Polis Haber Noktası Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır'da Açıldı

Diyarbakır'da köklü bir geçmişe sahip olan ve genel merkezi Diyarbakır'da bulunan, Polis Haber Noktası Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, toplumsal duyarlılık ve birlik hareketini öne çıkaran bir anlayışla faaliyet göstermektedir.

17:11:04 | 2024-03-22

Dernek, hem yerel hem de bölgesel düzeyde toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek, gençliğin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sağlamak, toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla çeşitli projeler ve faaliyetler düzenlemektedir. Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Derneğin temel hedefi, toplumun ve gençliğin ihtiyaç ve sorunlarına duyarlılık göstererek, bilincin geliştirilmesi ve kamuoyunun oluşturulmasıdır. Bu doğrultuda, bilimsel araştırmalar, eğitim programları, seminerler, konferanslar ve sosyal projeler düzenlenmekte ve kamuoyuna duyurulmaktadır. Dernek, faaliyetlerini toplumun bilgi ve farkındalık düzeyini artırmaya yönelik olarak sürdürmektedir.

 

Özellikle gençlerin terör ve uyuşturucu belasından uzak durmalarını sağlamak adına spor ve sanat faaliyetlerine önem veren dernek, çeşitli spor branşlarında eğitimler düzenlemekte ve müzik enstrümanlarının öğrenilmesini teşvik etmektedir.

Ayrıca, milli ve manevi değerlerin gençlere aktarılması amacıyla düzenlenen seminerler ve konferanslarla da toplumun bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

 

Derneğin faaliyetlerinde açık fikirlilik, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleri ön plandadır. Dernek üyeleri, farklı düşüncelere saygı duyarak, birlik ve dayanışma ruhuyla hareket etmektedirler. "Birliğimiz Gücümüzdür" sloganiyla yola çıkan dernek üyeleri, farklılıkların bir zenginlik olduğuna inanmakta ve bu farklılıkları dostluk ve işbirliği fırsatlarına dönüştürmektedirler.

Dernek, toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik, fedakarlık, saygı, sevgi, güven ve huzurun topluma kazandırılmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, geçmişten gelen kültürel ve manevi değerlerin yeniden hatırlatılması ve toplumun bu değerlere sahip çıkması için çaba harcanmaktadır.

Polis Haber Noktası Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, toplumsal duyarlılık ve birlik hareketini güçlendirerek, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayarak, toplumun refahı ve huzuru için çalışmalarını sürdürmektedir. Dernek üyeleri, birlikte hareket ederek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedeflemektedirler. Bu anlayışla, dernek, toplumun her kesimine ulaşarak, toplumsal sorunlara çözüm üretme misyonunu sürdürmektedir.

 

Dernek Genel Başkanı Senai ERGÜNÖZ Kimdir?

 

1970 yılında Elazığ'ın Maden ilçesinde doğdu. Tarsus İmam Hatip Lisesi, İzmir Gürçeşme Polis Okulu sonrası, Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler bölümünden  mezun oldu.Öğrenim yaşamına doğduğu köydeki Polat Köyü  İlkokulu'nda başladı, devamında Tarsus Mithat Paşa İlkokulu, Ortaokulu ve Liseyi Tarsus İmam Hatip Lisesi, Gürçeşme Polis Okulunu  bitirdi.Ardından Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapar iken Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler bölümünü okudu 1998 yılında mezun oldu.

Sırası ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde görev yaptı. Diyarbakır ilinde 13 yıl görev yaptıktan sonra 2020 yılında Emekliliğini talep ederek, kabul edilmesi ile emekli olmuştur.

 

Görev yaptığı dönemlerde bir çok takdir Teşekkür ve Taltif ile ödüllendirildi.
2023 yılında Polis Haber Noktası, Polis Emeklileri Yardımlaşma Dayanışma Derneğini kurmuş, Halen Polis Haber Noktası Gazetesinin imtiyaz sahibi, Polis Emeklileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Genel Başkanı olarak görevine devam etmektedir.




ETİKET :  

Tümü