MERDOĞLU: “BİR YERE KAÇMADIM, BURADAYIM, DAVACIYIM”

Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, sosyal medya ve basında kendi kurumu hakkında yapılan haberler üzerine basın açıklaması düzenledi.

02:11:53 | 2020-07-11

Sosyal medya ve bazı basın organları tarafından yapılan haberleri yalanlayan Merdoğlu, konuşmasında okul ve kendisi hakkında suçlayıcı haber yaparak servis edenler hakkında ise savcılıkta suç duyurusunda bulunduğunu, adli süreci de başlattığını ifade etti.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

 

“PANDEMİDEN DOLAYI MADDİ OLARAK ZOR DURUMDAYIZ”

 

Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, okullarının 17 Ağustos’ta yeni eğitim öğretim yılına başlayacağını ifade ederek şunları söyledi; “Ben öğretmenlikten gelen bir yöneticiyim. Pandemi sürecinden dolayı her sektörde olduğu gibi bizim sektörde ister istemez etkilendi. Velilerimiz tarafından 4 aydır kurumumuza para girişi olmadığı gibi benim veya ortaklarımın hiçbirine de herhangi bir para çıkışı olmadı. Bizim kurumun aylık gideri 1 milyon 250 bin TL’dir ve kurumumuza para girişi olmadığından dolayı ben kendi çevremden, iş adamı dostlarımdan borç ederek giderleri bu süreçte gidermeye çalıştım. Bilinmelidir ki sosyal medyada yapılan paylaşımlar yalan ve iftiradan ibarettir. Bu paylaşımları yapan şahısların amacı itibar suikastıdır. Bu paylaşımlarla ilgili hukuki işlem başlatacağım bilinmesini isterim. Sosyal medyadaki paylaşımlarda kullanılan "Vurgun" ve "Kaçma" kelimesi özellikle seçilmiş olup, sosyal medya yoluyla yapılan bu çirkin operasyonu, Diyarbakır halkı ve eğitim camiası nezdinde, aleyhime ve okulumuza kalıcı bir algının oluşması çabası gütmektedir. Çok ciddi emek ve yıllarımızı verdiğimiz eğitim neferi olma gayretimiz acımasızca hedef alınmıştır” dedi.

 

“HÜSEYİN BEYOĞLU ABİMDİR, TİCARİ ORTAĞIM DEĞİLDİR”

 

Merdoğlu, Bağlar Belediyesi Başkanı olan abisi Hüseyin Beyoğlu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin BEYOĞLU abimdir. Ancak kendisiyle ne geçmişte ne de şimdilik hiçbir ticari ilişkim bulunmamaktadır. Abimin üzerinden beni ya da benim üzerimden abimi karalamak, itibarsızlaştırmak tamamen ahlak dışı bir olaydır. Zira ibadet de suç da bireyseldir ve sadece kişiyi bağlar. Evet, ortaklarım var okulda. Ortaklarımdan Dr. Abdulkadir Özel’in % 27,5, Müteahhit Hasan Özak’ın % 10, Serbest Meslek Soner Çakar’ın %5, Öğretmen Mustafa Tabier’in % 5, Mali Müşavir Cebrail Sular’ın % 2,5, şahsımın da % 50 hissesi mevcuttur. Bu kadar ortaklı bir yapıda şahsımın ortaklıktan ayrılma kararının bu şekilde yansıtılması ve Belediye Başkanı kardeşi olarak benim ve eşimin hedef alınması elbette ki iyi niyetli bir tutum değildir.”

 

“KURUMUMUZA YAPILAN PARA GİRİŞ ve ÇIKIŞLARI RESMİ OLARAK KAYITLIDIR”

 

Kurumunun tüm para giriş ve çıkışlarının resmi olarak bankalar üzerinden yapıldığını belirten Merdoğlu; “Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda dolandırıcılık yapıp, öğrencilerin paralarıyla ortalıktan kaybolduğum, okula haciz gelip, okulun kapandığı söylemleri tamamen gerçek dışıdır. Zira ben ortaklıktan ayrılmış olsam dahi okulun diğer ortakları ve idarecileri işlerinin başındadır ve gördüğünüz üzere okul açıktır. Kurumumuzun tüm para giriş çıkışları resmidir ve bankalar üzerinden gerçekleşir. Yapılan tüm ödemeler banka yoluyla fatura karşılığı yapılır. Altı yıldır bu kurumda ne şahsım ve aileme nede herhangi bir ortağıma para çıkışı yapılmamıştır. Bütün muhasebe hareketlerimiz ilgili kişilere açıktır. Okula haciz geldiği söylemleri belki de tek gerçek bilgi budur. Durumu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Okulumuzun mülk sahibi ASİL İNŞ. LTD.ŞTİ’dir. Kendileri ile yaptığımız kira anlaşması 21 milyon 650 bin TL’dir. Bunun 7 milyon 500 bin TL'si resmi, 14 milyon 150 bin TL'si gayrı resmidir. Resmi olmayan kısım için kurum olarak kendilerine senet vermiş durumdayız. Pandemi döneminde toplam geciken 4 kiramız mevcuttur, toplam 86 milyon 600 bin TL kira borcumuza karşılık okula icra memurları gelmiş, taşınır mallarımıza tedbir koyulmuştur. Buna tanıklık eden personeller ve velilerimiz endişeye kapılmıştır” diye konuştu.

 

MADDİ OLARAK TÜKENDİĞİM İÇİN ORTAKLIKTAN AYRILDIM!

 

Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji Yönetim Kurulu Başkanılığından maddi olarak tükendiği için kendi isteğiyle ayrıldığını belirten Merdoğlu; “Şimdi buradan herkese sesleniyorum. Bu kuruma 25 milyon TL yatırım yapan ve bu kurumu ayakta tutmak için tüm mal varlığını satan, kirada oturan ve altındaki arabaya kadar satıp bu okula koyan ben mi dolandırıcıyım? Yoksa 4 kira için şahsi ve aile fertlerimi tehdit eden mülk sahibi mi? Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur. Ben de bütün bunlardan yıldığım için ve ekonomik olarak da tükendiğim için okulun ortaklığından ayrıldım. Ancak okul devam ediyor ve tüm velilerimizden istirhamımdır, lütfen okulumuzun yanında olun. Bir kez daha rantın kazanmasına, emeğin yok olmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

 

“BU HABERLERİ YAPANLAR HAKKINDA ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR”

 

Diyarbakır Maarif-Mozaik Koleji Eski Yönetim kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında pandemi süresince sıkıntıya düştüklerini kendi arabası ve evini satarak çalışanların maşını ödediğini kaydederek 25 milyonluk yatırım yaptıkları okula 1 milyon alarak kaçtığı iddiaların akıl karı olmadığını ve yapılan haberlerle ilgili adli süreç başlattıklarını aktararak kendilerine yapılan bir karalama olduğunu dile getirdi.




ETİKET :  

Tümü