Seven’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal Seven, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, bir kutlama mesajı yayınlandı.

00:27:12 | 2022-01-10

Mesajında gazetecilik mesleğinin son derece önemli olduğunu ve toplumun genelini yakından ilgilendirdiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır İl Şube Müdürü Erdal Seven ,duygularını şöyle dile getirdi:
‘Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına savaşlara, afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarımızı kutluyoruz. Kamuoyuna, ülkemiz ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmasını temin etmek, demokrasinin en temel unsurlarından birisidir. Çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokrasi kültürümüzün ayrılmaz parçası konumundadır. Mesleğin gerektirdiği sorumluluğun bilinciyle bireyleri ve toplumu sağlıklı ve eksiksiz bilgilendirmek için çaba gösteren basın mensuplarımız, son derece zor, bir görevi icra etmekteler.


Haber alma hakkının korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde basın çalışanlarının önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Halkımızın doğru ve gerçek bilgiye zamanında erişimi, ilkeli ve objektif medya çalışanları sayesinde mümkün olabilmektedir. Meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine sadakatle bağlı kalarak bu sorumluluğu üstlenen medya çalışanlarımızın daha rahat, daha özgür ve güvenli çalışma koşullarına sahip olabildikleri, emeklerinin karşılığını alabildikleri, kendilerini geliştirebildikleri bir medya ortamına kavuşmaları, kuşku yok ki, hepimizin ortak talepleri arasında yer almaktadır.
Bu zorlu şartlar altında, azim ve gayretle görevlerini ifa etmeye çalışan, basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar; Cenab-ı Allah’tan, bütün gazetecilerimize çalışmalarında başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim’.




ETİKET :  

Tümü