SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ, HEPİMİZİN YÜZ AKI OLDU

D.BAKIR- A İNŞAAT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Özcan İleri , bütün dünyayı derinden sarsan ve milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) ile mücadele konusunda, ülkemiz genelinde sağlık çalışanlarının, son derece başarılı bir grafik çizdiklerini belirtti.

14:20:26 | 2020-12-01

Açıklamalarda bulunan A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Özcan İleri, bulaşıcı pandemi vakasının ilk olarak görüldüğü Mart ayından bu yana, sağlık çalışanlarımızın yürekten bir çalışma ve efor sarf ettiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

 

‘Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi konusunda, bugüne kadar yapılan tüm uyarılara rağmen, halen bile bazı kimselerin gerekli hassasiyeti göstermemeleri, kuşku yok ki, toplumun genel sağlığını risk altına almaktadır. Bulaşıcı pandemi virüsünün elimizle temas ettiğimiz cisimler, vektörler, hava, su, gıda ve cerrahi aletler ile son derece hızlı bir şekilde bulaştığını dikkate alırsak, esasında ne denli bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu daha iyi kavramış oluruz. Bu nedenle, toplum olarak, maske, mesafe ve temizlik hususlarına hepimizin ortak hassasiyet göstererek uymamız gerekiyor. Bilim Kurulu’nun önerileri ışığında sokak, cadde ve meydanlarda sigara içme yasağı uygulaması da, isabetli bir karar. Çünkü öksürme ve hapşırma anlarında virüs parçacıklarının uzak noktaya kadar ulaştığını biliyoruz.

 

Sigara dumanının da aynı etkiyi gösterme ihtimali yüksek. Dolayısıyla, kamuya açık yerlerde sigara yasağına riayet etmemiz, her şeyden kendi kendimiz ve aile üyelerimizin sağlığı açısından elzemdir. Sağlık çalışanlarımız, cansiperane bir şekilde hepimizin sağlığı için koşuştururken, bizlerin de gerekli hassasiyeti göstermemiz, hem sağlığımız ve hem de sağlıkçılarımızın iş yükünü hafifletmesi noktasında önem taşımaktadır. Zaten, maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra, sigara konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmemesi, uyarılara rağmen kalabalık düğün ve nişan törenleri yapılması, hem vaka sayısını ve hem de maalesef vefat sayısını korkunç boyutlara taşıdı. Özellikle genç kardeşlerimizin daha bir titiz olmaları gerekiyor. Çünkü en küçük bir ihmal bile, anne ve babalarını hayattan koparabilir. Karantina sürecini yaşayan vatandaşlarımızın da, gerekli uyarılara riayet ederek, başka insanların hayatlarını tehlikeye atmama konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. İleri yaş grubu büyüklerimiz, sokağa çıkma yasaklarına riayet ederek, hem kendi sağlıkları ve hem de aile üyelerinin sağlığını riske atmamış olurlar. Hepimizin, kitle ulaşım vasıtalarında, çarşı, Pazar gibi kalabalık yerlerde sosyal mesafe ve maskeye dikkat etmemiz ve sık sık elimizi yıkamamız gerekiyor. Bedensel temizliğin yanı sıra, ortam temizliğine de riayet ederek, gerekli hijyen ve ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak yapmaya çalışalım. İşimiz biter bitmez evimize dönersek, olabildiğince riskten uzak kalmış oluruz.

 

AĞIR HASTA SAYISINDA KORKUNÇ BİR ARTIŞ VAR

 

Ağır hasta sayısında, gerek ülkemiz ve gerekse ilimiz genelinde maalesef ciddi artışlar var. Bu yükselişe paralel olarak, vefatlarımızın sayısı da ne acıdır ki, katlanarak artıyor. Gün geçmiyor ki, birimizin ailesinden kayıplar yaşamayalım. Bu kayıpların artmaması, acılarımıza yeni acılar eklenmemesi için, lütfen toplum olarak gerekli özeni gösterelim. Unutmayalım ki, insan hayatı ihmale ve ertelemeye gelmez. Hiç kimsenin, böylesi hayati bir konuda sorumsuzca davranmaya hakkı yok. Hem kendi canımızı, hem de çocuklarımız, anne ve babalarımız ve komşularımızın hayatını doğrudan doğruya riske atıyoruz. Tarihinin en zor sürecini yaşarken, sorumluluk duygusuyla hareket ederek, fiziksel mesafe, maske ve temizliğe uymak, hepimizin en önemli vatandaşlık görevleri arasındadır. DEVLETİMİZ, TÜM İMKÂNLARI SEFERBER ETMİŞ DURUMDA Devletimizin tüm birimlerinin, birlik ve beraberlik ruhuyla, çok yönlü olarak gayret sergilediğini belirten A İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Özcan İleri, şöyle devam etti: ‘Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere, tüm devlet kurumları, var gücüyle pandemi ile mücadeleye devam etmekteler. İlimizde ise başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof Dr.Mehmet Akdağ, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç.Dr.Velat Şen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özkul, Diş Hastanesi Başhekim Bülent İnceoğlu, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.izzettin Toktaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemiden sorumlu,Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç,Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ek bina koordinatör Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Sevda Yeleç, tüm doktor, hemşire,Hastane Müdürleri,Hastane Güvenlikçileri ile hasta bakıcı ve diğer sağlık emekçilerimize minnettarız. Tüm sağlık neferlerimiz, takdire şayan bir sorumluluk anlayışıyla, vazifelerini en üst düzeyde icra ediyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; Yüce Rabbim’den, ülkemiz başta olmak üzere, bütün dünya insanlarını, bulaşıcı ve öldürücü pandemi hastalığından kurtararak, sağlıklı ve huzurlu günlere yeniden dönmemizi nasip eylemesini diliyoruz’.




ETİKET :  

Tümü