"KORONAVİRÜSLE EN İYİ MÜCADELE EDEN ŞEHİRLERDEN BİRİYİZ"

Diyarbakır'ın Sağlıktan Sorumlu İl Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, korona virüsle mücadelede Diyarbakır'ın valilik, emniyet teşkilatı ve sağlık çalışanlarının özverili ve koordineli bir şekilde hareket etmesi sonucu vaka sayılarında azalma yaşandığını ve vatandaşlarımızın dikkat ettiği takdirde bu mücadelede başarılı olacağını söyledi.

20:56:51 | 2021-01-13

Diyarbakır’da Sağlıktan Sorumlu İl Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, korona virüs ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

“YOĞUN TEDBİRLER SAYESİNDE VAKA SAYILARI AZALIYOR”

 

Mart 2020'den beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüsle başarılı bir şekilde mücadele edildiğini belirten Vali Yardımcısı Cıdıroğlu; "Ben buraya Ağustos başında geldim. Diyarbakır'a geldiğim dönemde Diyarbakır korona virüs vaka sayısında Türkiye'de ilk 5 il arasındaydı. Bu durum bizi üzüyordu. Valimiz Münir Karaloğlu başkanlığında İl Sağlık müdürlüğü ve ekipleri, tüm sağlık çalışanlarımızın, temizlikçisinden tutun profesörüne kadar hepsi ile birlikte Ağustos ayı başından beri sıkı bir mücadele veriyoruz. Şu an geldiğimiz noktada artan vakalar, aldığımız yoğun tedbirler sayesinde azalıyor. Şu anda rakamlar istediğimiz düzeyde gidiyor. Oran olarak pozitif vaka ile tüm testlerin sonucu olarak yüzde 10 civarındayız. Geçtiğimiz günlerde sağlık bakanımızın yaptığı toplantıda il sağlık müdürümüz ile yaptığı görüşmede Diyarbakır'ın korona virüsle mücadelesinden övgüyle bahsetmiştir. Diyarbakır'ın korona virüsle mücadelede en iyi büyükşehirlerden biri olduğunu söylemiştir. Bakanımızın bize böyle övgüyle bahsetmesi bizi sevindirdi" dedi.

 

 

“ARTIK ÜZÜLMEMEK İÇİN KURALLARA DİKKAT ETMELİYİZ”

 

Sağlık çalışanlarının çok önemli bir görevi ifa ettiğinin altını çizen Vali Yardımcısı Cıdıroğlu; "Sağlık çalışanlarımız, bu hastalığın yayılmasına karşı canları pahasına büyük bir mücadele vermektedirler. Biz de her zaman onları desteklemekteyiz. Şu ana kadar geldiğimden beri merkezdeki hastaneler dahil tüm ilçelerdeki hastaneleri dolaşıp sağlık çalışanlarımıza moral ve motivasyon sağlamak amacıyla onları ziyaret ettik. Elimizden ne gelirse yapmaya çalıştık. Onların sıkıntılarını dinleyip sıkıntılarını dinleyip valimize gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde aktardık. Elimizden geldiğince onların sıkıntılarını gidermeye çalıştık.


Olumlu dönüşler de aldık. Gerek baş hekimlerimiz olsun, gerekse il sağlık müdürümüz olsun bize moral açısından sağlık çalışanlarının Diyarbakır'da iyi gittiğini söylüyor. Biz de hep beraber onların yanlarında olduğumuzu göstermek için yeri geldiğinde yoğun bakım korona servisini ziyaret edip elimizde bir tatlıyla onlara moral veriyoruz. Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz.



Biz onlara sizin yanınızdayız, bu zor dönem sizi buldu ama maalesef meslek aşkıyla çalışmak zorundayız. Çünkü hepimiz sizin elinize bakıyoruz diyoruz. Sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun, bizi kırmadan, halkımızı kırmadan çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu bakımdan şu an Diyarbakır'da iyiyiz. Eğer halkımız Cumhurbaşkanımızın dediği gibi maske mesafe ve hijyen kurallarına uymazsa ve kalabalık ortamlarda kalmaya devam eder ise bu hastalık bitmez. Ama son dönemlerde gelen kısıtlamalarla birlikte Vaka sayılarımızda azalma oldu. Kafeler hafta sonu akşamları kapandı ama halkımızın birbirine misafire gitme olayı biraz daha ertelenmelidir. Eğer ki bunları da kesebilirsek izole olursak ve dikkat edersek bu hastalığı Allah'ın izniyle yenmiş olacağız. Çünkü çok can kaybı var çok can kaybettik. Artık üzülmemek için bu kurallara dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN




ETİKET :  

Tümü