"METİNA DERNEĞİ, İKİ KÖY ARASINDAKİ ARAZİ ANLAŞMAZLIĞINI BARIŞLA SONUÇLANDIRDI"

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Tilver ile karabudak köyü arasında 5 yıldır süren arazi sınırı anlaşmazlığı Metina Derneği'nin girişimiyle barışla sonuçlandı. Kurulduğu günden beri bölgedeki kan davalarını, husumetli aileleri barıştırarak sorunların barışla sonuçlanmasında büyük emek sarf eden Metina Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (METİNA DER), bugün de Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Tilver ile Karabudak köyü arasındaki arazi anlaşmazlığının barışla sonuçlanmasında önemli bir rol üstlendi.

20:30:59 | 2021-01-11

"BÖLGEDEKİ SORUNLARI BARIŞLA SONA ERDİRİYORUZ"

 

Bölgedeki sorunların çözüm adresi olduklarını ifade eden Metina Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu; "Bugün Metina Derneği olarak iki köy arasındaki arazi anlaşmazlığının yaşandığı yere geldik.  Derneğimizin önde gelen üyeleri olarak gelerek anlaşmazlığı çözdük.




Metina demek Barış demektir. Bu konuda bütün ailemize sesleniyoruz. Lütfen aramızdaki kini nefreti bir tarafa atalım ve hep güzelliklerle kendimizi analım. İyiki Metina Derneği var. İyi ki dostlarımız var. Tilver köyü muhtarı Hikmet Kaya ve kanaat önderimiz Yusuf Durmaz'ın bu konuda büyük girişimleri oldu, onlara da bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bu anlaşmazlığın barışla sonuçlanmasında emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN




ETİKET :  

Tümü