TOPLUMSAL DAYANIŞMAMIZIN KİLOMETRE TAŞLARINDAN BİRİDİR

08:58:03 | 2021-05-01

D.BAKIR- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Güçlü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜÇSİYAD) Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, mesajında çarpıcı ifadelere yer verdi.

‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışını benimsemek suretiyle, emekçilerimizin sorunlarını kendi meselelerimiz olarak görüp, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde emekçilerimizin sorunlarının çözüme kavuşması hususunda çaba sarf ediyoruz’ diyen Mervettin Tosunlu, ‘Alın terinin kutsal olduğunu’ vurgulayarak, 1 Mayıs’ın, toplumda yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak bayramı olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında, tüm işçi ve emekçilerin bu müstesna günlerini, en samimi duygularıyla kutladığını belirten GÜÇSİYAD Güneydoğu Bölge Başkanı Mervettin Tosunlu, şunları söyledi: ‘İş hayatının adaletli, özgürlükçü, katılımcı, rekabetçi ve teşvik edici bir iklim ve hüviyete kavuşması; kuşkusuz çalışanlarımızın fedakârlıklarıyla daha belirgin ve görünür hale gelmektedir.

Ayrıca 1 Mayıs, toplum içinde birilerini ötekileştirme, görmezden gelme veya tartışma zemini oluşturmak değil, tam tersine birleştirici, bütünleştirici müstesna zaman dilimidir. Ülkemiz, özellikle son yıllarda, birçok alanda olduğu gibi çalışma hayatında da önemli gelişmeler kaydetmiştir. Hem çalışma hayatının genelinde, hem de kadınlar ve engelliler gibi özellikli grupların iş hayatındaki hakları konusunda, yasal düzenlemeler ortaya koyulmuştur. Bunlar yapılırken, bir toplumsal uzlaşma ve karşılıklı istişarelerle ile gerçekleştirmiştir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emeğe verilen değer ve gösterilen saygının sembolü olarak en önemli dayanışma günlerinden biri özelliğiyle kutlanmakta. Ekonominin bel kemiği olan işçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın daha iyi çalışma ortamlarında çalışarak, yaşam standartlarının dünya seviyesinde çok daha iyi düzeylere ulaşabilmesi, hepimizin ortak hedeflerindendir. Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören birlik ve danışma ruhunu yüzyıllardır yaşatan bir medeniyetten geliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün emekçi ve işçi kardeşlerimizin bu müstesna günlerini en kalbi duygularımla kutluyor, başta ülkemiz olmak üzere, dünya genelinde meydanlarda coşkuyla ve kitlesel olarak kutlayabileceğimiz günlere bizleri ulaştırmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyoruz’.




ETİKET :  

Tümü