ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

ŞENPİLİÇ TAVUK VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

01:05:43 | 2018-05-23

Artan fiyatlar nedeniyle, kırmızı etin yanına bile yaklaşamayan vatandaşların imdadına ise, bir hayli ekonomik olan tavuk eti yetişiyor. 
Ülkemizde beyaz et denince akla ilk gelen firmalardan biri olan ‘Şenpiliç’, üretimin ve satışın her aşamasında, giderek daha kaliteli, seri ve özellikle hijyeni ön plana alarak, tam bir profesyonellik örneği sergiliyor. 
 
 

 
Türkiye’nin ‘En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu’ içinde yer alan Şenpiliç, güçlü sermaye yapısı, 40 yıla yakın deneyimi ve her biri alanında ihtisas sahibi yaklaşık 3 bini aşkın çalışanı, 320 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi konumunda. Ülkemizde piliç eti sektöründe % 14 pazar payıyla lider olarak, sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyor. Bugün ‘Sektörün en büyüğü’ olmanın yanı sıra ‘en iyisi’ olarak anılmayı hedefleyen şirket, 1978 yılında mütevazı bir broiler çiftliği ile başladığı hizmet yolculuğunda bugün, bir dünya firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
  



ŞENPİLİÇ DİYARBAKIR’IN GURURU OLDU 
 
81 ilde bayisi ve on binlerce satış noktası bulunan Şenpiliç, Diyarbakır merkez ve bağlı bütün İlçelerine, her daim ‘taze, temiz ve zamanında teslimat’ ile vatandaşların haklı takdirini kazanmış durumda. 


Her gün düzenli olarak veteriner kontrolü, sağlık ekibi ve gıda mühendislerinin kontrolü ile taze kesimin yapıldığı Şenpiliç Tesisleri’nde helal gıda sertifikası da bulunuyor. 





Açıklamalarda bulunan Şenpiliç Diyarbakır Temsilciliği Özatlı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Fesih Atlı, iki yüze yakın ürün çeşitliliğiyle, Diyarbakır halkına hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: 







‘25 çalışanımız ile her gün sabah saat 06.00’da yola çıkarak, Şenpiliç Bayilerimize günlük ürünlerimizi teslim ediyoruz. Kalite ve gıda güvenliğine hassasiyet, ‘olmazsa olmazlarımız’ arasında yer alıyor.





Sloganımız ‘pilicin adı lezzetin tadı Şenpiliç. Asla kaliteden taviz vermeyiz. Kalite, hijyen ve gıda güvenliği konusunda çok hassasız. Şenpiliç olarak, insan sağlığından ödün vermeden, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapmaktayız. Kaliteli üretim sistemini sürekli daha ileriye götürmek şiarıyla hizmet ediyoruz. Tüketici isteklerine duyarlı olmak, Kalite Yönetim Sistemi şartlarına her zaman uymak, bizim temel prensiplerimiz arasında yer almaktadır. 


 
 
‘GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMA’ KONUSU, HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR 
 
Gıda güvenliğini etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik her tür tehlikeyi tanımlayarak, kontrol altına almak en önemli görevlerimizdendir. Dünyada beslenmeye ilişkin şöyle bir temel sorun bulunmaktadır: ‘Gıda güvenliğini sağlama’. 
Şenpiliç kalite ve gıda güvenliği şartlarını sağlamak için gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve diğer teknik personellerden oluşan uzman bir kadro ile çalışır. 
 
 


Marka değerini zaten ‘kalite ve ‘gıda güvenliği’ üzerine inşa eden 
Şenpiliç olarak en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Çünkü beyaz et üretiminde risk oluşturabilecek tüm kritik noktalar, Şenpiliç’in üretim sürecinde kontrol altında tutulmaktadır. Şenpiliç’in ileri teknolojiyle donatılmış üretim tesisleri, Avrupa Birliği standartlarının üzerinde güvenlik ve hijyen standartları sunmaktadır. Kısacası, üretimin her aşamasında uygulanan ‘Gıda Güvenliği Sistemleri’ ile Şenpiliç, ürünlerinin güvenle tüketicilerinin sofrasına ulaşmasını sağlamaktadır. 
Çiftlikten sofraya kadar tüm üretim sürecimiz kontrol altındadır. 
 

 


 Hangi damızlık sürüsünden hangi civcivin geldiğine, civcivin hangi üreticide yetiştiğine, piliç etinin üretim tarihinden ve etiket bilgilerinden pilicin anne ve baba kümesine kadar tüm bilgilere kolayca ulaşım sağlanır. 
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasıyla üretim yapılan kuluçkahanelerde, en yüksek hijyen şartları altında gerçekleşen civciv üretim çalışmaları, aynı yüksek hijyenik standartlarla yetiştirme çiftliklerinde de devam etmektedir. 




ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nde üretim yapan Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi, Türkiye’de Avrupa Birliği’ne İhracat Yapabilecek Tesis Ön İzin Sertifikası ile TSE tarafından verilen HACCP 13001 Belgesi alan ilk piliç kesimhanesidir. 



Şenpiliç’’in kalite kontrol, güvenlik, hijyen ve yönetim sistemlerinin uygulandığı her iki kesimhanesi de ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahiptir. Bünyesinde 24 damızlık çiftliği, 2 kuluçka hanesi, 2 yem fabrikası ile, Şenpiliç Bayisi olarak halkımıza hizmet sunmanın, tarifi imkânsız mutluluğunu yaşıyoruz’. 
 
 
ÖZEL HABER.YILMAZ ACU




ETİKET :   Şenpiliç Diyarbakır Temsilciliği Özatlı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Fesih Atlı şenpiliç tavuk

Tümü