STERA DEMİR İLE DOBRA DOBRA

D.BAKIR- Müzik dünyamızın parlayan yıldızlarından, Diyarbakırlı ses sanatçısı Stera Demir, müziğe nasıl adım attığını, bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

20:11:00 | 2021-11-12

Diyarbakır’ın bağrından çıkan, son yılların en başarılı ve sevilen sanatçılarından Stera Demir, ülkemiz genelinde sanata ve sanatçıya özel bir değer verildiğini, bunun takdire şayan olduğunu belirtti.



Şahin Özer Müzik etiketiyle yayınlanan "Yazık" isimli tekli çalışması, video klibiyle netd müzik'te yayınlandı ve bir hayli ilgi gördü. Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan eser, müzikseverlerden tam not aldı.



Diyarbakır’da Kumkapı Restaurant’ta sahne alan ve müzik severlerin haklı takdirini kazanan genç sanatçı Stera Demir, kendisiyle yaptığımız özel röportajda, sorularımıza samimi yanıtlar verirken, müzik dünyasının emekçilerinden olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.



1. Stera Demir kimdir?

Merhaba, ismim Stera Demir. Doğma büyüme Diyarbakır’lıyım. Okul yaşamım, hatta bütün hayatımı Diyarbakır da geçirdim.



2. Müzik serüveniniz nasıl, ne zaman başladı?

Birçok insan gibi, benim de henüz çocuk yaşlarımda müzik ruhuma işledi. Şarkı söylemeyi sevdiğimden bulunduğum her ortamda şarkı söylerdim. Okulda, sokakta, evde, yemek yaparken, otobüste bile.



Lise tahsilim bittikten sonra, korolara başladım. Sanat müziği korolarında hem eğitim aldım hem de şarkı söylemeye devam ettim ve bu durum uzun yıllar devam etti.



3. Sahne alma süreciniz ne zaman başladı?

Sahne teklifi çok alıyordum fakat başka bir kurumda çalıştığım için ve sahne alma fikri bana uç bir durum olarak geldiği için hep çekingen davranıyordum.

Ama bir gün sahne alırsam Yeşilçam Müzikleri konseptli bir sahne yaparım diyordum. Yıllar sonra bir anda aldığım kararla, kendimi sahnede Yeşilçam şarkılarını okurken buldum. Tam 4 yıldır sahne yaşamım devam ediyor .



4. Sahne alıyor musunuz?

Evet. Diyarbakır’da sahnelerime devam ediyorum. Lakin amacım birçok ilde sesimi duyurmak ve en güzel şarkılarımı kulaktan kulağa, dilden dile yayabilmek.

5. Yaptığınız projelerden söz eder misiniz?

Haziran ayında söz ve müziği Sezen Aksuya ait ‘Yazık’ adlı şarkımız tüm dijital ortamlarda yayınlandı. Biten projeler var, devam eden ve sürpriz çalışmalarımız var. Belirli periyodlarla dijital ortamlarda ses getirmeye devam edeceğiz.



6. Hayalleriniz nedir diye sorsam?

Müzikte, zirveye çıkabilmek. Sürekli kendimi geliştirmek ve üzerine bir şeyler katmak istiyorum. Şarkı söylemek benim için bir tutku. Birinci sırayı başka bir şey alamaz. Daha iyi yerlerde, daha büyük sahnelerde ve gerçekten müziğe gönül vermiş insanlarla beraber sahnelerde olmak istiyorum. Sezen Aksu ve Sibel Can hayranıyım, onlarla beraber şarki söylemeyi de çok istiyorum. Şu an bulunduğum yer hayalini kurduğum bir şeydi, kısmetse ülkemizin bağrından çıkmış, birbirinden başarılı ve ünlü sanatçılarla beraber sahneye çıkarım.



7. Çalıştığınız bir şirket veya yapımcı var mı?

Evet, yapımcı, prodüktör sevgili Şahin Özer bey ile  çalışıyorum. Çok başarılı projelerle müzik piyasasında yerimizi almaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.

ÖZEL RÖPORTAJ: YILMAZ ACU




ETİKET :  

Tümü