SEYDAOĞLU: ‘AHDE VEFA GÖSTEREN SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM’

09:40:55 | 2021-11-03

D.BAKIR- Anavatan partisi saflarında iki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapan Sebgetullah Seydaoğlu, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın adının bir caddeye verilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
İki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Diyarbakır Milletvekilliği yapan, siyaset hayatı boyunca yaptığı hizmetler, aradan geçen onca yıla rağmen unutulmayan Sebgetullah Seydaoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
’55 ve 57. Dönem Başbakanlık yapan ve benim Diyarbakır milletvekilliği yaptığım iki dönemde, aynı zamanda Genel Başkanım olan merhum başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz’ın ismini Diyarbakır'da bir caddeye verip, ahde vefa örneği gösteren İlimiz Valisi Sayın Münir Karaloğlu’na, şükranlarımı ve saygılarımı sunarım.


Geçtiğimiz yıl, 30 Ekim 2020 yılında vefat eden ve vefatının birinci yıl dönümü olan Anavatan partisi genel başkanı ve başbakanımız merhum Mesut Yılmaz’ın isminin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının bu yıl yeni açtığı Mezopotamya Bulvarını Batı Çevre Yoluna bağlayan 3 kilometrelik caddeye verilmesi, ülkemiz genelinde memnuniyetle karşılandı.

Ayrıca, tabelanın merhum başbakanımız Mesut Yılmaz’ın, tam vefat yıldönümünde yerleştirilmesi de, son derece zarif bir davranış olmuştur. Merhum Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan partisinde, çeşitli bakanlıklarda başarıyla görev yapan merhum Mesut Yılmaz, daha sonra Anavatan partisi genel başkanı ve başbakan olarak, ülkemize birçok hizmetlerde bulundu.
Bu vesileyle kendisine, bir kez daha Yüce Rabbim’den, rahmet ve niyaz ediyoruz’.


SEYDAOĞLU, UNUTULMAZ İCRAATLAR YAPTI
Öte yandan görüşlerini dile getiren vatandaşlar, Diyarbakır siyaseti için önemli bir kazanım olan, Bölgemiz genelinde sevilen ve sayılan Sebgettullah Seydaoğlu’nun, kent sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmek için çalışıp çabalayan nadir siyasetçilerden biri olduğuna vurgu yaptılar.
İki dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan Sebgetullah Seydaoğlu, ilk günden bu yana asla değiştirmediği ve eğilip bükülmeden her platformda sergilediği dik duruşu ve herkese son derece sempatik gelen samimi üslubuyla, geniş halk kitlelerinin gönlünde taht kurmuş bir isim.
ÖZEL HABER:YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü