Lezzet ve şifa deposu ‘Zaza Çayı’ Sıtkı Usta’dan

Diyarbakır’da birbirinden leziz ürünleriyle sektöründe rakipsiz olan Kadayıfçı Sıtkı Usta müşterilerine tatlıların yanı sıra bu kez lezzet ve şifa deposu olan ‘Zaza Çayı’ ikram ediyor. Sıtkı Usta kendi ürünü olan ve tamamen doğal ürünlerden oluşan Zaza Çayını üreterek, profesyonel hizmet anlayışına yeni bir boyut kazandırdı.

17:30:41 | 2021-01-31

ZAZA ÇAYI’NIN PATENTİ SÜLEYMAN ALTUNBAY’A AİT

Geçtiğimiz sene Ankara BİNYAR Derneği Başkan Yardımcısı ve İş insanı Süleyman Altunbay, tarafından başvurusu yapılarak Türk Patent Enstitüsü’nden tescillenen adını aldığı yarpuz-nane karşımı olan Zaza Çayı, Sıtkı Usta’nın müşterileri tarafından da büyük bir keyifle karşılandı. Tamamen doğal ürünlerden yapılan Zaza Çayının, şifa deposu olduğu kadar, enfes bir lezzete sahip olduğunu belirten Sıtkı Usta, şunları söyledi: ‘Nanegiller familyasından olan ve Güneydoğu’da Yarpuz dediğimiz yabani nane bitkisi ile, nane ve limon bulunan çay, içtikçe ağızda hoş bir tat bırakıyor” dedi.




“İÇTİKÇE AĞIZDA HOŞ BİR TAT BIRAKIYOR”

Yarım yüzyıla yakındır, doğal ürünlerden hazırladıkları leziz ürünleri ülke ve dünyanın muhtelif ülkelerine kadar göndererek bir marka oluşturduklarını belirten meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, “Zaza Çayı kendi ürünümüz olan ve tamamen doğal ürünlerden oluşmaktadır. Tamamen doğal ürünlerden yapılan Zaza Çayı, şifa deposu olduğu kadar, aynı zamanda enfes bir lezzete sahip. Nanegiller familyasından olan ve Güneydoğu’da Yarpuz denilen yabani nane bitkisi ile, nane ve limon bulunan çay, içtikçe ağızda hoş bir tat bırakıyor. Yarpuz; 10-30 cm boylanabilen, dayanıklı bir bitkidir. Gövdesi ve yaprakları tüylüdür. Yaprakları kısa saplı olup, oval şekildedir. Çiçekleri morumsu ve pembe renginde olan yarpuzun, hemen yayılan güzel kokusu, çaya ayrı bir özellik katıyor” diye konuştu.



25 YILLIK AKTARDAN ZAZA ÇAYININ FAYDALARI

Öte yandan bir çok aktar ve bilim insanının da önerdiği Zaza Çayı’nı Diyarbakır’da 25 yıl süredir aktarlık yapan Zeki Mangal’da önererek Zaza Çayı’nın faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyledi. Zaza Çayı’nın en belirgin özelliğinin akciğeri temizlediğini belirten Aktar Mangal, “Zaza çayı akciğerleri temizliyor, öksürüğü kesiyor, balgam sökücü özelliği mevcut. Bu bitki yaşken kaynatıldığı zaman suyu yaraların üzerine dökülerek mikropları öldürüyor ve yarayı iyileştiriyor. Bir çok hastalığın şifa kaynağıdır. Herkese sağlıkla tavsiye edebileceğimiz bir üründür. Adeta tam bir şifa deposudur” diye konuştu.



ZAZA ÇAYININ, VÜCUDA BİR ÇOK FAYDASI VAR

Zaza Çayı’nın vücuda bir çok faydasının olduğunu da sözlerine ekleyen Sıtkı Usta, “Yarpuzun insan vücuduna olan bir çok faydası, antik çağlardan beri bilinmekte ve araştırılmakta. Kalbi güçlendirip, midenin çalışmasını düzenlemesi, bağırsak sistemini temizlemesi, kan ve hastalıklarını tedavi etmesiyle ünlü olan yarpuz, tarihin ilk çağlarından beri, tüketilmekte. Doğal antibiyotik olan Zaza Çayı, Romatoid Artrit yani halk arasında iltihaplı eklem romatizması, genelde çocuklarda görülen Henoch–Schönlein Purpurası, yani kılcal damar iltihaplanması gibi ağır hastalıklarda tedaviyi desteklediği kanıtlanmıştır. Aynı zamanda yarpuzun sakinleştirici etkisinin bir antidepresan gibi vücuda işlediği de kaçınılmazdır” dedi.



“DOĞAL ANTİBİYOTİK GÖREVİ GÖRÜYOR”

Zaza Çayı’nın bir çok iç hastalıkta doğal antibiyotik görevi gördüğünü de belirten Aktar Zeki Mangal, “Taş düşürmede, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde doğal antibiyotik görevi görüyor. Kılcal damar iltihaplanması gibi ağır hastalıklarda tedaviyi desteklediği kanıtlanmış olan yarpuz, vücudun bağışıklık sistemini de güçlendirmekte. Yarpuzun ilk defa kullanılarak çay şeklinde sunulmasını sağlayan Sıtkı usta, tamamıyla kendi üretimi olan Zaza Çayının isim babası olup, patentini de alarak, vatandaşların beğenisine sunmuş durumda.




Faydaları saymakla bitmeyen Zaza Çayı, hem kokusu, hem tadı ve hem de vücuda bir çok yönden olumlu katkılar sağlıyor. Diyarbakır ve Ankara’da bulunan şubelerinde, vatandaşlara ikram edilen Zaza Çayını içenler bir hayli memnun kalıyorlar. Şifa deposu olan Zaza Çayının önümüzdeki günlerde seri üretimine geçilerek, bütün Türkiye geneline ulaştırılması planlanıyor” diye konuştu.




ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü