ÖZŞANLI: KAPSAYICI EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIYIZ

D.BAKIR/ Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Önceki dönem Şube Başkanı İsmail Özşanlı,, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla, yayınladığı mesajında, duygu yüklü ifadelere yer verdi.

15:51:29 | 2022-05-13

Engelliler Haftası’nın, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletlere (BM) üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir hafta olduğuna dikkati çeken MÜSİAD Diyarbakır Önceki Dönem Şube Başkanı İsmail Özşanlı, mesajında şunları söyledi:‘Ülkemizde ve Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta içinde engellilik alanına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yapılır. Engelli hakları, sorunları ve neler yapılabileceği ile ilgili değerlendirmeler alınır. Bu etkinlikler bir kutlamanın yanı sıra, farkındalık oluşturmak amacıyla yapılmaktadır.


Birleşmiş Milletler (BM), Engellilik alanında uzun yıllardır devam eden çalışmalarının sonucunda, 2006 yılında kabul edilen ‘Engelli Bireylerin Haklarına Dair Sözleşme’, Engelli kardeşlerimizin, haklarının ve refahının gelişmesi ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin yanı sıra, ayrıca Afet Riskini Azaltma Çerçevesi, İnsani Eylemde Engelli Bireylerin Dahil Edilmesi Şartı, Yeni Kentsel Gündem ve Kalkınma için Finansman Hakkında Addis Ababa Eylem Gündemi gibi diğer uluslararası kalkınma taahhütlerinin uygulanmasına katkıda bulundu. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz yıllarda, ‘Engelli kardeşlerimizi güçlendirerek, kapsayıcılığı ve eşitliği sağlamak’ hususu da olumlu sonuçlar verdi.
Bu vesileyle engelli kardeşlerimizi saygıyla selamlıyor, Cenab-ı Allah’tan bütün engellilerimiz ve ailelerine, bir ömür boyunca sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler nasip etmesini niyaz ediyorum’.




ETİKET :  

Tümü