan, başarılı ameliyatlarıyla ve örnek şahsiyetiyle hasta ve hasta yakınlarının kalbinde adeta taht kurmuş durumda. 
 
 

 
Hastalarıyla kurduğu sıcak ve yakın bağ, gösterdiği al, dini, dili ne olursa olsun, bütün insanlara gösterdiği medeni tavırlarıyla, haklı olarak herkesin haklı dualarına mazhar oluyor. En zor geçen ve saatlerce süren ameliyatları bile başarıyla gerçekleştirirken, paragöz bir tavır sergilememesi, ona duyulan hayranlığı da kat be kat artırıyor.  
 



 
HASTALAR VE HASTA YAKINLARI BİR HAYLİ MEMNUN 
 
 Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren hastalar ve hasta yakınları, Doç. Dr. Çakabay’ın çok daha üst düzey görevlere getirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Hasta yakınlarından Ali Ateş isimli bir vatandaş, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a tedavi için geldik. Gelmeden önce hocamızla ilgili olarak çok detaylı bir araştırma yaptı. İnternette yayınlanmış bir hayli haberini gördü. Randevu almak için telefon açtık, ancak randevu vermeyerek ‘Diyarbakır’a gelin, burada ne gerekiyorsa yaparız’ dedi. Biz de hemen geldik. Sağ olsun kendisi ve ekibi bizimle yakından ilgilendiler. Bizim teşhis, tedavi ve ameliyat süremizce gelen hastalarla da yine aynı şekilde çok sıcak bağ kurarak, hepsiyle yakından alakadar oldu. Allah, razı olsun böylesi merhametli ve görevini candan bir şekilde insanlara hizmet yapan doktordan, böylesi doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın sayısı artarsa, sağlık sorunları da giderek azalır. Yüzlerce ameliyata girdiğini ve bir çok ameliyatların saatlerce sürdüğünü düşünürsek, ne denli zor bir görevi üstlendiğini daha iyi anlamış oluruz’. 
 
 


 DİYARBAKIRDA MESLEKİ SEMİNERLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR 
 
 
 Bunun yanısıra, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla kurum içi, il bazında sık sık seminerler ve paneller düzenleyen Doç. Dr. Çakabay, geçen yıl Diyarbakır’da ilki düzenlenen ‘Kolorektal Kanserlerde Güncel Yaklaşımlar’sempozyumuile il dışından gelen misafirlerle birlikte yüksek bir katılımla; oldukça verimli bir ulusal sempozyuma öncülük etti. Açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Çakabay, bu tür faydalı etkinlikleri sık sık yapacaklarını belirterek, ‘Bu yıl yapılacak olan sempozyumun konusu Mide Kanseri olacak. 



 
 Belli periyotlarla bu aktiviteleri geleneksel hale getireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürler’ ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Çakabay, nitekim bu çok yönlü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sağlık çalışanlarına yönelik olarak kanser bilgilendirmesi yapan Doç. Dr. Çakabay’ın geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarına yönelik olarak yaptığı kalın bağırsak kanseri ile ilgili bilgilendirmeye, oldukça kalabalık bir gazeteci topluluğu, muhtelif hastanelerde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları da katıldı.  
 


 
Kolon kanseri farkındalık etkinlikleri kapsamında, kamu hastanelerinde etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Etkinlikler kapsamında Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay, hastane sağlık çalışanlarına kalın bağırsak kanseri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bu tür çalışmaların son derece verimli olduğunu belirten hekimler ve sağlık çalışanları, Doç. Dr. Çakabay’ın bu yönüyle de meslektaşların örnek teşkil ettiği görüşünde birleştiler. 


 
 
 HABER: YILMAZ ACU 




ETİKET :  

Tümü