Kuyumcular Odası’ndan SMA’lı Meryem için toplumsal dayanışma

Diyarbakır geleneksel iftar programlarının dokuzuncusunu düzenledi. Bu özel etkinlikte, Diyarbakır Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı ve değerli iş insanlarıyla bir araya geldi. Ancak bu iftar sadece bir buluşma değil, aynı zamanda SMA hastası Meryem Acar ve ailesine destek çağrısıydı.

20:48:41 | 2024-03-20

Diyarbakır'ın önemli sivil toplum liderlerinden olan Mehmet Yüksel, bu yıl düzenlenen iftar programında katılımcılara önemli bir çağrıda bulundu. Programın açılışında konuşan Yüksel, toplumsal duyarlılığın artırılması ve birlik ruhunun pekiştirilmesi adına önemli bir adım attıklarını belirtti. Özellikle SMA hastası Meryem Acar ve ailesine destek olunması gerektiğini vurguladı.İftar programına katılan Diyarbakır Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı da duygu dolu bir konuşma yaptı.

Acar ailesini ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Karadayı, toplumun her kesiminden Meryem'e destek olmalarını istedi. "Dini, dili, ırkı ne olursa olsun insan insandır" diyen Karadayı, bu zorlu süreçte herkesin birlik olması gerektiğini vurguladı.Meryem Acar'ın babası, kızlarının SMA Tip 1 hastası olduğunu ve hayatta kalabilmesi için gerekli tedavi maliyetinin oldukça yüksek olduğunu açıkladı. Acar, "Üç çocuğum var, Meryem en küçüğüm. Onun hayatta kalması için gereken tedavi maliyeti 300 bin dolar. Valilik izniyle başlattığımız kampanyamızın ikinci yılındayız ve son 7 ayımız. Tek başıma bu tedaviyi karşılayamıyorum" dedi.

Meryem'in tedavi sürecinde zorlu bir mücadele verdiğini belirten Acar, "Meryem, daha önce 4 kez kalp krizi geçirdi ama asla kendini bırakmadı. Lütfen bizlere Meryem'in ellerinden tutup bırakmayın. Çünkü bu ilaç Meryem'in son umudu" ifadelerini kullandı. Babalık duygularıyla dolu olan Acar, umudunu kaybetmediğini ve herkesten destek beklediğini dile getirdi.

İletişim bilgilerini paylaşan Acar, her türlü yardımı kabul ettiklerini ve herkesin desteğini beklediklerini belirtti. Son olarak, "Çocuğumuzun tedavisi varken, çaresiz ve tedavisiz kalmasın. Allah hiçbir babaya evlat acısı yaşatmasın" diyerek duygusal bir çağrıda bulundu.
Bu özel iftar programı, toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İnsanlık ve merhamet duygularının, her türlü zorluğun üstesinden gelmek için ne kadar güçlü bir itici güç olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Meryem için yardım yapmak isteyenler aşağıdaki IBAN Adresi’nden yardım yapabilirler:

 

TR050006400000183031227848
İŞBANKASI Alıcı: ZEYNEP ACAR (Anne)
Açıklama:  smameryem -İletşim: 05070868020

 

HABER: YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü